Pandemia 2.0 – Luento pandemian rakentamisesta.

Lue ääneen tämä artikkeli

Vuoden 2019 tammikuussa belgialainen lääkäri [1]Marc van Ranst piti [2]Chatham Housessa esitelmän, jossa hän opasti kuulijoita pandemia-ajan strategisessa viestinnässä nojaten vuoden 2009 sikainfluenssa- viestinnän yhteydessä saamaansa kokemukseen.

Esitelmä – Kuinka pandemia luodaan

Esitelmässä Marc van Ranst kertoo vaihe vaiheelta, kuinka tavallisesta kausi-influenssasta lanseerattiin vakava sikainfluenssa ja kuinka rokotekattavuus saatiin mahdollisimman korkeaksi.

Koko esitelmä on videolla

Video kestää noin 23 minuuttia, se on ehdottomasti katsomisen arvoinen. Marc van Ranst selittää koko sikainfluenssan vaihe vaiheelta. Hän kertoo täysin estoitta, kuinka nimi keksittiin (se oli Belgiassa meksikon-flunssa), kuinka ennusteita tarkoituksella suurenneltiin, kuinka arviot kuolonuhreista sovitettiin vuosittaiseen kausi-influessaan, kuinka suhteet lehdistöön luotiin. Lause: “Sika-influessa oli hyvä harjoitus isolle pandemialle” vihlaisee korvaan.

Video on poistettu suurelta osin netistä, mutta voit katsoa sen alapuolelta.

[3] Influenssapandemiavalmius-sidosryhmien konferenssi 22.1.2019

Sika-influessa vuonna 2009

[8]Vuoden 2009 influenssapandemia oli influenssa A(H1N1)v -viruksen, niin kutsuttu sikainfluenssaviruksen aiheuttama pandemia. Se määriteltiin alkaneeksi kesäkuussa 2009, ja elokuussa 2010 WHO ilmoitti pandemian päättyneen.

Viruksen tyyppi A(H1N1) oli sama kuin [9]espanjantaudissa vuodelta 1918. Virus vastaa pintaproteiineiltaan yleistä influenssan aiheuttajaa tyyppiä A(H1N1). Sen kuitenkin kerrottiin olevan ei tavanomainen kausi-influenssavirus.

Sika-influenssaan anntetiin pikaisella aikataululla Pandemrix- rokote. Elokuussa 2010 Pandemrixin käyttö kuitenkin keskeytettiin sen aiheuttamien vakavien haittavakutusten vuoksi.

Lähes samaan aikaan elokuussa 2010 WHO ilmoitti pandemian päättyneen. A(H1N1) kiertää keskuudessamme siitä huolimatta. Pandemian päättyminen tarkoitti sika-influenssan kohdalla lähinnä ja vain propagandan päättymistä.

Propaganda

[10] Propaganda on tavoitteellista, harkittua ja järjestelmällistä pyrkimystä manipuloida ihmisten uskoja, asenteita tai tekoja. Propaganda luo mielikuvia ja pyrkii hallitsemaan mieliä. Se ruokkii ennakkoluuloja, yhdenmukaistaa ajattelua ja vaientaa erimieliset. Propaganda on aina massoihin vaikuttamista, ei vain kahden yksilön välistä viestintää.

Alfa-TV

Lasse Lehtonen HUS Diagnostiikkajohtaja: ” Kyllä minusta on vielä paljon tehtävissä rokotuskattavuuden lisäämiseksi markkinoinnin ja PROPAGANDAN keinoin“. Lasse Lehtinen kertoo markkinoinnista ja propagandasta. Ei sanaakaan oikean tiedon jakamisesta tai faktoista.

Lukekaa uutisia kriittisesti

Kun luette uutisia mediasta kysykää itseltänne. “Voiko tämä olla totta?“. Se avaa usein uusia näkökantoja. Uutisissa ei ole suoranaisia valheita, mutta niiden viestit on lähes poikkeuksetta saatu aikaan propagandan välineillä.

Suomessa COVID-19 tilanne oli eilen median mukaan hirvittävä!

17.11. 6:00 uutisoitiin Seinäjoen keskussairaalan äärirajoilla olevasta tilanteesta. Rokottamattomat koronapotilaat asettavat keskussairaalan äärirajoilleen.

KORONATILANNE Seinäjoen keskussairaalassa alkaa käydä haastavaksi. Tehohoidon kapasiteetti alkaa olla äärirajoilla, ja yksittäisiä potilaita on jo jouduttu siirtämään muihin sairaaloihin tehohoitoon, Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri kertoo.

Uutisesta ilmenee, että koronapotilaita on vain 6 kappaletta koko sairaalassa, joista 2 kpl teholla. Sain uutisen jälkeen tiedon Etelä-Pohjanmaalta, että ongelma on lähinnä siinä, että useat kymmenet hoitajat ovat lopettaneet anestesia- ja teho- osastolla. Leikkausten siirroista on ilmoitettu potilaille jo aikaisemmin. Twitterissä asiasta käytiin paljon keskustelua ja asia levisi laajalle.

Hyvin nopeasti tilanne kuitenkin helpotti ja YLE-raportoi 17.11. 11:06, eli vain viiden tunnin kuluttua seuraavan uutisen.

“Seinäjoen keskussairaalan viikonloppua vaikeutti teho-osaston henkilöstöpula.”

https://yle.fi/uutiset/3-12191326

Kaikki hyvin

Tilanne oli lauennut, Kaikki salit taas käytössä. “Jokisalon mukaan tiistaisella tiedotteella pyrittiin myös lisäämään kansalaisten kriisitietoisuutta.” Valtamedian otsikot huutavat äärimmäisestä sairaalakuormituksesta, vaikka potilaita on 6 kappaletta. Onneksi totuus tuli julki ja ainoaksi vaihtoehdoksi jäi kertoa totuus. Se tapahtui vain viiden tunnin kuluttua “Fake”-newsin lanseerauksesta.

Lehdistö tekee arvokasta työtä

On ymmärrettävä, että lehdistö tekee sen minkä pystyy ja kertoo asiat täsmälleen niin kuin ne on haastattelussa tuotu julki. Jos viranomainen antaa virheellistä tietoa, lehdistö ei voi sitä millään tavalla kyseenalaistaa. Jos viranomainen jättää kertomatta asian todellisen syyn, lehdistö ei voi sitä mitenkään tietää.

Toimittajien täytyy kysyä niin tarkasti, että “suurin osa, valtaosa, pieni osa ym.” saa jonkin arvon. Joskus valtaosa on ollut 1 potilas 11:sta. Joten toimittajille vinkiksi: ”Tarkkoja kysymyksiä, joissa on luvut mukana”. Jos vedotaan henkilösuojaan, koska luvut on niin matalat, niin sitten vastausta ei saatu.

HUS-alueella 25 tehohoitajan vaje

Samana päivänä MTV- uutiset julkaisi jutun, missä kerrottiin myös HUS-alueella olevan 25 tehohoitajan vaje ja toimintoja joudutaan järjestelemään uudelleen.

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/tehohoito-veitsenteralla-husissa-25-tehohoitajan-vaje/8292034#gs.g9je45

Syy ei ole potilaissa, eikä henkilökunnassa.

Korona/flunssa-aalto on aito, aivan kuten se on joka vuosi tähän aikaan. Flunssapotilaita on sairaalassa ja ne kuormittavat terveydenhuoltoa.

Jos resurssit loppuvat, syy on se, että pandemiaa ei ole resursoitu millään tavalla. Henkilökunnan jaksamista ei ole otettu huomioon lainkaan. Todellisuus sairaalaan sisällä ja viranomaisten luoma epätodellisuus voi olla monelle liikaa. Varsinkin, kun mieltä painavista asioista ei voi puhua.

Jos huomaat räikeän epäkohdan todellisuuden ja uutisen välillä

Jos olet tietoinen asioiden todellisesta tilasta, laita viestiä Injektiopiikin Twitterin kautta. On kaikkien etu, että asioista uutisoidaan asianmukaisesti. Lehdistö selkeästi seuraa Injektiopiikkiä ja on monesti reagoinut nopealla aikataululla. Jos epäkohdat tuodaan esiin, se johtaa aidompaan kuvaan tilanteesta.

Päätelmä

[3] Video oli Pandemic Preparedness Stakeholders- konferenssista vuodelta 2019 World Economic Forum- kokouksen jälkeen. Useissa Injektiopiikin postauksissa on viitattu World Economic Forum- yhteyksiin. Pääministerimme [5]Sanna Marin sekä valtiovarainministeri [6]Annikka Saarikko ovat WEF [4]agenda contributor statuksen omaavia [7]The Great Reset- agendan edistäjiä.

Videossa esityksen pitäjä kertoi, kuinka yleisöä on “huijattu” ja yleisö oli mukana nauramalla tilanteille. Videota voisi luulla komediaksi, mutta se on täyttä totta.

Nyt rajoitukset purettiin juuri ennen jokavuotista infuenssa- aaltoa. Rajoitusten purkaminen tapahtui ympäri maailmaa samalla viikolla tautitilanteesta huolimattta. Samalla medialle kerrotaan muutettua totuutta sairaaloiden kuormituksen syystä.

Väkisin tulee mieleen ajatus: Johdetaanko tätä pandemiaa Suomen ulkopuolelta? Onko hallituksen järjettömyys vain ohjeiden noudattamista? Jos on, meillä on kiire muuttaa suunta.

Älä aliarvioi tautia

Suurin osa sairastaa koronan lievänä, mutta osalle se on hyvin vakava. COVID-19 on virusperäinen veri- ja verisuonten sisäpinnan solujen tulehdus erityisesti keuhkorakkuloiden hiussuonistossa. Pahimmillaan tulehdus johtaa veren sakkautumiseen, hyytymishäiriöihin ja keuhkopöhöön.

COVID-19 ENNALTAEHKÄISY JA KOTIHOITO

Injektiopiikkiin on lisätty ohje ennaltaehkäisyyn, kotihoitoon ja sairaalaan lähtemiseen.

Ohjeet löydät tästä linkistä

Asiaan liittyvää:

Lähteet:

[1] Marc van Ranst https://en.wikipedia.org/wiki/Marc_Van_Ranst

[2] Chatham House https://www.chathamhouse.org/about-us/our-history

[3] Pandemic Preparedness Stakeholders- konfferenssi https://eswi.org/eswi-tv/pandemic-preparedness-stakeholder-conference-summary/

[4] World Economic Forum agenda contributors: https://www.weforum.org/agenda/authors/

[5] WEF Sanna Marin: https://www.weforum.org/agenda/authors/sanna-marin

[6] WEF Annika Saarikko: https://www.weforum.org/people/annika-saarikko

[7] WEF The Great Reset: https://www.weforum.org/great-reset/

[8] Vuoden 2009 influenssapandemia https://fi.wikipedia.org/wiki/Vuoden_2009_influenssapandemia

[9] Espanjantauti https://fi.wikipedia.org/wiki/Espanjantauti

[10] Propaganda https://fi.wikipedia.org/wiki/Propaganda

8 vastausta artikkeliin “Pandemia 2.0 – Luento pandemian rakentamisesta.

 1. AvoinMedia otti joulukuussa 2020 kuvakaappauksina talteen suurimman osan Marc van Ranstin Chatham Housessa pitämästä esitelmästä, ja tallettaen puhuttua tekstinä.Kuvakaappaukset tuntuivat perustellulta, koska oli oletettavissa että video jossain vaiheessa sensuroidaan. Rahvaan ei pidä tietää, kuinka sitä ohjaillaan.

  Lopputulos löytyy otsikolla “Kuinka pandemia rakennetaan” https://avoin.media/2020/12/28/kuinka-pandemia-rakennetaan/

 2. Ymmärsinkö nyt oikein, että v.2009 sikainfluenssa ei ollutkaan oikeasti sitä, mitä sen sanottiin olevan? Annettiinko siis silloin ne rokotukset turhaan, joista osa sai loppuiän riesaksi narkolepsian?
  Voitko vastata pikaisesti, kiitos!

  1. Sikaflunssa 2009 oli influenssa A(H1H1) aiheuttama kausiflunssa.
   Espanjantauti oli vuosina 1918–1920 riehunut pandemia, jonka aiheutti harvinaisen tappava influenssa A:n alatyyppi H1N1. Eli sikaflunssa oli saman viruksen aiheuttama kuin mikä aiheutti Espanjantaudin aikoinaan. Se virus on pyörinyt keskuudessamme jo noin 100-vuotta.
   A(H1H1) ei ole kadonnut mihinkään. Se on äkäinen virus. Emme tiedä kuinka sitä on liikkeellä. Influenssa testejä ei ole otettu pandemian julkaisun jälkeen.

  2. Matilda, ymmärsit oikein.

   Lääkeyhtiöidenkin rahoittama WHO muutti pandemian määritelmiä ennen sikainluenssaa niin että pandemia päästiin julistamaan (ks. esim. https://avoin.media/2021/09/15/cdcn-muuttuvat-maaritelmat/ )

   Wolfgang Wodargin ja MEP Paul Flynnin johtama tutkimuslautakunta selvitti asiaa, loppuraportti on tyly
   https://pace.coe.int/en/news/2936
   Lähetin itsekin heille tuolloin asiakirjoja sitä mukaa kun sain niitä kaivettua esiin. WHO:n sivuilla on piilotettuna paljon kaikenlaista kiinnostavaa.

   Tuolloin — kuten nytkin — THL valehteli rokotteen olevan tutkitusti tehokas ja turvallinen. Ei ollut. Ja se oli THL:lla tiedossa.

   Vapaamedia ja bloggarit kaivoivat esiin myös, että THL sai rahoitusta sikainfluenssapiikki Pandemrixin valmistajalta (GSK), ja että rahoitusta nauttivat jäävit tahot suosittelivat ko. piikkiä STM:lle. THL kiisti pitkään, että sikainfluenssapiikki olisi ollut nanopiikki, mutta joutui sitten myöntämään asian kun todisteet olivat esillä.

   Suomen media ei julkaissut esiin kaivamiani kytköksiä WHO:n SAGE-asiantuntijaryhmään kuuluvien THL:n väen ja lääkeyhtiöiden välillä vaikka tarjosin juttua, todisteineen. Käänsin sitten kaiken englanniksi, lähetin sen useille etätutuille Pohjoismaisten lehtien toimituksiin saatteella: tässä juttu ja todisteet, minun nimeäni ei tarvitse mainita.

   Tanskalainen DK julkaisi löydökset. Sen jälkeen Ruotsi. Kuten olin laskenutkin, Suomen media uskaltautui sen jälkeen kertomaan, että “Tanskalainen DK Information uutisoi THL:n Juhani Eskolan kuuluvan…” ja asia päätyi Suomessakin tietoon, kuten halusin.

   Samoin kuin nytkin, rokotteen ja THL:n luotettavuutta epäileviä lyötiin surutta kaikilla leimakirveillä joka mediassa.

   Sikainfluenssan aikaan STM.sta sain pari “Vaikene tai muuten…” -puheluakin 😀

   Edesmennyt Niklas Herlin kertoi Vanhasen hallituksen pyytäneen häntä sulkemaan US:ssa olleen blogini. Kieltäytyi.

 3. Marc van Ranstin videossa 15:10 kohdassa mainitaan Wolfgang Wodarg, EU:n terveystoimikunnan pj, jonka mielestä 2009 “pandemia” oli valtava skandaali. Ranst ei pidä hänestä, heh! Wodargia on haastateltu äskettäin 18.10.2021 (45 min)
  https://rumble.com/vnwzlh-wolfgang-wodarg-full-interview-planet-lockdown.html
  Tämä haastattelu on osa uutta filmiä Planet Lockdown jonka ensi-ilta on käsillä näinä päivinä, 20.11.2021. 5 min traileri: https://planetlockdownfilm.com/trailer/
  Monta mielenkiintoista henkilöä haastateltu, odotan innolla koko filmiä.

 4. Hei,

  On aivan päivänselvää että Suomea johdetaan muualta. Kun katsoo mitä päätöksiä on tehty 2 v. aikana, ja vähänkään katsoo mitä Davos WEF-porukka julistaa tekevänsä, niin olemme osa tätä suunnitelmaa. Me emme tosin ole siinä miellyttävässä osassa, vaan se on varattu B Ovelle ja kavereille, En usko että Sansku loppupelissä kovin korkealle jää killumaan. Sitä että pääminister on osa DAvosin nuorta ykkösketjua, ei kiinnostunut yksikään media repimään auki, meillä ei ole vapaata mediaa, kuten suomalaiset luulevat.

  Hallitus ei suinkaan ole järjetön heidän oman Agenta 203O suunnitelman vinkkelistä, mutta Suomen kansan kannalta he tekevät murhaavia päätöksiä, kirjaimellisesti.
  Nyt on korkea aika jokaisen Suomalaisen ryhtyä julistamaan tätä maailmanloppua jota he tekevät.
  Ongelmana viestin eteenpäin viemisessä on, että aivopestyt ihmiset eivät ota kuuleviin korviinsa mitään aiheeseen liittyvää, vaan leimaavat sinut salaliittoilijaksi, sen jälkeen juttu ei kovin luista.

  Tähän pitäisi nyt keksiä joku viisastenkivi, miten TOTUUS saataisiin julki todella isoille joukoille.
  Vastapuolella on BG:n hallinnoima valtava mediakoneisto CNN etc, joka jatkuu meidän YLEen ja Hesariin, jotka heiluvat kuin marionetit ohjeen mukaan. Tarkoituksena on vain syöttää yhtä totuutta.
  Jokaisen kannattaa esim seurata naapurimaan SVT.SE uutisia, sieltä voi jo heti katsoa mitä muualla maailmassa tapahtuu, ero on kuin yöllä ja päivällä.

 5. Turun Sanomat poistaa lukijakommenteista lähes kaikki rokotekriittiset kirjoitukset.

 6. Voi kysyä itseltään, “voiko tämä olla totta”, mutta vielä valaisevampaa on sitä ennen kysyä “voiko tämä olla valetta”.

  Ennen kuin heräsin Suomalaisen ja läntisen maailman korruption määrään ja ilmenemismuotoon, oli vaikeaa kuvitella, että niin paljon pahaa tehdään tahallaan. Nyt alkaa ymmärtämään, että on psykopaatteja, narsisteja ja opportunisteja, ja he ovat muutakin kuin vain sattumia omalla polulla. On olemassa kokonaisia sukurutsaisia psykopaattisia sukuja, jotka manipuloi, viettelee ja lahjoo pyrkyreitä, eli opportunisteja ja narsisteja, ja näin syntyy mafia. Ja kun mafia on suurin kaikista mafioista, se kiristää ja hallitsee kokonaisia valtakuntia.

Vastaa