Tammikuu 2022 – RED ALERT!

seashore scenery
Lue ääneen tämä artikkeli

Nyt on kulunut vuoden ensimmäinen kuukausi ja Avohilmon tammikuu 2022 on päivittynyt. Mielenkiintoisia lukuja. Vilkaistaan niitä vähäsen. Otetaan vain muutama malliksi. Voit itse selailla tilastoja, lopussa on suorat linkit dataan.

Kasvaimet

Vuosi on lähtenyt kasvaimien aiheuttamien käyntien osalta varsin rivakasti liikkeelle. Vuosina [1]2018-2020 määrät ovat olleet vuodessa noin 200 000-220 000 käyntiä. Vuonna 2021 oli nähtävissä selvä nousu, silloin käyntejä oli 249 249 kappaletta.

Tammikuussa 2022 käyntejä kasvainten johdosta on tehty 54 291 kpl. Se on paljon, jos kerromme sen 12:lla saamme ennusteeksi noin 650 000 käyntiä vuodelle 2022. Jostain syystä kasvaimista johtuvat käynnit terveydenhuollossa tulevat kasvamaan vuonna 2022. Kuinka paljon? Aika näyttää. Kuvan alapuolella olevassa linkissä on suora linkki Avohilmon dataan.

Synnynnäiset epämuodostumat, epämuotoisuudet ja kromosomipoikkeavuudet

THL alkoi suositella 12.8.2021 [2]koronarokotetta raskaana oleville. mRNA-injektioilla ei kuitenkaan ole tehty ihmiskokeita raskaana olevilla ja esimerkiksi [6]Comirnaty (Pfizer) on tutkittu 2-kuukatta kestävillä rottakokeilla. Kun tiedetään, että rotan DNA-korjauskyky on noin 7 kertaa ihmistä parempi, kokeiden perusteella ei voi vetää mitään johtopäätöksiä. THL kuitenkin suositteli sitä jokaiselle raskaana olevalle.

VALMISTEYHTEENVETO

Vuosi on lähtenyt näiden [3]ongelmia aiheuttamien käyntien osalta varsin rivakasti liikkeelle. Vuosina [1]2018-2020 määrät ovat olleet vuodessa noin 24 000 käyntiä. Vuonna 2021 oli nähtävissä selvä nousu, silloin käyntejä oli 27 061 kappaletta.

Tammikuussa 2022 käyntejä on on tehty 7625 kpl. Se on paljon, jos kerromme sen 12:lla saamme ennusteeksi noin 91 500 käyntiä vuodelle 2022. Jostain syystä synnynnäisistä epämuodostumista johtuvat käynnit terveydenhuollossa tulevat kasvamaan vuonna 2022. Kuinka paljon? Aika näyttää.

Keskenmenot

Piikitysten alkaessa työpaikalla oli selvästi havaittavassa keskenmenon jälkeisten kaavintojen määrän kasvu. Tilastojen mukaan keskenmenoista aiheutuneet käyntimäärät ovat kasvaneet myös tilastollisesti.

O03 Keskenmeno

Yksittäiset luvut ovat varsin dramaattisia

Mitä kokonaiskuvassa tapahtuu? Katsotaan myös se. Vuosina 2018-2020 käyntimäärät olivat 13 633 393 – 14 648 255 käyntiä vuodessa. Vuonna 2021 tuli pieni hyppäys ja 2021 oli 18 178 432 käyntiä, se on noin 4 miljoonaa käyntiä enemmän kuin aikaisempina vuosina.

Vuonna 2022 tammikuussa tehtiin 1 888 823 käyntiä ja jos kerromme sen 12:lla ennuste on 22 665 876 käyntiä. Kun verrataan 14.5 miljoonaa ja 22.5 miljoonaa on siinä valtava ero.

Käyntisyyt (ICD-10) alueittain

Käyntimäärät tulevat kasvamaan. Kuinka paljon? Aika näyttää. Terveydenhuolto tulee oletettavasti romahtamaan. Varsinkin kun kaikki kaikkein pätevimmät ja kokeneimmat potkitaan ulos ammatistaan täysin järjenvastaisen syyn perusteella.

Katso lukuja. Ne eivät selity koronalla. [5]Tästä pääset tarkastelemaan uusimpia tilastoja

Toivottavasti THL antaa pian selityksen järkyttävään dataan

THL:n mukaan Avohilmo- raportointi tarjoaa ajantasaista tietoa. Tieto päivittyy kuukauden välein ja päivittynyt tieto on hälyttävää. THL:n pitää antaa vastaus eri ICD-10 (International Classification of Diseases) käyntien räjähdysmäiseen kasvamiseen. Nopeasti! On se sitten hoitovelkaa tai jostain muusta syystä johtuvaa, siihen on reagoitava.

Alla lainaus [7]Avohilmosta:

Perusterveydenhuollon avohoidon ilmoitus (Avohilmo) on osa laajempaa sosiaali- ja terveydenhuollon hoitoilmoitusjärjestelmäkokonaisuutta (Hilmo). Avohilmo-tietoja käytetään päätöksenteossa, suunnittelussa ja tutkimuksessa. Avohilmo- raportointi tarjoaa ajantasaista tietoa

 • väestön palvelujen käytöstä
 • hoidon saatavuudesta
 • väestön terveysongelmista ja epidemioiden leviämisestä
 • terveyden edistämisen palveluista
 • työnjaosta ja hoitamisen käytännöistä

Toimintayksiköissä Avohilmo-tietoja voidaan hyödyntää sekä käytännön operatiivisessa että strategisessa toiminnassa. Raportit-sivulla voi tarkastella oman yksikön tietoja sekä vertailla omaa toimintaa muiden yksikköjen toimintaan.

Avohilmossa käytettävien yhtenäisten luokitusten myötä tiedot ovat vertailukelpoisia eri toimintayksiköiden ja ajankohtien välillä. Lisäksi tarve erillisiin kyselyihin vastaamiseen vähenee, kun vastaavat tiedot saadaan automaattisesti hoitoilmoitustiedoista.

Hyvä Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, mitä juuri nyt tapahtuu maailmanlaajuisesti? Ja mistä se johtuu?

Aiheeseen liittyvää:

Lähteet:

[1] C00-D48 Kasvaimet https://sampo.thl.fi/pivot/prod/fi/avo/perus06/summary_icd1001?alue_0=11810&alue_1=&alue_2=&palvelumuoto_0=33780&ammattiryhm%C3%A4_0=30664&ik%C3%A4luokat_0=109987&sukupuoli_0=11936&mittari_0=100050&drill-diagnoosi=121246#

[2] THL suosittelee koronarokotusta raskaana oleville https://www.laakarilehti.fi/ajassa/ajankohtaista/thl-suosittelee-koronarokotusta-raskaana-oleville/

[3] Synnynnäiset epämuodostumat, epämuotoisuudet ja kromosomipoikkeavuudet https://sampo.thl.fi/pivot/prod/fi/avo/perus06/summary_icd1001?alue_0=11810&alue_1=&alue_2=&palvelumuoto_0=33780&ammattiryhm%C3%A4_0=30664&ik%C3%A4luokat_0=109987&sukupuoli_0=11936&mittari_0=100050&drill-diagnoosi=121154#

[4] Keskenmeno https://sampo.thl.fi/pivot/prod/fi/avo/perus06/summary_icd1001?alue_0=11810&alue_1=&alue_2=&palvelumuoto_0=33780&ammattiryhm%C3%A4_0=30664&ik%C3%A4luokat_0=109987&sukupuoli_0=11936&mittari_0=100050&drill-diagnoosi=121246#

[5] Käyntisyyt (ICD-10) alueittain https://sampo.thl.fi/pivot/prod/fi/avo/perus06/summary_icd1001?s=08

[6] Comirnaty valmisteyhteenveto EMA https://www.ema.europa.eu/en/documents/product-information/comirnaty-epar-product-information_fi.pdf

[7] Perusterveyden­huollon avohoidon hoitoilmoitus https://thl.fi/fi/tilastot-ja-data/ohjeet-tietojen-toimittamiseen/perusterveydenhuollon-avohoidon-hoitoilmoitus-avohilmo

18 vastausta artikkeliin “Tammikuu 2022 – RED ALERT!

 1. THL väittää sivuillaan ettei mRNA-rokote voi liittyä osaksi solun perimää, kun taas Rämet lausuu eduskunnalle että riski on olemassa. Miksi tällainen ristiriitainen tieto?

 2. “Katso lukuja. Ne eivät selity koronalla. Ne johtuvat mRNA-injektioin tehtävästä ihmiskokeesta.”

  – Miten noita ihmiskokeen uhreja terveydenhuollossa sitten kohdellaan, se selviää https://rokotehaitat.fi/ -sivustolta, josta seuraava lainaus:

  “31.01.2022

  Olen 26 vuotias perusterve nainen ja otin ensimmäisen rokotteen huhtikuussa (pfizer) 2021, kuukausi rokotteesta sain veritulpan vasempaan jalkaan, mutta en osannut yhdistää sitä rokotteeseen.

  Otin myös 2. rokotteen (moderna) lokakuussa -21 ja kaksi viikkoa rokotteesta sain kaksi veritulppaa samaan jalkaan!!

  Olen tehnyt kummastakin korvausvaatimuksen. Se käsiteltiin eikä mitään makseta. Perusteluna oli se, että otin rokotteen vapaaehtoisesti.”

  – Korvauksia hengenvaarallisista veritulpista ei siis maksettu, koska on ottanut rokotteen “vapaaehtoisesti”, joka “vapaaehtoisuus” on käytännössä ollut kuukausia jatkuvaa joka terveydenhuollon tuutista tulevaa tuputtamista, aivopesua ja painostusta valtamedian edesvastuuttomalla myötävaikutuksella.

  1. KKO:1995:53 “Vahingonkorvausvastuu on pääsääntöisesti tuottamusvastuuta. Valtiota asiassa edustaneet lääkintöhallitus ja kansanterveyslaitos ovat järjestäneet koko väestölle tarkoitetun yleisen rokotusohjelman polioepidemian leviämisen estämiseksi. Asiassa ei ole näytetty sellaista rokotuksesta päättämiseen tai rokotuksen toteuttamiseen liittyvää seikkaa, joka olisi luettava valtion syyksi tuottamuksena.

   Tuottamuksesta riippumattoman vahingonkorvausvastuun on kirjoitetun lain ulkopuolella katsottu voivan tulla kysymykseen vain rajoitetusti. A on saanut rokotuksen massarokotusohjelman yhteydessä. Kysymyksessä ei ollut ainoastaan rokotettavien itsensä suojaaminen tautia vastaan vaan terveysviranomaisten pelkäämän polioepidemian torjuminen joukkomittaisella rokottamisella, johon koko väestöä oli voimakkaasti kehotettu osallistumaan. Kysymys oli siten myös rokotettaville asetetusta vastuusta muiden terveydestä. Massarokotuksen yhteydessä ei ole mahdollista yksilöllisesti tutkia jokaista rokotettavaa ja häneen mahdollisesti liittyviä riskitekijöitä. Myöskään rokotettavalla itsellään tai hänestä vastaavilla henkilöillä ei ole mahdollisuutta osaltaan perusteellisesti harkita riskejä. Tällaisessa tilanteessa rokotuksen toimeenpanijan tulee kantaa vastuu rokotuksen aiheuttamista yllättävistä vahingoista, joita enempää rokotuksen toimeenpanijat kuin rokotettavat itse eivät ole pystyneet ennakoimaan.” https://www.finlex.fi/fi/oikeus/kko/kko/1995/19950053#idm45237815979664

   Ei valtio voi luikerrella vastuustaan.

 3. Tyhmä kysymys, mutta kysyn kuitenkin: Ovatko Avohilmon muiden vuosien luvut nimenomaan koko vuoden lukuja eikä esim. ko. vuosien tammikuiden lukuja?

  1. Kyllä. Asetuksista voi säätää näyttämään asiakkaat. Suorat linkit näyttää kaikki käynnit. Asiakkaat asetus ei muuta paremmaksi, mutta voi selkeyttää erillisten asiakkaiden määrää.

 4. Lämmin Kiitos jälleen faktojen esilletuonnista❤️

  Olisiko mahdollista saada vastaavaa tietoa myös kaikkien kuukautishäiriöiden osalta samoilta vuosilta ja tammikuulta (voimakas vuoto, pitkittynyt lääkitystä vaativa, kiertohäiriöt, aikaistunut menopaussi ym.)? Niitä oli hurjan paljon Eudravigilancessakin viime vuonna, joten uskon, että ainakin pitkittyneet voimakkaat vuodot ovat vaatineet lääkärikäyntejä sekä vuodonkeskeytyslääkitystä.

  Nuo veritulpat ovat varmasti myös lisääntyneet huomattavasti, kun nuorillekin niitä jo tulee.

 5. Ilmeisesti sain tuon omikornin ja viikko sen jälkeen kun kuume oli poistunut niin veritulppa ensin oikeaan jslkaan , se helpotti ja sitten vasempaan jalkaan 10 cm pitkä täysi tukos pinnallisen laskimoon. Nyt 6 vkn verenohennuskuuri menossa. Ja piikkejä hän en ole ottanut mutta vetitulpat kai myös k.n seurausta usein.

  1. Kyllä. Siksi kannattaa syödä aspiriinia jos saa tartunnan. Estämään tukoksia.

 6. Hei, tilastot näyttävät aivan järkyttäviltä. THL twiittasi, että kyseessä on tilastovirhe, mitä tuskin monikaan uskoo. En minäkään, ainakaan aluksi.

  Tutkailin kuitenkin tilastoja tarkemmin, ja havaitsin, että esimerkiksi käyntisyy(lkm) ICD luokituksilla Q00 – Q99 (Q00-Q99 Synnynnäiset epämuodostumat, epämuotoisuudet ja kromosomipoikkeavuudet) ovat vastaavalla tavalla koholla myös tarkasteltaessa ikäryhmää 7 – 14 vuotiaat, tai muitakin ikäryhmiä. Tämä 7 – 14 vuotiaiden ryhmän moninkertaistunut käyntimäärä kyseisistä syistä ei varmasti ole ainakaan piikitysten aikaan saamaa, joten taustalla siis täytyy kai olla kuitenkin jokin tilastovirhe. Toivotaan, että näin tosiaan on!

  Toivottavasti saamme THL:ltä kattavan selvityksen tähän asiaan mahdollisimman pian!

  Tässä vielä linkki tilastoon, jossa eriteltynä 7 – 14 vuotiaiden Q00 – Q99 käyntisyyt(lkm): https://sampo.thl.fi/pivot/prod/fi/avo/perus06/summary_icd1001?alue_0=11810&alue_1=&alue_2=&palvelumuoto_0=33780&ammattiryhm%C3%A4_0=30664&ik%C3%A4luokat_0=110072&sukupuoli_0=11936&mittari_0=100050&drill-diagnoosi=28#

  1. Huomioitavaa on se, että samat tilastovirheet ovat nyt sattuneet ainakin USA:ssa ja Israelissa juurikin niissä tilastoissa joissa rokote joutuu huonoon valoon… Kuka jaksaa uskoa enää sattumiin

 7. Puuta heinää taas. Jokainen tietää, että kaikissa tilastoinneissa tammikuulle keräytyy edelliseltä vuodelta kaikkea ryönää, kun tietoja ei ole tilastoitu tarkasti.

  Samojen tilastojen mukaan myös hedelmällisyys näyttää kasvaneen 100% eli tänä vuonna syntyy saman verran lapsia kuin kahtena edellisenä vuonna ytheensä. Liekö rokotteen “syytä” 😀 ?

  1. Niin, kyseinalaistin syytä. THL oli tänään vastannut. Pieleen meni.

 8. Tilastolukuja on ilmeisesti muutettu artikkelin kirjoittamisen jälkeen.

  “Tammikuussa 2022 käyntejä kasvainten johdosta on tehty 54 291 kpl.” Kun seuraa linkkiä, siellä ilmoitetaan luvuksi 19 029.

  “Tammikuussa 2022 käyntejä on on tehty 7625 kpl.” (Epämuodostumat yms.) Kun seuraa linkkiä, siellä ilmoitetaan luvuksi 2 001.

Vastaa