EU:n etenemissuunnitelma pandemiaan – LIITTEINEEN!

Kuuntele artikkeli

On ollut vain ajan kysymys, milloin pandemia puhkeaa maailmassa. Lintuinfluenssa, SARS, MERS ja sikainfluenssa tulivat ja menivät. Lintu- ja sikainfluenssan vuoksi ostettiin hyvin paljon lääkkeitä (Tamiflu ja Pandemrix). Tamiflu jäi loppupelissä hyvin pitkälti käyttämättä ja Pandemrix vedettiin pois markkinoilta haittavaikutusten vuoksi. Pandemiat myös loppuivat itsekseen hyvin nopeasti. Lääketehtaat tekivät kuitenkin jättitulokset.

Tiekartta rokotuksiin

Valmistautuminen mittaviin rokotusoperaatioihin sekä Euroopanlaajuiseen rokotuspassiin aloitettiin jo vuonna 2018. EU laati etenemissuunnitelman rokotuksiin, jota on nyt nähtävästi toteutettu. Mitä tämä suunnitelma pitää sisällään? Raapaisemme vähäsen pintaa, mutta saat suorat linkit EU-dokumentteihin, jotta voit halutessasi lukea ne kokonaan. Etenemissuunnitelma on 10-sivuinen ja kiinnitämme huomion nyt vain muutamaan kohtaan.

https://ec.europa.eu/health/sites/default/files/vaccination/docs/2019-2022_roadmap_en.pdf

Vuosi 2018

Alla muutamia nostoja toimenpiteistä, mitä tehdään tiekartan mukaan
  • Erilaisia toimenpiteitä rokotuskattavuuden nostamiseksi, esimerkiksi webinaareilla eri sidosryhmien kesken räätälöityjen maakohtaisten tarpeiden mukaan.
  • Yhteisen Eurooppalaisen rokotustietojärjestelmän luominen. (EU:n laajuisen rokotuspassin suunnittelu ja toteuttaminen on siis aloitettu jo vuonna 2018.)
  • Protokolla ensimmäisen ja toisen annoksen rokotuskattavuuden yhdenmukaistetuista arvioista. Esimerkeissä toimii MPR-rokote (tuhkarokko-, sikotauti- ja vihurirokkorokote).
  • Yhteinen pilottiverkkoalusta, jossa rokotteen kattavuusarviot voidaan jakaa julkisesti.
  • Maakohtaiset raportit korkean ja matalan rokotuskattavuuden maista. Etenemissuunnitelma väestön tarpeista sekä rokotteiden ensisijaiset tavoitteet.
  • Avoimen lähdekoodin tietokonealgoritmi, joka voidaan jakaa maiden välillä, sisältäen täydentävät ”tuhkarokkoannoksia” koskevat tiedot. Avoin lähdekoodi löytyy Github- palvelusta nimellä EU digital green certificates, joten vihreät arvot on nyt otettu mukaan.

Vuosi 2019

  • Toteutettavuustutkimus yhteisen EU-passin kehittämiseksi. Ohjeita rokotusten saatavuuden lisäämiseksi heikko-osaisille ja syrjäytyneille.
  • Ensimmäinen kokous maaliskuussa ja toinen, huippukokous 12. syyskuuta 2019 järjestäjänä Euroopan komissio yhteistyössä Maailman terveysjärjestön kanssa.
https://ec.europa.eu/health/sites/default/files/vaccination/docs/10actions_en.pdf
  • Uudet online- ja offline -mainonnan työkalut (sosiaalinen media, hakukoneoptimointi, erikoismediat). Erityispainotus terveydenhuollon aloille, kouluihin, sosiaalipalveluihin sekä mediaan.
  • Yhteinen hankintasopimus pandemiarokotteista. Pandemiarokotteiden yhteishankintapuitesopimus lyötiin lukkoon lähes vuosi ennen pandemian alkua!
  • Selvitys etenemissuunnitelman laillisuudesta artiklaa 81 direktiivissä 2001/83/EC kohtaan.
  • Joukko Horizon 2020 -ohjelmasta rahoitettuja- ja ECDC: n toteuttamia toimia rokotekattavuuden nostamiseksi.

Vuosi 2020

  • Vuosittaiset tapaamiset, joissa huomioidaan sitoumusten noudattaminen rokotuskoalition kesken.
  • Konferenssi parantamaan EU:n tuotantokapasiteettia ja tarjonnan jatkuvuuden varmistaminen. HUOMAA, ETTÄ TÄMÄ SUUNNITELTIIN JO VUONNA 2018-2019!
  • Tutkimusverkostojen perustaminen kliinisiä tutkimuksia varten ja tutkimusyhteistyö infrastruktuurien ja/tai -ohjelmien välillä.

Vuosi 2021

  • 2021 ei ole merkitty alkavaksi mitään uutta. Aloitetut toimenpiteet jatkuvat.

Vuosi 2022

  • Komission ehdotus EU/Rokotepassista. Rokotepassi on nyt kuuma aihe. Määräys siitä EU-tasolta annettaneen vuonna 2022.
  • Virtuaalisen datavaraston perustaminen rokotteille. Sen avulla voidaan hallita ylijäämärokotteita ja jakaa niitä tarvittaessa maailmanlaajuisesti, jos jossain on pulaa rokotteista.

HUOMIO: ETENEMISSUUNNITELMA ON TEHTY VUONNA 2018!

Viimeisin päivitys dokumenttiin on tehty 6.9.2019. Joten: Rokotekattavuuden nostokampanjat, rokotepassi usealla rokoteannoksella, heikko-osaisten erityishuomio, rokotteiden yhteishankintamekanismi, oman rokotetuotannon varmistaminen EU:n alueella, virtuaaliset datavarastot sulavaan jakeluun ym. on kirjoitettu tähän suunnitelmaan paljon ennen pandemian alkua.

https://ec.europa.eu/health/sites/default/files/vaccination/docs/2019-2022_roadmap_en.pdf Voit tarkistaa asian itse asiakirjan ominaisuudet kohdasta.

Mitä Suomessa on tapahtunut rokotusjuttuihin liittyen?

Valtio perustaa kaupallisen rokotetutkimusyhtiön

Valtio perustaa 17.12.2020 uuden kaupallisen rokotetutkimusyhtiön, jonka osakkaiksi tulevat THL, Tampereen korkeakoulusäätiö ja Rokotetukimuskeskus. Rokotetutkimuskeskus tekee parhaillaan 6kk – 12-vuotiaden Pfizerin Comirnaty- rokotteen tutkimusta ensimmäisenä maailmassa. Rokotetutkimuskeskuksen johtajana toimii Mika Rämet, tutuksi tullut asiantuntija mediassa.

Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi geenitekniikkalain muuttamisesta

Geenitekniikkalakia muutettiin. Alla kuvakaappaus esityksestä. Tässä koko esitysehdotus.

https://valtioneuvosto.fi/paatokset/paatos?decisionId=0900908f8071cc75

Taustatyötä on tehty paljon ennen pandemian lanseerausta

EU:n toimesta on tehty paljon toimenpiteitä ennen pandemian alkua. Onko kaikki olleet vain yleisen rokotuskattavuuden nostoon? Tiedämme, että Euroopassa perinteinen rokoteohjelma on hyvin toteutettu. Etenemissuunnitelma on suunniteltu perustuen rokotteeseen, jota annetaan monta kertaa. Puitesopimukset allekirjoitettiin PANDEMIAROKOTTEITA koskien ja maaliskuussa 2019. Sana ”pandemia” esiintyy asiakirjoissa aivan liikaa.

Jos tämä vaikuttaa hullulta, sinun kannattaa lukea myös juttu Patentit paljastavat – kaikki oli valmiina ennen pandemian lanseerausta. Siinä on tehty laaja selvitys pandemiarokotteiden pantenttihistoriasta ja YLLÄTYS YLLÄTYS! Siltäkin osin kaikki on ollut valmiina ennen pandemian lanseerausta.

Linkit dokumentteihin

Etenemissuunnitelma rokotuksiin https://ec.europa.eu/health/sites/default/files/vaccination/docs/2019-2022_roadmap_en.pdf

Eurooppalaisesta rokotustietojärjestelmä https://www.ecdc.europa.eu/sites/portal/files/documents/designing-implementing-immunisation-information-system_0.pdf

Rokotushuippukokous syyskuu 2019 https://ec.europa.eu/health/vaccination/ev_20190912_en

Puitesopimus pandemiarokotteista maaliskuu 2019 https://ec.europa.eu/health/sites/default/files/preparedness_response/docs/ev_20190328_memo_en.pdf

Direktiivi 2001/83/EC https://eur-lex.europa.eu/legal-content/FI/TXT/PDF/?uri=CELEX:32001L0083&from=FI

Valtio perustaa kaupallisen rokotetutkimusyhtiön https://stm.fi/-/valtio-perustaa-kaupallisen-rokotetutkimusyhtion-thl-n-kaupalliset-rokotetutkimukset-erilliseen-osakeyhtioon-1

Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi geenitekniikkalain muuttamisesta https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/HallituksenEsitys/Sivut/HE_49+2021.aspx

Geenitekniikkalain muutosesitys https://valtioneuvosto.fi/delegate/file/88092

Koronapassin avoin lähdekoodi https://github.com/eu-digital-green-certificates

6 vastausta artikkeliin “EU:n etenemissuunnitelma pandemiaan – LIITTEINEEN!

  1. Olen aivan järkyttynyt ja syvästi suruissani tästä globaalista geeniteknologiaan perustuvasta rokoteohjelmasta, jota mainostetaan ja markkinoidaan ennen näkemättömällä tavalla ja vauhdilla jopa lapsiin ja nuoriin vaikka rokote on vasta tutkimusvaiheessa hätätilamyyntiluvalla ja ilman lääketehtaan korvausvelvollisuutta haittavaikutuksista. Ja hyväuskoiset ihmiset ei tiedä yhtään mitä heihin piikitetään. Ja vakavista haitoista vaietaan ja uskotellaan turvalliseksi. ”Olemme käsivarren päässä paremmasta koronarokotteiden ansiosta. Ota sinäkin omasi!” Tällainen on kauheaa kuultavaa ja tulee epäuskoinen tunne, elämmekö jossain kummallisessa painajaisessa?! Josta ei voi edes herätä. Missä on demokratia, missä sananvapaus, missä ajatuksenvapaus, missä avoin keskustelu aiheesta maskit koronarokotukset haitat versus hyödyt! Sitä ei ole. On vain yksi virallinen totuus. Kiitos että on kuitenkin ihmisiä, jotka ovat kriittisiä ja huolissaan mihin tämä yhteiskunta oikein on menossa ? Mitä oikein on tapahtumassa?!

  2. Aika selvää alkaa olemaan että halutaan tuoda rokotteet perusterveyden hoitoon kaikille, seuraavaksi on varmaan kaikille rokote syöpää vastaan vaikka sinulla ei olisi riskiä saada syöpää. Sekä ikuinen pandemia aina tulee uusi virus ja kaikien pitää ottaa rokote jos et ota sinut sysätään ulos yhteiskunnasta kunnes huvittaa ottaa piikkiä käteen niin voit palata takaisin, syrjitään ja painostetaan ihmiset ottamaan piikkejä ja sanotaan kaikki on vapaaehtoista mutta jos et ota ei tavitse huvittaa tehdä mitään. Tätä menoa kukaan ei edes kohta valvo turvallisuutta koska siitä tulee vain liikaa vaivaa, kyllä lääkeyrityksillä on okeus ansaita elantonsa eikä joutua minkäänlaisiin vaikeuksiin, mistä tämä koruptio pulppuaa pitäisi löytää lähde tälle iskeä enemmänkin sinne koska THL ei tee mitään ja vaikka haluisivat tuskin pystyisivät, suurin osa työntekijöistä on vain hiljaa ja tekee työnsä, mutta uskon että sielläkin joku saa tarpeekseen tästä jossain vaiheessa ja se on vain ajankysymys.

  3. Pari huomiota.

    * EU digital green certificates ei viittaa vihreyteen vaan lupana (”vihreä valo” vs ”punainen valo”) toimimiseen.
    Kyseessä on siis digitaalinen henkilökortti, joka on yhtä aikaa kulunvalvontajärjestelmä, kulkulupa ja kulutusseurantajärjestelmä jota myydään ”vapauden” tuojana.
    Vapaus ei enää ole ihmisoikeus vaan jotain ylhäältä annettua, kilteille.

    * Uusi geenitekniikkalaki mahdollistaa lääketieteelliset kliiniset kokeet geeniterapioilla (kuten koronapiikit) kohteille kertomatta, kokeen tekijää paljastamatta, ilman julkista keskustelua.
    Huolimaton lukija luulee, että laki koskee elintarvikkeita. Ei pidä paikkaansa.

  4. SOTE-henkilöitä koskeva tartuntatautilain pykälä 48 meni läpi 2017 ja tuli voimaan 2018. Sillähän lisätään mm. influenssan pakkorokotusta vuosittain huomattavalle määrälle ihmisiä, sote-alahan on aika iso työllistävä sektori. Edelleenkin on vaikea uskoa, että tuollainen pykälä meni läpi, se sotii perustuslain kanssa vapaudesta valita, mitä kroppaan tungetaan, ilman, että pelkoa ja painostusta työnkuvan muutoksesta / työpaikan saamisesta. Eiköhän Suomessa korkea rokotuskattavuus tule juuri siitä vapaaehtoisuudesta ja luottamuksesta systeemiin. Pakko lisää vastustusta ja erityisesti sellaisilla henkilöillä, joilla rokotteista huonoja kokemuksia tai jotka muutenkin ottamista empivät. Kyllähän hyviä piikkejä / lääkkeitä otetaan, pakko nostaa paljon kysymyksiä ilmaan.

    Kiitos hyvästä kirjoituksesta ja blogista muutenkin! Jatkahan näitä kirjoitteluja.

  5. Rehellisyys maan perii !!! Tulkoon totuus esiin Kaikkivaltiaan Jumalan nimessä ja veressä.

Vastaa

Discover more from

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading