SAIN ROKOTEHAITAN – Voinko saada korvauksia?

Lue ääneen tämä artikkeli

Suomessa voi saada korvauksia koronarokotteiden aiheuttamiin haittoihin. Lääkkeiden aiheuttamat vahingot vakuutetaan yksityisellä lääkevahinkovakuutuksella. Suomen valtio kantaa korvausvastuun koronarokotteiden haitoista.

Vähäisiä vahinkoja ei korvata. Lääkevahinkovakuutus kattaa lievää vakavammat rokotehaitat, josta on aiheutunut rokotetulle henkilövahinko. Korvausta voi hakea, jos rokotteen aiheuttama haitta ei ole mennyt ohi 14 päivässä tai jos rokotehaitasta on aiheutunut sairaanhoitokustannuksia tai ansionmenetystä enemmän kuin 85 euroa.

Haittailmoitus ja lääkevahinko ovat eri asioita

Haittailmoitus

Jos saat rokotehaitan, sinun kannattaa tehdä siitä ensin ilmoitus Fimeaan. Fimea kerää rokotteiden aiheuttamista haitoista tilastoa ja samalla seuraa niiden turvallisuutta. Haittailmoituksia on nyt tehty viimeisimmän tiedon mukaan yhteensä lähes 10 000kpl, josta noin 60% on vakavia.

Vahinkoilmoitus

Varsinaista korvausta haetaan täyttämällä vahinkoilmoituslomake ja toimittamalla se Suomen Keskinäiselle Lääkevahinkovakuutusyhtiölle. Sinun ei tarvitse itse hankkia asiakirjoja, vaan vakuutusyhtiö hankkii ne asiakirjat, joita asian käsittelyssä tarvitaan.

Onko koronarokotteista tehty vahinkoilmoituksia?

Tähän mennessä koronarokotteista on tehty 349 vahinkoilmoitusta, joista on annettu 76 myönteistä päätöstä ja 81 kielteistä päätöstä. 192 tapausta on käsittelyssä.

Ihmiset eivät ole luultavasti riittävän tietoisia korvausten hakemisesta, joten kun sana korvausten hakemisesta leviää, saavat ihmiset myös oikeutta. Suuri osa vakavien haittailmoituksen lähettäjistä on oletettavasti oikeutettu korvauksiin. Kerro tästä ystävällesi, jos hänellä on ollut rokotehaittoja.

Jos olet saanut yli 14 päivää kestävän haitan tai ansionmenetykset tai sairaanhoitokustannukset ovat yli 85€ koronarokotteen vuoksi TEE VAHINKOILMOITUS!

Korvauksia on maksettu tilapäisestä haitasta ja sairauden hoitokuluista sekä ansionmenetyksestä. Tähän mennessä on maksettu korvausta mm. rokotteen aiheuttamista allergisista reaktioista ja erilaisista kivuista, kuten lihas- ja nivelkivuista, neurologisista oireista sekä laskimo- ja muista veritulpista.

Pidä oikeuksistasi kiinni!

Jos läheisesi kuolee yllättäen tai saa yli 14 päivää kestävä haitan rokotteen jälkeen, pidä oikeuksistasi kiinni. Viime aikoina on mediassa esiintynyt valitettavan paljon yllättäviä julkisuuden henkilöiden kuolemia. Paljonko niitä sattuu tavallisille tallaajille?

Yllättävän kuoleman sattuessa tehdään oikeuslääketieteellinen kuolemansyyn selvittäminen. Epäselvissä tilanteissa poliisi konsultoi oikeuslääkäriä ruumiinavauksen tarpeellisuudesta.

 • kuoleman ei tiedetä aiheutuneen sairaudesta tai kun vainaja ei viimeisen sairautensa aikana ole ollut lääkärin hoidossa.
 • kuoleman on aiheuttanut tapaturma, itsemurha, rikos, myrkytys, ammattitauti tai hoitotoimenpide tai on syytä epäillä jotain niistä.
 • kuolema on muuten tapahtunut yllättävästi.

Jos läheisesi kuolema on tapahtunut yllättävästi oikeuslääketieteellinen kuolemansyyn selvittäminen on tehtävä ja syy selvitettävä!

VAATIKAA KORVAUKSIA JOS SIIHEN ON AIHETTA!

12-15- vuotiaiden rokotukset on aloitettu. Koronapiikit aiheuttavat nuorille todistetusti sydänlihaksentulehduksia (myokardiitti). Tyypillisimpiä oireita ovat rintakipu, hengenahdistus , heikentynyt rasituksensieto sekä rytmihäiriötuntemukset. Pahin lopputulos on äkkikuolema.

Jos lapsesi valittaa “muljahdusten” tuntumista rintakehällä rokotuksen jälkeen, on se lääkärikäynnin paikka. Huomaa, että sydänlihastulehdus voi ilmaantua vasta useiden viikkojen kuluttua rokotuksesta ja tutkimusten mukaan tehostepiikki tehostaa myös sydänlihastulehduksen ilmaantuvuutta.

30 miljoonaa euroa vuodessa maksimi

Valtio on varautunut maksamaan korvauksia 30 miljoonaa vuodessa. Se on pieni summa, kun kuolemista ja pysyvistä haitoista lähdetään hakemaan korvauksia. Nyt on jo SATA KUOLEMAA ilmoitettu tapahtuneeksi rokotteiden seurauksena ja pitkäaikaisista haitoista ei tiedetä vielä yhtään mitään.

2 vastausta artikkeliin “SAIN ROKOTEHAITAN – Voinko saada korvauksia?

 1. Missä tarkempaa (faktaa) tietoa tästä väitteestä: “Koronapiikit aiheuttavat nuorille todistetusti sydänlihaksentulehduksia (myokardiitti). Tyypillisimpiä oireita ovat rintakipu, hengenahdistus, heikentynyt rasituksensieto sekä rytmihäiriötuntemukset. Pahin lopputulos on äkkikuolema.”

  Vai meneekö samaan kategoriaan jos mä sanon ottaneeni koronapiikin ja siitä parin viikon päästä tulee peräpukamat niin nämä pukamat on koronapiikin aiheuttamaa?

  1. Outoa, että olet pystynyt
   jättämään huomiotta uutisoinnin.
   https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/vaccines/safety/myocarditis.html
   Keltaisessa lehdistössä
   https://www.iltalehti.fi/terveysuutiset/a/3cabf834-77b0-4380-8de0-fe2361509cc0
   Jos yhtään kuuntelet mitä ihmiset puhuvat rokotteen ottamisen jälkeen, se on oletettavasti noin 100 kertaa yleisempää kuin annetaan ymmärtää. Sydämet “muljuu” tälläkin hetkellä hyvinkin monessa rinnassa. Niitä ei osata vain yhdistää tähän.
   Myokardiitti voi aiheuttaa paljonkin ongelmia, varsinkin jos se on autoimmuuni syntyinen
   https://www.myocarditisfoundation.org/about-myocarditis/

Vastaa