Haittailmoituksia käsitellään – mutta armottoman hitaasti!

close up of snail on ground
Kuuntele artikkeli

Koronarokotteista satelee haittailmoituksia ennätystahtiin – ”Edes Pandemrixin kohdalla ei nähty vastaavaa” uutisoi Länsi-Uusimaa lehti menneellä viikolla.

Niitä tulee ovista ja ikkunoista, valtavat määrät. Tämä on täysin ennennäkemätön tilanne, kertoo lääketurvallisuusyksikön päällikkö Liisa Näveri Fimeasta.

Ovatko koronarokotteet turvallisia? – THL infovideo

Lähde: THL -Koronarokotteen turvallisuus ja mahdolliset haita

Haittailmoitusten historiaa

THL:stä ei löydy tilastoa haittailmoitusten kehittymisestä. Voimme kuitenkin katsoa internetin arkistoista kyseisen sivun päivityshistorian ja kaivaa sieltä luvut menneiltä kuukausilta ja viikoilta.

Alla olevassa taulukossa on listattuna haittailmoitushistoria lukuina.

Ilmoituksia käsitellään viikossa noin 100-250 kappaletta (keskimäärin 174/vko). Toukokuussa 2021 on ensimmäisen kerran ilmoitettu käsittelemättömien ilmoitusten määrä, joka oli tuolloin 2882 kpl. Viimeisimmän ilmoituksen mukaan käsittelemättä on noin 6500 ilmoitusta.

Ovista ja ikkunoista – KYLLÄ

Viimeisimmässä julkistuksessa kahden viikon aikana oli käsitelty 138 kpl ilmoitusta ja samaan aikaan oli tullut 1240 ilmoitusta lisää odottamaan käsittelyä! Jonossa on nyt noin 6500 haittailmoitusta!

Jos yhtään haittailmoitusta ei enää tulisi, olisi tällä menolla haittailmoitukset käsitelty (keskiarvo viikossa 174,4 käsiteltyä ilmoitusta) noin 38 viikon kuluttua. Tosin, jos nykyinen vauhti jatkuu silloin jonossa on vähintään 45 000 ilmoitusta. Joten ovet ja ikkunat menevät tukkoon.

Historian perusteella noin 60% ilmoituksista on vakavia

Nykyisten lukujen valossa haittailmoituksista on noin 60% vakavia. Mikä on vakava haittavaikutus? Se selviää Fimean sivuilta.

Kuvakaappaus 12.5.2021 arkistoidusta Fimean sivusta:

Wayback Machine arkisto 12.5.2021

Kuvakaappaus 5.8.2021 Fimean sivulta:

Linkki Fimean sivulle

Toukokuussa 2021 vakava haittavaikutus oli kuolema, hengenvaara, sairaalahoito, pysyvä vamma, synnynnäinen epämuodostuma.

Heinäkuussa 2021 annetaan ymmärtää, että vakava haitta onkin kuume, päänsärky ja väsymys! Fimea voisi kommentoida tähän jotenkin.

Surullisen kuuluisa Pandemrix-pandemiarokote

Pandemrix-pandemiarokote vedettiin markkinoilta hyvissä ajoin. Kaiken kaikkiaan Pandemrix loppuraportissa on vakavia haittoja 253 kpl, ei vakavia 718 kpl. Yhteensä 971 ilmoitettua haittavaikutusta. Kaksi kuolemaa. Koronapiikeistä moiset luvut täyttyvät viikossa.

Prioriteetti numero yksi

Prioriteetti pitäisi olla se, että syntynyt jono hoidetaan heti alta pois ja katsotaan mitä se sisältää. Vakavia haittavaikutuksia on noin 60% odottavista ilmoituksista, joten noin 3900 vakavaa haittailmoitusta on oletettavasti odottamassa.

Fimea sanoo, että vakavat käsitellään ensin ja se vääristää lukua. Jos julkistusten välillä saadaan käsiteltyä 138 ilmoitusta ja samaan aikaan tulee 1240 ilmoitusta lisää, jotain on tehtävä.

Pommi jota ei haluta purkaa?

Millainen pommi 6500 ilmoituksen sisällä piilee, ei tiedä kukaan. Tai tietää, mutta sen on kai tarkoitus räjähtää pienillä tussahduksilla hallitusti.

Jos vakavia ilmoituksia on noin 3900 jonossa

Luku 3900 perustuu siihen, että historian aikana vakavien ilmoitusten osuus on ollut voin 60% ilmoituksista ja nyt jono on 6500 tapauksen mittainen. Vakava haitta vaatii sen kriteerien mukaan usein sairaalahoitoa.

Mikä on ollut sairaaloiden kuormitus loppukevään ja kesän aikana?

Oireet ovat moninaiset. Nyt ei ole kyse koronasta tai todetuista rokotehaitoista. Kyse on siitä, paljonko odottavia ilmoituksen tehneitä rokotehaittoja lojuu tai on lojunut sairaaloissa. Se näkynee täyttöasteissa jo tilastollisestikin. Siinä on toimittajalle, joka etsii itsenäisesti totuutta, varsin mielenkiintoinen haaste. Enää helteet tai sähköpotkulaudat eivät selitä tilannetta.

Jäljitysarmeija työssä

Valtava joukko ammattilaisia usuttaa altistuneita ihmisiä koronatestiin jäljityksen muodossa. Haittailmoitusten perkaaminen olisi vähintään yhtä arvokasta työtä tulevaisuuden kannalta.

Koronarokotteiden tehon raportointi

Yksi tärkeä osa olisi raportointi tartunnan saaneiden ja sairaalassa olevien rokotus-status. Jos rokotteen teho on 95%, sen ei pitäisi olla ongelma.

Eihän maailman suurinta piikityskampanjaa ole lähdetty tekemään kokeellisella aineella ilman HYVÄÄ REALIAIKAISTA SEURANTAA? Eihän? Jos lähdettiin tekemään. MIKSI?

Esimerkiksi: Sairaalapotilaita 100 kpl, joista 95 rokottamatonta ja 5 rokotettua.

Tosipohjaista raportointia ei kyllä tämän hetkisellä epidemiatilanteella pystytä julkaisemaankaan. Jonkin toimialan ylilääkärin summittainen tunteeseen perustuva arvio antaa paljon ennakoitavamman tuloksen.

Kooste koronarokotteiden haittavaikutusilmoituksista – Fimea

Alapuolen linkistä voit selata haittailmoitusten historiaa

https://web.archive.org/web/*/https://www.fimea.fi/tietoa_fimeasta/koronavirus-covid-19-/koronarokotteiden-haittavaikutusilmoitukset/viikkoraportti

4 vastausta artikkeliin “Haittailmoituksia käsitellään – mutta armottoman hitaasti!

  1. https://avoin.media/2021/07/27/eu-2-miljoonan-k-piikkihaitan-raja-lahestyy/

    https://www.cdc.gov/vaccines/acip/meetings/downloads/slides-2021-06/05-COVID-Wallace-508.pdf

    Jotenkin tuntuu, että suurin osa ihmisiä lampaita Suomessa ja lisää ostetaan piikkejä idästä ja niillä piikitetään ajattelemattomia ihmisiä tai niitä jotka oikeasti uskovat piikkien voimaan, edes kaksi ei riitä ja kolmas jo tulossa ja otetaan mitä tarjotaan.

    Miten tämän hetkisen sairaalan kuormitustilanteen saisi valtamediaan? Onko lääkärit jo korruptuneita vai eikö kukaan uskalla enää sanoa mitään? Tässä tulee vaan mieleen, että historia toistaa itseään ja eihän kukaan tai mikään hetkessä pääse valtaan vaan pikkuhiljaa ja kun oma herääminen todellisuudelle tapahtuu niin liian myöhäistä avata suu, kuten 1900 luvun alussa 1. ja 2. MS:n välissä.

  2. Kyllä. Korruptoituneita ovat. Raha puhuu yhteistä kieltä koko maailmassa, se saa päät sekaisin. Ja nämä puhuvat valtamedioissa valheita ja manipuloivat ja painostavat ottamaan rokotteet joista on jo riittävää näyttöä, että ne kaikki ovat terveydelle vaarallisia ja pitäis vetää pois. Kuka ottaa vastuun… Ei kukaan!

  3. Fimealla ei ole käsittelemättömiä vakavan haitan ilmoituksia odottamassa jonossa. Kaikki vakaviksi luokitellut ilmoitukset ovat Fimean luvuissa jo nyt. Olen tämän Fimealta tarkistanut, eli käsitelemättömien ilmoitusten joukossa ei ole tuhansia vakavia haittailmoituksia käsittelemättä.

    Fimean ylläpitämä järjestelmä on ns. signaalijärjestelmä, joka vastaa Yhdysvaltojen VAERS- järjestelmää. Sitä ei voida käyttää tilastollisiin tarkoituksiin toteamaan syy-yhteyksiä, kuten Fimean sivustolla todetaan. Myöskään vakavien haittojen osalta ei voida tehdä pidemmälle meneviä johtopäätöksiä. Kriteereistä huolimatta kuka tahansa voi ilmoittaa omasta mielestään vakavaksi haitaksi esim. kuumeen tai pistoskohdan kivun, eikä Fimea tätä ilmoitusta muuksi korjaa. Eli voidaan vain arvailla, kuinka paljon lukujen joukossa on aiheettomia vakavan haitan ilmoituksia.

    1. Yli puolet ilmoituksista on sote ammattilaisten tekemiä. Vihaatko, että sote ammattilaiset vaivautuvat tekemään ei vakavia ilmoituksia? Voin kertoa, että eivät tee.

Vastaa

Discover more from

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading