Mitä jos tukisimme toisiamme? – tekisimme täysin päinvastaisella tavalla, mitä meiltä odotetaan

woman holding disposable lighter
Lue ääneen tämä artikkeli

Italiassa, Hollanissa ja Itävallassa on tulossa tai jo tulleet rajut koronatoimet rokottamattomia kohtaan. Italiassa ei pääse työpaikalle, jos koronapassi ei ole voimassa eikä saa mitään korvauksia. Työnantajat eivät edes saa päästää työntekijöitään työpaikalle sakon uhalla. Mihin maailma on menossa? Ja miksi?

Tässä artikkelissa katsotaan hiukan Euroopan tilannetta. Euroopassa muutamat maat ovat ottaneet kovat keinot käyttöön. Yhdistääkö näitä maita jokin yhteinen tekijä? Vai onko kaikki vain sattumaa?

Italia

Italian pääministerinä on Mario Draghi. Hän on Agenda Contributor World Economic Forumissa (WEF). Lokakuun puolesta välistä saakka Italia on ollut Euroopan ensimmäinen maa, jossa koronapassia vaaditaan kaikilla työpaikoilla. Työnteko ilman passia voi merkitä suuria sakkoja. Ilman passia työtä tekevä voi saada sakon, jonka suuruus voi vaihdella 600–1 500 euron välillä.

Italiassa on ollut jatkuvia, suuria mielenosoituksia. Valtavat ihmisjoukot ovat olleet kaduilla jo viikkoja.

Ihmiset ovat olleet pakkautuneina tiiviisti yhteen ja puolustaneet vapauksiaan. Italiassa pitäisi olla kaiken järjen mukaan aivan valtava korona-aalto, koska rokottamattomat ihmiset ovat kokoontuneet päivästä toiseen. Kuitenkin Suomessa on enemmän tartuntoja. Mitä ihmettä?

Our World In Data

Tartuntoja ei tosin kannata enää seurata, koska rokotteet ovat niin tehokkaita. Italiassa voisi ajatella olevan paljon enemmän kuolemia, koska rokottamattomat laulavat ja halaavat toisiaan kadulla.

Our World in Data

Ei mitään eroa, hyvin eriskummallista. Sadattuhannet rokottamattomat ovat kokoontuneet jo viikkojen ajan, mutta sillä ei vaikuttaisi olevan mitään vaikutusta koronan leviämiseen.

Itävalta

Itävallan pääministeri Sebastian Kurz on Agenda Contributor World Economic Forumissa (WEF). Hän joutui eroamaan korruptiorikosten vuoksi. Itävaltaa johtaa nimellisesti nyt liittokansleri on Alexander Schallenberg. Sebastian Kurz ei luovu vallasta,vaan jatkaa puolueensa ja sen eduskuntaryhmän johdossa. Itävalta kertoi ensimmäisenä EU-maana ottavansa käyttöön rokotepakon, kaikkien kansalaisten on otettava rokote helmikuun alkuun mennessä. Rokotteesta kieltäytymisestä rangaistaan sakolla tai vankeusrangaistuksella.

Kymmenettuhannet mielenosoittajat kerääntyivät myös Itävallan pääkaupungin Wienin kaduille vastustamaan uusia koronarajoituksia sekä pakkorokotuksia.

Koronapassi tuli voimaan jo aikaisessa vaiheessa Itävallassa. 3. boosterirokotteita on pistetty hyvällä tahdilla. Alapuolella graafissa on esitetty nuolilla koronapassin ja boostereiden aloitusajankohdat.

Our World In Data

Itävalta eristi rokottamattomat 15.11.2021 koteihinsa, mutta rokottamattomien eristäminen ei ole näkynyt millään tavalla tartuntojen määrässä.

Koska rokottamattomat ovat olleet eristettynä, tehohoidon paikkojen pitäisi ainakin vapautua.

Our World in Data

Mitä ihmettä? Koronapassit ja rokottamatomien eristäminen ei johtanut tehohoidon määrän laskuun, hyvin eriskummallista.

Hollanti

Hollannin pääministerinä on Mark Rutte. Hän on Agenda Contributor World Economic Forumissa (WEF). Rutte on yksi Euroopan pitkäaikaisimmista pääministereistä: Hän on ollut vallassa vuodesta 2010 alkaen. Hollannin hallitus on kaatunut moneen otteeseen ja viimeisimmän eroilmoituksen Rutte on antanut 15.01.2021 lastenhoitotuista nousseen skandaaliin johdosta. Maaliskuussa 2021 parlamenttivaalit pidettiin uudelleen.

HOLLANNISSA on ollut rajuja mielenosoituksia ja ne jatkuivat useissa kaupungeissa koronatoimia vastaan.

Mielenosoitukset ovat yltyneet paikoin väkivaltaisiksi ja poliisit ovat käyttäneet aseita mielenosoittajia vastaan. Myös poliiseja on loukkaantunut. Hollanti on ajautumassa anarkiaan.

Koronapassi tuli pakolliseksi 1. heinäkuuta 2021. Rokotusten boosteriannokset laitettiin jakoon 2. marraskuuta.

Our World in Data

Koronapassi, boosteriannokset ja rokottamattomien eristäminen

Kävimme pintapuolisesti läpi kolme maata, jossa koronatoimet ovat olleet erittäin ankaria. Kuten huomaamme, koronapassista ei ole ollut missään hyötyä. Mitä tiukemmin sitä vaaditaan, sitä enemmän tartuntoja esiintyy. Tiedättekö miksi?

Analyysi Israelista

Green Pass and COVID-19 Vaccine Booster Shots in Israel- analyysissä käydään läpi Israelin terveysministeriön 1. marraskuuta 2021 julkaisemaa tietoa kansainväliseltä Israelin lentokentältä. Tiedot sisältävät rokotettujen ja rokottamattomien henkilöiden tiedot sekä kussakin ryhmässä tunnistettujen COVID-19 tartuntojen määrän.

Tulokset heijastavat Pfizerin 3. tehosterokotuskampanjan (elo-lokakuu) toimivuutta. Israelissa kaikki kaksi rokotetta saaneet muuttuivat rokottamattamiksi 3. boosteri kampanjan alkaessa ja menettivät oikeuden koronapassiin.

Israelin kansanvälisellä lentokentällä kaikki rokottamattomat sekä rokotetut joutuvat COVID-19 testiin.  Analyysi viittaa siihen, että tehosterokotteen suhteellinen suoja infektiota vastaan ​​on todennäköisesti huomattavasti pienempi, kuin Israelin terveysministeriön ilmoittamat alkuperäiset arviot (yli 90 %), se on parhaimmillaan vain noin 60 %. 

Tämä tarkoittaa myös sitä, että tartunnan saaneiden henkilöiden absoluuttinen määrä rokotettujen ryhmässä on todennäköisesti vähintään yhtä suuri, kuin rokottamattomien ryhmässä. Eli on suuri huoli siitä, että koronapassi ei toimi.

Parhaimmillaan vain 60% suhteellinen suoja 3.boosterilla

En käy nyt läpi mitä suhteellinen- ja absoluuttinen suoja tarkoittaa rokotusten kohdalla, mutta rokote ei voi saada ehdollista myyntilupaa, jos sen teho on alle 50%.

3. boosterin ottaneet kantoivat tutkimuksessa suhteessa saman määrän tartuntoja kuin rokottamattomat ja levittävät sitä yhtä tehokkaasti. Rokotteen ottaneille on luotu “väärä” turvallisuuden tunne koronapassilla. Ei ole ihme, että koronapassin käyttöönoton jälkeen tartunnat ovat nousseet lähes poikkeuksetta jokaisessa sen käyttöön ottaneessa maassa. Rokotteet eivät vain toimi niinkuin meille on kerrottu.

Kuinka Suomessa sairaalat ja varsinkin tehot täyttävät rokottamattomat?

Valtioneuvosto vastaa koronatiedotuksesta Suomessa. Se määrää, mitä valtion tai kunnan virkamies tiedottaa. Suomen pääministerinä on Sanna Marin. Hän on Agenda Contributor World Economic Forumissa (WEF). Samoin kuin kaikkien edellämainittujen maiden pääministerit.

STM-koronainfo 18.11.2021

Rokottamattomien osuus sairaalossa on suuri. Vihreä kuvaa rokottamatonta. Aikajana on kesäkuusta tähän päivään. Kuukaudet on merkitty oudosti englanniksi. Olen siirtänyt rokotuskattavuutta kuvaavat graafit helpottamaan hahmottamista.

Kuten kaavioista huomataan, kesäkuun alussa rokotettujen osuus oli pieni, koska rokotettuja ei vain ollut. Rokotettujen osuus kasvaa sitä mukaa kuin kattavuus kasvaa. Viimeisellä viikolla tehohoidossa oli noin 70% jollain tavalla rokotettuja. Kun tiedetään, että rokotteen teho loppuu nopeasti, tulevat viikot tulevat oletettavasti jatkamaan näkyvää trendiä. Tehoa ei siis viime viikollakaan täyttäneet rokottamattomat. Siellä oli sekä rokotettuja, että rokottamattomia. Jos suhteellinen teho on 60% kolmannen boosterin jälkeen, on teholle joutuminen lähinnä kolikonheittoa. Teholla tulee olemaan rokottamattomia sekä rokotettuja suurinpiirtein saman verran.

Rokottamattomalla 33-kertainen riski tehohoitoon

STM tilannekatsaus 18.11.2021

Samaan aikaan lanseerattiin “33-kertainen riski tehohoitoon”- mantra. IS julkaisi kohonneesta riskistä jutun ensimmäisenä. Ensimmäisessä versiossa riskin kerrottiin olevan 33-kertainen ryhmässä 70-79-vuotta. Myöhemmin se tieto poistettiin kaaviosta koskemaan kaikkia ikäryhmiä. Miksi? Jos riskiä verrattaisiin ikäluokassa 20-29- vuotta, se olisi todennäköisesti nolla. Jos taas verrattaisiin yli 80- vuotiaisiin, se olisi hyvin pieni, koska harva yli 80-vuotias on enää tehohoidon piirissä.

70-79-vuotiaista noin 93% on tuplarokotettuja. Riskit on laskettu suhteellisesti. Joten jos teholla olisi esimerkiksi 50 rokotettua ja yksi rokottamaton, olisi riski silti vielä rokottamattomien puolella. Sanoisin, että jonkin verran hämäävää uutisointia.

Se alkaa tulla esiin

Viime aikoina on julkaistu hälyyttävää aineistoa sekä tutkimuksia. Kaikki ei oikeasti ole niin kuin on kerrottu ja se alkaa tulla esiin vääjäämättä. Tulen kirjoittamaan aiheesta.

Maissa, joissa on Agenda Contributor johtamassa, on askeleet koronasulkuun olleet hyvin samankaltaisia, tarkkarajaisia ja yhtäaikaisia. Selkeää kahtiajakoa tehdään valtioiden toimesta, siitä ei ole mitään epäselvyyttä. Ihmiset yritetään saada kahteen leiriin injektion pakottamina.

Noustaanko vihan ja erottelun yläpuolelle?

Me kaikki levitämme SARS-CoV-2 virusta, jos sen saamme, riippumatta rokotusstatuksesta. Vanhukset, yli-lihavat ja tyypin-2 diabeetikot ovat vaarassa. Terveellä yksilöllä, jolla on D-vitamiinitasot kunnossa, on kuoleman tai vammautumisen vaara hyvin matala.

Rokotettu vai rokottamaton

Jos on olisin työssäni nähnyt, että rokotteet toimivat, tätä sivustoa ei olisi perustettu. Rokotteen olisi ottanut jokainen ilman ongelmia.

Jos olisin työssäni nähnyt, että rokote aiheuttaa pieniä ongelmia, mutta estää vakavia COVID-19 tauteja, tätä sivustoa ei olisi perustettu.

Mutta olen työssäni nähnyt, että rokote aiheuttaa hyvin paljon vakavia ongelmia ja ei estä läheskään kerrotulla tavalla vakavia COVID-19 tauteja. Siksi tämä sivusto on perustettu.

Jos mRNA-injektio muuttuisi yht’äkkiä turvalliseksi ja tehokkaaksi, laittaisin kaikki panokset siihen, että jokainen sen ottaisi.

Ennen sitä mikään valta tai raha maailmassa ei estä minua kertomasta sitä, mitä pidän ainoana oikeana tienä tässä tilanteessa. Totuutta.

Lähteet:

Italiassa vaaditaan koronapassia kaikilta työntekijöiltä https://yle.fi/uutiset/3-12103613

Sanna Marin jäi nyt kakkoseksi – Itävallan Sebastian Kurzista tuli taas maailman nuorin pääministeri https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/c0b612cc-d224-4689-a61f-5bec024582ea

Austria is opening up with vaccination, test and recovery certificates https://gruenerpass.gv.at/en/

Proof of vaccination mandatory in Netherlands’ partial lockdown https://www.covidpasscertificate.com/netherlands-covid-certificate/

Hollannissa mellakoitiin koronatoimia vastaan – viisi poliisia loukkaantui https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008420472.html

Hollannin hallitus eroaa – Syynä verottajan toimet, jotka ajoivat köyhiä lapsiperheitä talousahdinkoon https://yle.fi/uutiset/3-11739877

Sebastian Kurz eroaa mutta ei luovu vallasta https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008322583.html

Itävallan liittokansleria epäillään korruptiorikoksista, jotka koettelevat ÖVP:n ja vihreiden koalitiohallitusta – tästä skandaalissa on kyse https://yle.fi/uutiset/3-12133469

Everyone will be offered Covid booster shots, including those under 60 https://nltimes.nl/2021/11/02/everyone-will-offered-covid-booster-shots-including-60

Green Pass and COVID-19 Vaccine Booster Shots in Israel – A More ‘Realistic’ Empirical Assessment Analyzing the National Airport Data https://papers.ssrn.com/sol3/papers.cfm?abstract_id=3963606

Tietoa ja neuvontaa koronaviruksesta https://valtioneuvosto.fi/tietoa-koronaviruksesta

5 vastausta artikkeliin “Mitä jos tukisimme toisiamme? – tekisimme täysin päinvastaisella tavalla, mitä meiltä odotetaan

 1. Erittäin hyvää asioiden avaamista taas!

  Ehkä joskus saadaan oikeita kysymyksiä myös thl:n ja stm:n tiedotustilaisuuksiin. Tällä hetkellä toimittajat tuntuvat osallistuvan lähinnä teatterin näyttelijöinä, joille viranomaiset ovat kirjoittaneet repliikit.

  Tänään tosin tuli ko. tilaisuudessa edes yksi kysymys, jossa oli vähän yritystä. Se tuli STT:n toimittajalta, joka ihmetteli mihin rokotteella saatava laumasuojapuhe on kadonnut viraomaisten puheista. Hän sai kysymykseen jopa rehellisen vastauksen: “vuotava rokote”.

 2. “Viimeisellä viikolla tehohoidossa oli noin 70% jollain tavalla rokotettuja”
  Mietinkin, että koska tämä tulisi esiin. Eihän suomi voi erota niin paljon esim. briteistä, jossa näin on ollut jo pitkään.

  1. Ei voi kuin ihmetellä.. Mitä virkaa on käppyröillä jotka vedetään ilmaantuvuuden mukaan. Toisin sanoen ei kerro yhtään mitään.
   Tai kertoo, mutta suurimmalle osalle porukkaa todellisuus jää hämärän peittoon.. ilmaantuvuus vs todelliset tapaus määrät onkin ihan eri asia.
   Ei voi sanoa muuta kuin että Perkele näiden tunareiden kanssa.

 3. En voi muuta kuin kiittää hyvin kirjoitetusta, loogisesta tekstistä, mitä tuotat. Ja ajasta, mitä tähän laitat. Tämä on ihan skitsoa aikaa, ja ainakin oma maailmankuva on alkanut muuttua vähän toisenlaiseksi kuin mitä se oli vielä joku aika sitten…

Vastaa