Koronapassi – SUSI. Suden vaatteissa

Lue ääneen tämä artikkeli

Suomessa esiteltiin koronapassin lukijasovellus 15.10.2021 THL:n toimesta. Lukijasovelluksen voi siis ladata kuka tahansa ja vaikka aloittaa näppärästi kotiovellaan kavereiden terveystietojen skannaamisen.

Tehokas ja turvallinen

Koronapassin on siis tarkoitus kertoa portsarille, onko asiakas juomakelpoinen ja sosiaalisesti hyväksyttävässä asemassa, jotta astuminen yökerhon salattuun maailmaan olisi mahdollista. Koronapassia on valmisteltu EU-tasolla jo vuodesta 2018, joten valmistautuminen on aloitettu jo noin kolme vuotta sitten, jotta käyttöönotto olisi mahdollimman mutkatonta.

Nyt koronapassi on otettu käyttöön, mutta toimiiko se odotetulla tavalla? Onko se tehokas ja turvallinen samoin kuten rokotteita on “asiantuntijoiden” toimesta kuvailtu?

Koronapassin lukijasovellus

Koronapassin lukijasovellus on saatavissa sovelluskaupoista ja se on kaikkien ulottuvilla. Android sovellus on ladattavissa Play- kaupasta ja Apple sovellus Storesta. Google ja Apple ovat World Economic Forumin strategisia kumppaneita, aivan kuten  Sanna Marin ja Annika Saarikko– näin sivuhuomautuksena.

Miten saan koronapassin?

Koronapassin edellytyksenä on täysi rokotesarja, 72 tunnin sisällä saatu negatiivinen koronatestitulos tai todistus alle kuusi kuukautta sitten sairastetusta koronataudista. Maailmalla yleistyy käytäntö, jossa sairastettu koronatauti ei kelpaa, vaan lisäksi on otettava vähintään yksi mRNA-injektio.

Koronapassin voi ladata pdf-tiedostona omalle puhelimelle ja printata paperille. Kun portsari tarkistaa viivakoodin sovellus näyttää, onko sosiaalinen status kelvollinen vai ei, sekä etu- ja sukunimen.

Sosiaalinen status

Käytin nimitystä sosiaalinen status, tilanteesta, jolloin koronapassi näyttää vihreää valoa. Ja sitä se onkin.

Lukijasovellus toimii algoritmin pohjalta ja ei tarkista reaalikaisesti mitään tietoja. Se taas aiheuttaa massiivisia turvallisuusongelmia.

Tulostettu tarra toimii niin kauan kuin siihen on tekohetkellä määrätty aikaa. Voit tarkistaa asian lataamalla lukijasovellus puhelimeen ja asettamalla se lentotilaan (ei pääse nettiin) ja lukemalla koronapassin QR-koodi. Toimii ilman nettiyhteyksiä. Ei tarkista mitään reaaliaikaisesti.

Mitä tietoja koodiin on tällä hetkellä sisällytetty

QR-koodiin on pakattu tietoja, jotka eivät näy portsarille etu- ja sukunimeä sekä sosiaalista statusta lukuunottamatta. Koodi on kuitenkin helposti purettavissa konekieliseen muotoon. Se sisältääkin aika mielenkiintoisia tietoja. Tiedot vaihtelevat rokotus/tauti- statuksen perusteella, mutta listaan kaikki tiedot mitä koodi sisältää. Mielenkiintoiset ovat lihavoituna.

QR-koodi sisältää seuraavat tiedot:

 • Myöntäjämaa
 • Qr-koodi vanhentuu pvm
 • Qr-koodi myöntämis pvm
 • Syntymäaika
 • Sukunimi
 • Vakioitu sukunimi
 • Etunimi
 • Vakioitu etunimi
 • Sertifikaatin ID
 • Rokotusmaa
 • Saatuja rokotteita
 • Rokotuspäivä
 • Rokotteen valmistaja
 • Rokotteen tuotenumero
 • Rokotteiden kokonaismäärä
 • Rokote vai ennaltaehkäisy
 • Sertifikaatin myöntäjä
 • Käytetty PCR-testi
 • Käytetty antigeenitesti
 • Testin aika
 • Testin suorittaja
 • Ensimmäinen positiivinen tulospvm
 • Kohdetauti
 • Testin tulos
 • Testin tyyppi
 • Schema versio

Liikaa tietoa

QR-koodi pitää paljon tietoa sisällään. Portsarin ei tarvitse tietää kuin status ja nimi. Nyt koodi kuitenkin sisältää liikaa tietoa siihen tarkoitukseen.

Hämmentäviä tietueita

Tietojoukon solu rokote vai ennaltaehkäisy (‘vp’: ‘1119349007’}], vaccine or prophylaxis) on hämmentävä. Mitä se tarkoittaa? Onko jo tulossa ennaltäehkäisevä lääkitys? Mitä ihmettä! Rokote on ennaltaehkäisevä toimenpide puhtaimmassa muodossaan. Järjen mukaan rokote ja ennaltaehkäisy eivät voi olla eri asioita.

Käytetty PCR-testi

Tietojoukon solu käytetty PCR-testi (‘nm’: ‘Roche LightCycler qPCR’, PCR test used) on outo. Miksi käytetty testi on mukana koodissa? Onko testeissä joitain eroja?

Kohdetauti

Tietojoukon solu kohdetauti (‘tg’: ‘840539006’, targeted disease) on myös outo. Mitä muita tauteja on tulossa, jotka tulevat vaatimaan tämän “mikäihme”- passin?

Avataan asiaa lisää, jotta kaikki ymmärtävät

Kun tulostat koronapassin, se toimii siihen päivään saakka mikä siihen on määrätty päättymispäiväksi. Jos tuplarokotettu saa tartunnan ja käy testeissä, hän voi aivan vapaasti mennä vanhalla pdf-tiedostolla tai tulostetulla QR-koodilla aivan minne tahansa, vaikka kuinka sairaana. Passi näyttää vihreää valoa, onhan sosiaalinen hyväksyntä kerran jo hankittu.

Lukijaohjelma ei tarkista yhtään mitään, yhtään mistään. Se näkee vain QR-koodin tiedot.

Voiko koronapassin väärentää?

Voi.

Mitä väärennetyille koronapasseille tehdään EU:n toimesta

Ei mitään.

Jokaisessa maassa kerrotaan olevan oma salausavain

Passin muodostamiseen tarvittavat tiedostot löytyvät Github- palvelusta, joten niiden avulla jokainen voi saada ladattua Greenpass- lähdekoodin omalle koneelleen. Se sisältää myös QR-koodin muodostamiseen tarkoitetut palikat.

Salausavain

Jotta toimivan koodin voi muodostaa, tarvitaan salausavain. Salausavaimen kerrotaan olevan maakohtainen. Yksittäistä tulostettua passia on siis mahdoton mitätöidä, koska kaikki passit on tehty samalla salausavaimella.

Se tarkoittaa sitä, että jos väärennetty passi halutaan mitätöidä, kaikki sillä salausavaimella tehdyt koronapassit lakkaavat toimimasta. Eli vähintään kaikki siinä maassa olevat koronapassit muutuuvat punaiseen tilaan ja kukaan ei ole sen jälkeen sosiaalisesti hyväksytyssä tilassa EU:n silmissä.

Onko ollut edes tarkoitus

Koronapassin toteutus näyttää sellaiselta, että siitä ei ole edes tarkoitettu tehdä mitenkään turvallista. Nykypäivänä ei tehdä sovelluksia, jotka eivät tällaisessa tapauksessa ja tätä tarkoitusta varten tarkistaisi oikeasti tietoja reaaliaikaisesti.

Leluilla on kiva leikkiä, mutta lelut ovat tarkoitettu leikkimiseen

Koronapassi on kuin huonosti tehty lelu. Ihmiset pakotetaan käyttämään sitä, vaikka leviämisen kannalta sillä ei ole mitään merkitystä. Koronapassi kyhäelmä on vain rokotekattavuuden nostoon ja sosiaaliseen luokitteluun tehty härpäke. Se ei menisi missään normaalitason ohjelmiston tietoturva- auditoinneissa läpi milloinkaan, ei kuuna päivänä!

Mieti, jos koronapassin QR-koodi olisi asuntosi avain

Kuka tahansa voi ottaa siitä kuvan, kun näytät sitä vaikkapa portsarille. Kuva voi olla otettu hyvinkin kaukaa ja se toimii silti. Sen jälkeen kuvan ottajalla on pääsy kaikkiin paikkoin, mihin sinäkin pääset. Kotiisi, työpaikalle ja mihin vain, sinun tietoillasi.

Et voi mitätöidä avaintasi, koska jos se tehdään, kukaan Suomessa (tai Euroopassa) ei pääse mihinkään. Mikään lukko ei aukea, jos yksi avain mitätöidään.

Joten lainatakseni asiantuntijoiden kommentteja rokotteesta: “Tutkittu, turvallinen ja antaa käyttäjälleen erinomaisen, jopa 95% suojan”.

Kokonaisuus on todellisuudessa alusta loppuun saakka täysin SUSI! Se ei ole turvallinen ja ei anna mitään suojaa! Mantra toistuu, ja ihmiset uskoo.

Huomioksi: Injektiopiikin ylläpitäjä on koodannut maailmalaajuisessa levityksessä olevan applikaation. Taustaa ja osaamista koodaamiseen siis löytyy “jonkin verran”. QR-koodin purkamiseen vaadittavat scriptit löytyy muutaman minuutin etsimisellä netistä ja on kaikkien saatavilla.

PAKKOROKOTUKSIA KAAVAILLAAN!
Hallitus valmistelee kulisseissa parhaillaan koronapassin laajentamista useille eri aloille. Se tarkoittaa pakkorokotuksia. Koronapassi on nyt näyttänyt tehonsa! Ihan jokaisessa maassa tartunnat ovat lähteneet nousuun, jos koronapassia on vaadittu!
HUS-sairaaloissa riehuu epidemioita rokotettujen kesken. Mikään ei ole niin kuin on sanottu. Jos haluat, että työyhteisösi säilyy nykyisellään, täytä kansalaisaloite, jonka tarkoituksena on estää koronapassin pakottaminen työpaikoille.

2 vastausta artikkeliin “Koronapassi – SUSI. Suden vaatteissa

 1. Ensinnäkin covid 19 19 tarkoittaa sitä havaitsemis vuotta. Miten joku erkki on tätä 2018 valmistellut.. korona passi on turha.. se ei mukanaan kantamista estä niinkuin ei rokotekkaa.. tää on tätä valvontayhteiskunnan idioottimaisuutta.. tapa yrittää saada viimeisetkin kun rokotetta ei halua. Pakotettua ottamaan jotta sais elää kuin muutkin..

Vastaa