OVATKO ROKOTEHAITAT AITOJA – Onko syy- seuraus suhdetta olemassa?

woman s face
Lue ääneen tämä artikkeli

Rokotehaittailmoituksia on nyt tehty yli [1]20 000 kappaletta. Käsittelemättömiä ilmoituksia on 29.11.2021 14 900 kpl. Käsitelty on ainostaan 5686 ilmoitusta ja niiden käsittelyvauhti on hidas. Haittailmoituksia tehdään paljon enemmän kuin niitä ehditään käsitellä. Myös [11]korvauspalvelu on tukossa suuren hakemusmäärä vuoksi. Ovatko ilmoitukset aiheellisia? Miksi viranomaiset eivät reagoi niihin? Katsotaan lukuja.

Peittelyä

Aluksi haittailmoitukset päivitettiin viikon välein. Kesällä niiden päivitystahdiksi ilmoitettiin kaksi viikkoa. Kun kolmas piikityskierros alkoi, ilmoitettiin päivitystahdiksi yksi kuukausi.

Samalla ilmoittajalähteet- kuvaaja muutettiin. Alusta saakka siinä oli ilmoitettu, onko ilmoittaja yksityinen henkilö vai sote-ammattilainen. Nyt kuvaaja on muutettu sellaiseksi, missä näkyy ainoastaan ilmoittajan ikäryhmä. Alla kuvakaappaus aikaisemmasta tavasta ilmoittaa lähteet.

Ilmoittajalähteet iloitetiin aikaisemmin näin. Nykyään näkyvissä on vain ikä.

Ammattilaiset ovat ilmoittaneet paljon haittoja ja niistä voi suoraan päätellä, että haitat ovat olleet myös vakavia. Niiden vuoksi on oltu sairaalassa. Nykyään tätä tietoa ei enää ilmoiteta.

Millaisia haittoja on ilmoitettu eniten?

Pfizer mRNA-injektio on eniten pistetty piikki. Keskitytään siihen ja katsotaan vain yleisimmät ilmoitetut haittavaikutukset.

[2] Comirnaty haittavaikutukset

Hermosto

Erilaisia hermostoon liittyviä haittoja on ilmoitettu haittailmoituksissa paljon. THL:n avoimesta rajapinnasta saa tietoja, joita vertaamme edellisiin vuosiin. Vertaus tehdään vuoteen 2019, koska se oli viimeinen “normaali” vuosi ennen pandemiaa.

Hermoston sairaudet

[3] Vuonna 2019 järjestelmiin kirjattiin 163 019 käyntiä lääkärissä hermostollisiin sairauksiin liittyen.

[3] Sampo THL

[4] Vuonna 2021 eli tänä vuonna, tähän mennessä järjestelmiin on kirjattu 329 989 käyntiä lääkärissä hermostollisiin sairauksiin liittyen.

Sampo THL

Vuonna 2019 tehtiin 163 019 käyntiä. Tänä vuonna on tehty jo 329 989 käyntiä! Se on yli 100% nousu!

Hermostoon kohdistuvia haittavaikutusilmoituksia on tehty suhteessa eniten ja samalla lääkärikäynnit ovat niiden vuoksi kaksinkertaistuneet 2021 verrattuna vuoteen 2019!

Vuodot ja tukokset

mRNA-injektioiden on sanottu aiheuttavan tukos- ja vuoto ongelmia. Verisuonet ja imusuonijärjestelmät ryhmässä on valitettavasti kirjaamispuutteita, mutta tarkastellaan seuraavaksi alaraajalaskimoiden ultraäänitutkimusten määrää, koska lukuja on kirjattu koko vuodelta.

Vuosi 2020

[5] Alaraajalaskimoiden doppler-UÄ tutkimuksia tehtiin 1167 kpl tilastojen mukaan.

Sampo THL

Vuosi 2021

Sampo THL

[6] Alaraajalaskimoiden doppler-UÄ tutkimuksia tehtiin 5 649 kpl tilastojen mukaan. Nousua on 4.5-kertainen määrä. Alaraajalaskimoiden tukoksia on tutkittu paljon.

Antitromboottiset lääkeaineet

Antitromboottisten lääkeaineiden menekki on Kelan järjestelmien mukaan noussut huomattavasti. Jos kehitys jatkuu samana ostajien määrä ylittää vuoden 2021 loppuun mennessä 2 miljoonan rajan.

KELA – Reseptilääkkeiden ostot ATC-luokittain Antitromboottiset lääkeaineet

Allergeenien lääkeryhmässä valtava kasvu

Allergeeneja voivat olla useat vieraat proteiinit, kuten siitepöly, homeitiöt, lääkeaineet, ruoka-aineet. Allergialääkkeiden menekki on noussut hurjasti. Jos kasvu jatkuu tasaisena, se lähes kaksinkertaistuu viime vuoteen verrattuna.

KELA – Reseptilääkkeiden ostot ATC-luokittain Allergeenit

Terveyspalvelut ovat ajautumassa kaaokseen

Nämä luvut ovat [7] THL-avoimesta rajapinnasta ja voit selailla niitä itse, niin kauan kuin ne ovat saatavilla. On totta, että osa luvuista voi selittyä kirjaamistapojen muutoksilla.

Päivänselvää on kuitenkin se, että jotain on tapahtunut. Lääkärikäyntejä on huomattavasti enemmän kuin aikaisempina vuosina. Ne korreloivat suoraan haittavaikutusilmoitukseen ja ei voi mitenkään olla päättelemättä, että syy seuraussuhdetta ei olisi olemassa.

Voiko COVID-19 olla syyllinen? Se erittää piikkiproteiinia tartunnan jälkeen

Kyllä, COVID-19 voi olla syyllinen osassa tapauksia. Tartunnan jälkeen ihminen alkaa erittää [8]myrkyllistä piikkiproteiinia, jonka tiedetään aiheuttavan esimerkiksi hermostollisia oireita sekä tukos- ja vuoto ongelmia. Todettuja tartuntoja on tällä päivämäärällä 182 284 kpl. Se tekee 3.3% koko Suomen väestöstä. Oireettomat COVID-19 tartunnat eivät johda kuitenkaan piikkiproteiinista aiheutuviin haittoihin.

Suomen yli 12-vuotiaista on nyt [9]tuplarokotettu yli 80%. He ovat saaneet kahteen kertaan piikkiproteiinimyrskyn elimistöönsä 100% varmasti injektioiden jälkeen. Todennäköistä on, että mRNA-injektioiden lisäämät haitat ovat kuitenkin pääosassa lääkärikäyntien räjähdysmäiseen kasvuun.

Katastrofi, jossa lähes jokainen pelkää tuntematonta

COVID-19 on aiheuttanut meille ennennäkemättömän katastrofin kaikkiin eri elämän osa-alueisiin. Tilanne on psykologisesti haastava, koska pelon aihe on “näkymätön”. Sitä ei voi nähdä tai koskea. Pelko olisi helpommin hallittavissa, jos sille olisi konkreettinen kohde.

Pelko on kuitenkin aivan jatkuvasti läsnä kaikissa uutisissa. Juuri kun sen piti helpottaa, tilanne menee entistä pahemmaksi. Tätä on nyt jatkunut lähes kahden vuoden ajan.

Alle 70-vuotiaita on kuollut koko pandemian aikana 208 kpl. Tauti on vaarallinen vanhuksille, lihaville, matalan [10]D-vitamiini tason sekä vakavan perussairauden omaaville. Perusterveelle alle 70-vuotiaalle SARS-CoV-2 on suhteellisen vaaraton. Alle 30-vuotiaalle vaaraton. Yksikään alle 30-vuotias ei ole kuollut Suomessa koronaan.

Onko median pelottelu suhteellista verrattuna kuolemiin Suomessa?

Suomessa kuolee vuodessa noin 53 000 ihmistä ilman koronaakin. Kahden vuoden aikana siis noin 105 000 ihmistä. Koronaan on koko pandemian aikana (lähes 2-vuotta) kuollut 1335 ihmistä, josta suurin osa on ollut hyvin vanhoja.

Meidän täytyy miettiä tarkasti tulevaisuutta. Jos tilastot näyttävät nyt tältä, mitä ne ovat kahden vuoden kuluttua, kun neljä uutta piikkiproteiinimyrskyä on aiheutettu väestötasolla? Katsotaanko tilastoja vuoden kuluttua uudelleen? En halua.

Kukaan ei oikein tiedä mikä olisi oikein

THL lääkäri Mika Salminen on joutunut kovan paikan eteen. Hänen täytyy antaa vastauksia sellaisiin asioihin, joista oikein kenelläkään ei ole tarkkaa tietoa. Rokotusohjelma on määrätty EU-tasolta poliitikkojen toimesta ja kansallisten organisaatioiden tehtäväksi jää niiden toteuttaminen tuloksista huolimatta. Alla olevalla videolla Mika Salminen kertoo mietteitään YLE:n “Rankka vuosi”- dokumentissa.

Miljardi uutta rokotetta toimitetaan jäsenvaltioihin. 1 000 000 000!

Se on iso määrä, koska EU-väkiluku on noin 500 000 000. Eli lyhyesti sanottuna joka maahan lähetetään kaksi injektioita jokaiselle.

Ursula von der Leyen (WEF) ilmoitti 25.11.2021 juuri ennen uuden variantin julkaisua laittavansa miljardi rokotetta jakoon. [12]mRNA-injektioita tilattiin jo keväällä 1.8 miljardia. Niitä on tulossa jokaiselle EU-kansalaiselle 4 kpl jo tuolla tilauksella. Joten tavoite kansallisille rokotusorganisaatioille on kova.

https://twitter.com/vonderleyen/status/1463848299518205956

Omicron variantti

Uusi tarttuva variantti on julkistettu 22.112021 ja nimetty Omicroniksi 26.11.2021 WHO:n toimesta. Se on markkinoitu ympäri maailman hämmentävän nopealla aikataululla.

Olen tutustunut sen historiaan ja siitä löytyy vielä hämmentävämpiä käänteitä. Kirjoitan niistä joskus.

Lähteet:

[1] Kooste koronarokotteiden haittavaikutusilmoituksista https://www.fimea.fi/tietoa_fimeasta/koronavirus-covid-19-/koronarokotteiden-haittavaikutusilmoitukset/kooste-koronarokotteiden-haittavaikutusilmoituksista

[2] Ilmoitetut haittavaikutukset elinryhmittäin – Comirnaty https://www.fimea.fi/tietoa_fimeasta/koronavirus-covid-19-/koronarokotteiden-haittavaikutusilmoitukset/comirnaty-pfizer-biontech-

[3] ICD10-käyntisyiden lukumäärä: Kaikki palveluntuottajat Hermosto 2019 https://sampo.thl.fi/pivot/prod/fi/avopika/pikarap02/summary_kayntisyyt?vuosi_0=340847&palveluntuottaja_0=26624&ammatti_0=110048&palvelumuoto_0=33780&yhteystapa_0=226667&kirjausasteet_0=3&icd_lkm_0=6&icpc_lkm_0=7&drill-icd10=784#

[4] ICD10-käyntisyiden lukumäärä: Kaikki palveluntuottajat Hermosto 2021 https://sampo.thl.fi/pivot/prod/fi/avopika/pikarap02/summary_kayntisyyt?vuosi_0=510033&palveluntuottaja_0=26624&ammatti_0=110048&palvelumuoto_0=33780&yhteystapa_0=226667&kirjausasteet_0=3&icd_lkm_0=6&icpc_lkm_0=7&drill-icd10=784#

[5] ICD10-käyntisyiden lukumäärä: Kaikki palveluntuottajat Verisuonet 2020 https://sampo.thl.fi/pivot/prod/fi/avopika/pikarap03/summary_toimenpiteet?vuosi_0=429307&palveluntuottaja_0=26624&ammatti_0=110048&palvelumuoto_0=33780&yhteystapa_0=226667&kirjausasteet_0=4&tmp_lkm_0=6&suutmp_lkm_0=7&drill-toimenpide=794#

[6] CD10-käyntisyiden lukumäärä: Kaikki palveluntuottajat Verisuonet 2021 https://sampo.thl.fi/pivot/prod/fi/avopika/pikarap03/summary_toimenpiteet?vuosi_0=510033&palveluntuottaja_0=26624&ammatti_0=110048&palvelumuoto_0=33780&yhteystapa_0=226667&kirjausasteet_0=4&tmp_lkm_0=6&suutmp_lkm_0=7&drill-toimenpide=794#

[7] Avoimet rajapinnat https://thl.fi/fi/tilastot-ja-data/aineistot-ja-palvelut/avoin-data/avoimet-rajapinnat

[8] An insight into neurotoxic and toxicity of spike fragments SARS-CoV-2 by exposure environment: A threat to aquatic health? https://www.biorxiv.org/content/10.1101/2021.01.11.425914v1.full

[9] Koronarokotukset yhteensä alueittain ja ikäryhmittäin https://sampo.thl.fi/pivot/prod/fi/vaccreg/cov19cov/summary_cov19covagearea

[10] Vitamin D Insufficiency May Account for Almost Nine of Ten COVID-19 Deaths https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33260798/

[11] Jos Suomessa annettu koronarokote aiheuttaa haitan, korvausta voi hakea lääkevahinkovakuutuksesta. https://www.laakevahinko.fi/koronarokotteet/

[12] EU varmisti jättihankinnan 1,8 miljardista Pfizerin ja Biontechin koronarokotteesta https://yle.fi/uutiset/3-11899143

4 vastausta artikkeliin “OVATKO ROKOTEHAITAT AITOJA – Onko syy- seuraus suhdetta olemassa?

 1. HIeno, objektiivinen artikkeli ilman kumpaankaan suuntaan nojaavaa liioittelua.

 2. Vertailin noita ICD10-käyntisyitä, vaihdoin vain hauksi “Kaikki ammatit” lääkäriammatin sijaan. Joku twitterissä osoitti, että hermostollisia sairauksia oli silloin enemmän vuonna 2019 joten tutkailin mistä tämä johtuu. Minusta on hieman omituista että vuonna 2019 keskimäärin oli n. 50k käyntia alzheimerin taudin osalta. Vuonna 2021 alzheimerin osalta oli enää vain kuukausina 1-4 keskimäärin n. 25k käyntiä ja sen jälkeen enää loppuvuoden aikana n. 4.5k käyntiä… Mitä tapahtui? Paraniko alzheimer potilaat?

  Tosin G00-G99 sarakkeessa vuonna 2019 oli 291k käyntiä ja tänävuonna 11kk aikana 357k käyntiä. Kasvu on aika suurta kun taas epilepsia potilaat ovat voineet paljon paremmin… tai käyneet lääkärissä paljon vähemmän.

 3. Fimean sivulla oli Pfizerin Comirnatyn rokotetiedoissa 110 sivuinen liite. Olet todennäköisesti jo sen nähnytkin.
  Epäuskottavaa valkopestyä tietoa, eikä todellakaan luottamusta herättävää, kun tietää kuinka paljon haittavaikutuksia ilmenee ja hälyttävää tietoa tulee eri tutkimuksista ja haittapotilailta ympäri maailmaa koko ajan.

  Siellä tosiaan lukee edelleenkin, kuten olet kertonutkin, että farmakokinetiikkaa ei pidetä oleellisena (ja jätetty pois!), mutta myös piikkien genotoksisuus ja karsinogeenisyyskin on jätetty tutkimusten ulkopuolelle! Todellakin oleelliset alueet jätetty tutkimatta, jotta varmistetaan piikitysten jatkuminen. Lapsiparat😥 Aivan sairasta🤯 Olen niin vihainen.

  Ja 5-11v. lasten eli pediatristen piikkien osalta EMA vielä luvannut, että koeryhmän tutkimustulokset voidaan toimittaa myöhemmin ja ne päivitetään sitten kerran vuodessa. Whaat!!!! 😡
  Eli ollaanko Suomessa aloittamassa lasten piikitykset ilman koetutkimustuloksia? Vai odotetaanko ne ensin, kuten aivan EHDOTTOMASTI TULISI TEHDÄ.

  Hälyttäviä mainintoja, jotka eivät todellakaan herätä yhtään tippaa luottamusta Pfizerin piikkien turvallisuudesta lapsille tai kenellekään/millekään elolliselle.

  Hätämyyntilupaa edeltävien testauksien osalta haittavaikutuksissa ei mainintaa 12-17v. osalta muista todella vakavista haitoista kuin sydänlihastulehduksista.

  Alla toissailtainen kommenttini AvoinMediaan koskien Euroopan nuorten “oikeita” piikityksiä:

  Katsoin EMAn Eudravigilancesta eli haittavaikutusrekisteristä koronapiikkien haittavaikutuksia nuorten osalta pari päivää sitten ja olen tyrmistynyt:

  EU/EC maiden ilmoittamia nuorten eli 12-17v. piikitettyjen haittoja on todella paljon ja vakavia on luvattoman suuri määrä.

  HUOM! Eudravigilancessa näkyvät siltikin vain ne/ osa niistä haittailmoituksista, jotka on ilmoitettu kansallisiin haittavaikutusrekisteriin.
  Lisäksi vain max. 10% haitoista/sivuvaikutuksista edes ilmoitetaan Fimealle/kansallisiin rekistereihin, koska ohjeistusta, eikä velvoitetta ole edes terveydenhoitohenkilöstöllä! Ja henkilöstöä painostetaan/puhutellaan, jos epäilevät piikkihaitoiksi🤫🤐😡

  Ja niistä esim. Suomen yli 20 000 Fimealle ilmoitetuista haittavaikutusilmoituksesta (& yksi voi sisältää monta eri haittaa!) VAIN OSA ON SIIRRETTY KANSALLISISTA REKISTEREISTÄ EMAn Eudravigilance REKISTERIIN!
  Suomen osalta vain n. 5600 ilmoitusta eli alle 30%Oikeat todelliset haittavaikutukset näistä geeniterapiapiikeistä on todellakin moninkertaiset, niin Suomen kuin kaikkien muiden EU/EC maiden osalta!

  Tässä siis VAIN osa tämän piikin kokonaishaitoista eli ne mitä nyt sain kerättyä EMAn rekisteristä (eli vain osa kaikista todellisista, ei ilmoitetuista/ei siirretyistä):

  Pfizer/Comirnaty (TOZINAMERAN)

  12-17v.:

  1431 (Serious) Cardiac disorders
  2537 (Serious) Nervous System Disorders
  464 (Serious) Vascular Disorders
  264 (Serious) Blood and Lymphatic System
  Disorders

  Näistä ajoin erikseen rivilistoina muutamia pahimpia diagnooseja:

  1043 Myocarditis or Pericarditis
  25 Pulmonary Embolism
  20 Deep Vain Thrombosis
  19 Thrombosis ( muut Thrombosis diagnoosit
  samassa)
  14 Cardiac Arrest
  9 Thrombotic/Thrompocytopenic Purpura
  4 Pulmonary Oedema
  3 Septic Shock
  3 Sepsis
  2 Acute Myocardial Infarction

  Kuolleita:

  9 Death (diagnoosina Death)

  Näissä ao. ei ollut Death diagnoosia,
  vaikka nuoret piikitetyt kuolivat:

  7 Cardiac Arrest (Fatal – Results in Death)
  3 Septic Shock (Fatal – Results in Death)
  4 Pulmonary Oedema(Fatal/Results in Death)
  2 Pulmonary Embolism (Fatal/Results in
  Death)
  1 Thrombotic Thrombosytopenic Purpura
  (Fatal/Results in Death)
  1 Acute Myocardial Infarction (Fatal –Results
  in Death)
  ———————
  27 kuollutta 12-17v. Pfizer piikin jälkeen

  Huom. Lisää kuolleita voi olla muissakin diagnooseissa, mutta nämä keräsin erikseen muutamista diagnooseista. Diagnooseja eli haittoja kun on kymmenittäin erilaisia. Haku Fatal/Results in Death ei onnistunut, joten meni manuaaliseksi.

  Nämä ovat siis koko EU/EC alueelta EMAn Eudravigilanceen viedyistä haittavaikutusILMOITUKSISTA kerättyjä. Vahvistuksia tuskin viranomaisilta saadaan.

  Itse koen, että piikeillä on erittäin todennäköisesti pysyvästi vammautettu, sairastutettu sekä tapettu enemmän 12-17v. nuoria kuin mitä on pelastettu. 😥

  Katson Modernan erikseen, kun ei aika riittänyt.

  (yritin illalla katsoa Modernan, mutta Eudravigilancen raportti jumittikin kesken kaiken, enkä päässytkään katsomaan haittailmoitusten rivitietoja…refresh ei toiminut myöskään… omat taidotkin ruostuneet, kun ei ole ollut vuosiin käyttöä…)

 4. G00-G99 ei löydy ollenkaan taulukosta ainakaan nyt. Tällä hetkellä tilaston mukaan Hermosto (N) oli 17 273 vuonna 2019, tänä vuonna vastaava luku on 11 158.

Vastaa