EMA tutkii uusia mahdollisia sivuvaikutuksia mRNA COVID-19 rokotteilla – poikkeuslupa päättyy 31.8.2021

shallow focus of clear hourglass
Lue ääneen tämä artikkeli

EMA on ilmoittanut kiinnittävänsä huomion seuraaviin haittailmoituksissa esiin tulleisiin ongelmiin. Nämä ovat vain uusia reilusti esiinpompahtaneita pompahtaneita vaivoja.

Monimuotoinen punavihoittuma (erythema multiforme)

Monimuotoinen punavihoittuma eli erythema multiforme on ihon ja limakalvojen immunologinen reaktio, jonka syy jää useimmiten epäselväksi. Lievässä taudissa käsiin, jalkapohjiin, polviin, kyynärpäihin, kasvoihin ja joskus muualle iholle kehittyy kutiavia ja kirveleviä, 1–2 cm:n läpimittaisia läiskiä, joissa on sisäkkäisiä renkaita eri sinisen ja punaisen sävyissä, ja läiskän keskellä on usein rakkula.

Lue lisää Duodecim terveyskirjaaston sivuilta

Glomerulonefriitti

 • Joissakin munuaissairauksissa munuaiskeräset päästävät virtsaan läpi suuria määrin valkuaista (proteiinia). Nefroottisessa oireyhtymässä virtsaan erittyy proteiinia yli 3 g vuorokaudessa, veren valkuainen (albumiini) laskee ja potilaalle tulee turvotuksia.
 • Lapsilla nefroottisen oireryhtymän tavallisin aiheuttaja on ns. minimal change -glomerulonefriitti (munuaiskerästulehdus). Tätä hoidetaan kortisonilääkkeellä. Tauti voi uusiutua, mutta sen ennuste on hyvä.
 • Myös aikuisilla nefroottisen oireyhtymän syynä voi olla erilaiset glomerulonefriitit. Tarkempi selvittely kuuluu sairaalaan. Hoito sekä ennuste riippuvat diagnoosista.

Lue lisää Duodecim terveyskirjaaston sivuilta

Kuukautishäiriöt

COVID-19 rokotusten jälkeen on raportoitu kuukautishäiriöitä.

Yleisimmät haittavaikutukset Suomessa

Tästä voit katsoa Comirnatyn yleisimmät haittavaikutukset

Linkki EMA tiedotteeseen

Comirnatyn poikkeuslupa päättyy 31.8.2021

Comirnaty on rajoitetun poikkeusluvan alainen ja poikkeuslupa lakkaa 31. elokuuta 2021. Käyttöönotto on on tehtävä viimeistään 31. elokuuta 2021.

Linkki tuoteselosteeseen. Teksti sivulla 18

Tuleeko piikistä normaalin myyntiluvan alainen? Jatkuuko hätäkäyttö? Tarkistetaanko mitään? Jos turvallisuus tarkistetaan siinä onkin vääntämistä, että piikki saadaan näyttämään turvalliselta. Haittailmoituksia ja kuolemantapauksia on ympäri maailman AIVAN VALTAVASTI! Tällä päivällä haittoja on Suomessa käsitelty 3128kpl käsittelemättä jonossa on 8100kpl haittaa ja korvauksiakin laitettu jo maksuun paljon.

Nykyinen teho vallitsevaa varianttia vastaan vain 42% mikä ei riitä myyntilupaan. Jotta rokote saa myyntiluvan on tehon oltava vähintään 50%. Mielenkiintoinen kuukausi tulee olemaan.

Saitko rokotehaitan?

Lääkevahinkovakuutus kattaa lievää vakavammat rokotehaitat, josta on aiheutunut rokotetulle henkilövahinko. Korvausta voi hakea, jos rokotteen aiheuttama haitta ei ole mennyt ohi 14 päivässä tai jos rokotehaitasta on aiheutunut sairaanhoitokustannuksia tai ansionmenetystä enemmän kuin 85 euroa. Lue lisää korvauksen hakemisesta

Jos injektion ottaminen mietityttää, kannattaa lukea artikkeli ”Kuinka koronarokote toimii ja onko sillä haittavaikutuksia”? Jokaisen piikkiä harkitsevan on hyvä tietää, mikä on korona, mikä on injektion oletettu toimintamekanismi ja mitkä ovat tällä hetkellä esiin tulleet haittavaikutukset.

2 vastausta artikkeliin “EMA tutkii uusia mahdollisia sivuvaikutuksia mRNA COVID-19 rokotteilla – poikkeuslupa päättyy 31.8.2021

 1. Taulukon perusteella vain 3 yleisintä oiretta on jo yli 5000 kpl.
  Vakavia yhteensä karkeasti yli 4000 kpl.

  Kuitenkin tekstissä sanotaan että on käsitelty vähän yli 3100 kpl.

  En ymmärrä yhtälöä?

  1. ERITTÄIN hyvä huomio! Kuvan alla on linkki Comirnatyn haittavaikutuksiin. Alafootterissa taas linkki haittavaikutusten yhteenvetoon jonka mukaan on käsitelty 3128kpl ilmoituksia. Nyt on tainnut grafiikkaan mennä oikeat luvut!

Vastaa