Long Covid – oirekuva ja yleisyys

grayscale photo of road
Lue ääneen tämä artikkeli

Pureudumme tässä artikkelissa hiukan long covidiin. Viittenä on Birminghamin yliopiston toukokuussa julkaistu tutkimukseen, joka on varsin mielenkiintoinen.

Joka kolmas koronaan sairastuneista aikuisista saa long covid -oireita – tämä niistä tiedetään nyt

Ilta-Sanomat julkaisi jutun 3.8.2022 kello 5:30. Se kertoo lisääntyneistä [1]long covid- oireista. Määrä vaikuttaa todella suurelta. Long Covid on todellinen vaiva, mutta mikä sen aiheuttaa? Voiko sitä ehkäistä rokotuksilla.

Valtava määrä oirehtivia

Artikkelin mukaan joka kolmannella koronaan sairastuneella työikäisellä ilmenee pitkäkestoisen koronataudin oireita. Se on aivan valtava määrä. Artikkelissa on haastateltu (Hus) ylilääkäri Helena Liiraa. Hänen mukaansa lähetteitä tulee viikossa 10-30 kappaletta, joista yli puolet pystytään vastaanottamaan. Suurin osa potilaista on 25–65-vuotiaita. Alle 16-vuotiaita klinikalla ei hoideta lainkaan.

[2]Koronavirusinfektion pitkäaikaisoireiden poliklinikka on ollut suljettu ajalla 27.6.- 31.7.2022, joten ilmeisesti sijaisia ei ole saatu palkattua?

Koronavirusinfektion pitkäaikaisoireiden poliklinikka

Long Covid määritelmä

WHO määrittelee [3]long covidiksi oireet, jotka ilmenevät tyypillisesti kolmen kuukauden kuluttua koronatartunnasta ja kestävät vähintään kahden kuukauden ajan.

Olennaista tässä on se, että ei ole olemassa mitään testiä, jolla long covidin voisi todeta. Voidaan ainoastaan todeta, että oireet eivät johdu mistään muusta sairaudesta.

Tyypillisiä oireita

Tyypillisiä oireita ovat esimerkiksi hajuaistin menetys, hiusten lähtö, erilaiset kipuoireet, hengenahdistus, rintatuntemukset, sydämentykytykset, erektio-ongelmat ja neurokognitiiviset oireet, joihin lukeutuu myös niin sanottu ”aivosumu”.

Artikkelissa mainitaan, että avuksi tarjotaan muun muassa lääkitystä sekä kuntoutusta, johon yhtenä osana kuuluu myös liikuntaa. Oireiden mekanismi ei ole Liiran mukaan selvillä.

Olemme olleet maailmanlaajuisessa pandemiassa ja long covidista on puhuttu jo pitkään. Sen syytä ei ole saatu selville. Miksi ei?

Viitattu tutkimus

On hyvin harvinaista, että valtamedian artikkeleissa on linkkejä mihinkään tutkimukseen. Tässä on. Se viittaa [4]Birminghamin yliopiston toukokuussa julkaistuun tutkimukseen, joka on varsin mielenkiintoinen.

Osallistujat

Tutkimusaineistossa kaikkiaan 486 149:llä todettiin koronatartunta ilman sairaalahoitoa ja 8 030 244:llä ei ollut merkintöjä epäillystä tai vahvistetusta COVID-19-infektiosta.

Tyypillisiä oireita

Alla kuvassa ovat tyypilliset oireet.

Oirekirjo on laaja. Ongelman mekanismia ei tiedetä, mutta se vaikuttaa laaja-alaisesti koko kehoon.

Rokotusten vaikutukset

Tutkimuksessa ei pystytty osoittamaan rokotusten yhteyttä vedoten seuranta- aikojen lyhyyteen. Tartunnan saaneista 486 149 henkilöstä 81% sai SARS-CoV-2-tartunnan kahden viikon kuluessa rokotuksesta. Tämä on hyvin erikoinen tieto.

81% tartunnan saaneista sai taudin alle kaksi viikkoa rokotteesta

Tutkimuksessa vahvistetuista tartunnoista henkilöillä, jotka olivat saaneet mRNA-injektion, 81% prosenttia oli saanut COVID-19 tartunnan alle kaksi viikkoa rokotuksesta.

Kirjoitan tuon lauseen uudelleen: Tutkimuksessa vahvistetuista tartunnoista henkilöillä, jotka olivat saaneet mRNA-injektion, 81% prosenttia oli saanut COVID-19 tartunnan alle kaksi viikkoa rokotuksesta.

He olivat saaneet mRNA-injektion ja saaneet tartunnan ennen immuniteetin kehittymistä. 81% oli alle kaksi viikkoa sitten mRNA-injektion saaneita! Tällainen tapaus merkitään tilastoihin rokottamattomaksi ympäri maailmaa!

Sitä voisi ajatella, että rokotteet suojaavat hyvin tartunnalta, mutta tässä kohtaa tutkimuksessa on epäloogisuus tai tarkoituksellinen epäloogisuus. Rokottamattomien ja rokotettujen tapausten määrää ei sanota. Todetaan vain, että niiden eroa ei saatu selville.

Tartuntojen määrä Suomessa

THL:n ylläpitämästä [5]Sampo- palvelusta löytyy tartuntojen määrä rokotus-statuksen perusteella. Katsotaan ensin tartuntojen määrää välillä 01.05.2022 – 31.08.2022.

Tilastosta käy ilmi, että tartuntoja on rokottamattomilla tuolla aikavälillä 14023kpl. Rokotetuilla on sitä vastoin yhteensä 197437 kpl (92,9%). Vielä hämmentavämmäksi asian tekee se, että alle 30 päivää ensimmäisestä ja 14 päivää toisesta rokotuksesta olevat merkataan THL tietojen mukaan rokottamattomiksi.

THL Sampo

Tutkimuksen suhde on nurinkurinen. Siinä todetuista tartunnoista 81% oli todettu rokotetulla, joka on saanut injektion alle 14 päivää sitten. Rokottamattomien määrää ei tuotu mitenkään esiin.

Elävä elämä näyttää, että noin 92% kaikista tartunnoista on rokotetuilla, jotka ovat saaneet sen yli 14 päivää sitten.

Tutkimuksessa oli 486 149 todettua tartuntaa, 1 944 580 joilla oli oireita ja sopi taudinkuvaan ja 8 030 224, jotka eivät sopineet kumpaankaan ryhmään. Rokottamattomien ja rokotettujen eroja ei kuitenkaan saatu selville ja rokotus-statusta ei ole mitenkään tuotu esiin. Olisi ollut ensiarvoisen tärkeä tieto, että eri rokotus-statukset olisi selvitetty. Se ei ollut tarkoitus, päinvastoin. Todettiin vain, että oireita on ja niiden nimi on long covid.

mRNA-injektio suojaa vakavalta taudilta

Tauti on vakava, jos sen vuoksi joutuu sairaalaan. Alla sairaalahoito samalla aikavälillä.

THL Sampo

Kuolema on myös vakava komplikaatio. Myös niissä suhde on suurinpiirtein sama.

THL Sampo

Long covidin mekanismia ei tiedetä ja siihen ei ole testiä

Lyhenä kertauksena: WHO määritelmän mukaan long covid tulee noin kolmen (3) kuukauden kuluttua tartunnasta. Siihen ei ole mitään testiä ja sen mekamismia ei tunneta.

Eli jos saat samoja oireita, mitä täyspitkä, stabiloitu piikkiproteiini aiheuttaa, se luokitellaan long covidiksi. Sinulla ei tarvitse olla tartuntaa tai oireita. Jos saat outoja oireita, se luokitellaan long covidiksi, koska sitä ei voi muka testata mitenkään, mutta oireet täsmäävät.

Mikä aiheuttaa täyspitkän, stabiloidun piikkiproteiinin tuotannon elimistössä? Se on mRNA-injektio. SARS-CoV-2- viruksen aiheuttama infektio erittää S-1 ja S-2-piikkiproteiinin fragmentteja.

On totta, että myös rokottamaton voi saada mainittuja oireita 3 kuukauden kuluttua oireellisesta koronainfektioista. Jos tiedetään, että piikkiproteiini on myrkyllinen ja SARS-CoV-2 virus sekä mRNA-injektio laukaisee sen erityksen voisiko se olla oireiden takana? Otetaanko klinikalla veren piikkiproteiini määritykset? Onko joku saanut sen erityksen aikaan?

Lisäksi, jos virus jää elimistöön kiertämään piilevänä ja oireet ilmaantuvat myöhemmin, pitäisikö silloin harkita piikkiproteinin eritystä ehkäisevää lääkettä? Sellainen on olemassa.

Onko rokotteen ja SARS-CoV-2 erittämillä piikkiproteiineilla eroja?

Yksi vakava haitta piikityksen jälkeen on sydänlihas- tai sydänpussintulehdus. Se aiheuttaa suurta väsymystä ja pahimmillaan äkkikuoleman.

Viruksen kerrotaan aiheuttavan sydänlihastulehdusta. Huhtikuussa julkaistiin [6]israelilainen tutkimus 200 000 rokottamattomasta koronapotilaasta, joka osoitti yksiselitteisesti, että sydänsairaudet eivät lisääntyneet COVID-19- infektion jälkeen. Piikiproteiineissa on siis eroja; mRNA-injektion laukaisema piikkiproteiinin tuotanto on paljon kardiotoksisempaa (sydämelle haitallista), kuin viruksen tuottama piikkiproteiini.

Tohtori Paul Marik kertoo piikkiproteiinista

Tri Paul Marik kertoo miten rokotteen tuottama piikkiproteiini kerääntyy kehoon aiheuttaen mm. tulehduksia ja autoimmuunisairauksia.

Patologi Ryan Cole

Tässä lyhyessä (yhdeksän minuuttia) haastattelussa patologi Ryan Cole kertoo piikkiproteiinin aiheuttamista ongelmista. Tiedän rokottamattomia, jotka kärsivät oireista ja rokotettuja, jotka kärsivät oireista. Long Covid on olemassa ja oletettavasti tulee vaivaamaan myös jatkossa Wuhanin viruksen geneettisen koodin mRNA-koodin injektoinnin vuoksi. Ryan Cole selittää videossa pääkohdat.

Yhteenveto

Long covidia ei voi todeta testillä, se tulee noin kolme kuukautta tartunnasta, tartunta voi olla täysin oireeton ja lisäksi sen mekanismia ei “tiedetä”. Sen oireet ovat yksi yhteen rokotehaittojen kanssa.

Uskotko sinä tämän? Uskotko, että virus aiheuttaa long covidin vai voisiko mRNA-injektiolla olla osuutta asiaan? On totta, että vakavan taudin jälkeen piikittämättömat kokevat oireita, mutta jos olet sairastanut vaikka vakavan bakteeripohjaisen keuhkokuumeen, siitä voi tulla kolmen kuukauden sairasloma, koska tiedetään, että veto on poissa hyvin pitkään.

Tämä valtavan kokoinen tutkimus osoitti, että rokotetuista tartunnan saaneista 81% oli saanut rokotteen alle kaksi viikkoa sitten. Tilastoissa heidät lasketaan rokottamattomiksi. Tämä on SKANDAALI!

YMMÄRRÄTKÖ? Koko pandemian ajan on painotettu, että alle 30 päivää ensimmäisestä piikistä ja 14 päivää toisesta henkilö on rokottamaton. Tässä tutkimuksessa huomataan, että aivan valtava määrä rokotettuja sai tänä aikana taudin. Emme voi täten luottaa tilastoihin ollenkaan.

Meitä on huijattu aivan viimeisen päälle. Viimeisimmän tiedon mukaan yli 92% on rokotettuja. kun rokotekampanjat lähtevät kunnolla käyntiin rokottamattomien määrä tulee nousemaan, koska piikistä 14 päivää on rokottamaton ja juuri silloin tartunta ilmenee isolla määrällä rokotettuja.

Hae mRNA-injektio, jos siltä tuntuu!

Jos uskot, että rokote suojaa sinua koronalta, estää kuolemalta ja suojelee muita, mene ihmeessä hakemaan se, se ei kuitenkaan toimi ollenkaan kuten asiantuntijat ovat luvanneet.

Jos viet lapsesi piikille ja hän sen johdosta kuolee käsiesi kautta, tiedät mitä tehdä.

Jaa:

Asiaan liittyvää:

[1] Joka kolmas koronaan sairastuneista aikuisista saa long covid -oireita – tämä niistä tiedetään nyt https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008979900.html

[2] Koronavirusinfektion pitkäaikaisoireiden poliklinikka https://www.hus.fi/potilaalle/sairaalat-ja-toimipisteet/koronavirusinfektion-pitkaaikaisoireiden-poliklinikka

[3] A clinical case definition of post COVID-19 condition by a Delphi consensus, 6 October 2021 https://www.who.int/publications/i/item/WHO-2019-nCoV-Post_COVID-19_condition-Clinical_case_definition-2021.1

[4] Symptoms and risk factors for long COVID in non-hospitalized adults https://www.nature.com/articles/s41591-022-01909-w

[5] Koronatartuntojen lukumäärä https://sampo.thl.fi/pivot/prod/fi/epirapo/covid19inci/fact_epirapo_covid19inci?row=quadrimestermonth-737118.&column=incivacstatus-639350&filter=measure-639170&filter=inciagegroup-639348#

[6] The Incidence of Myocarditis and Pericarditis in Post COVID-19 Unvaccinated Patients—A Large Population-Based Study https://www.mdpi.com/2077-0383/11/8/2219

[7] Nohynek: Alle 60-vuotiaiden kolmannet rokotukset voitaisiin aloittaa jo tänä vuonna – tällainen vaikutus niillä on pandemiaan https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/nohynek-alle-60-vuotiaiden-kolmannet-rokotukset-voitaisiin-aloittaa-jo-tana-vuonna-tallainen-vaikutus-niilla-on-pandemiaan/8296308#gs.86tiev

[8] Suomeen perustettu osaamiskeskus torjuu hybridiuhkia – mutta miksi ihmeessä se on suojassa lain kouralta? https://yle.fi/uutiset/3-9853804

9 vastausta artikkeliin “Long Covid – oirekuva ja yleisyys

 1. Tuleva syksy hiukan pelottaa, alkaako sama vainoaminen, joka oli viime syksynä?! Itsensä tunsi toisen luokan kansalaiseksi, kun en ottanut rokotteita.
  Ja totta on, että tautitapaukset taas lisääntyvät, kun uusi piikkikierros aloitettiin. Aivan kamalaa on lukea kavereiden päivityksiä, kun on käyty VIIDES rokote, apua!

 2. Miksi siitä pitäisi tuntea huonommuutta jos oma järki toimii? Jos miljoona ihmistä lyö päätänsä seinään, se ei tarkoita että se olisi järkevää, se tarkoittaa vain että miljoona ihmistä lyö päätänsä seinään
  Älä ota idiootteja esikuviksesi

 3. Mietin tota”Siinä todetuista tartunnoista 81% oli todettu rokotetulla, joka on saanut injektion alle 14 päivää sitten.” lausetta ja tutkimuksia mm Lancetin ruotsalaistutkimus. Onko todellakin niin, että rokotteen tehokkuus alussa selittyy pitkälti tilastointi tapaan. Eihän pistettyä missään tapauksessa saisi luokitella rokottamattomaksi. Mitenköhän tohon saisi sopivan matemaattisen laskentakaavan, jolla rokotteen teho olisi realistisempi, jos tilastointi tuo siihen vinoumaa. Jos tilastointi todellakin menee noin, että pistetty tilastoidaan ensin toiseen kategoriaan ja 14 tai 30 päivän jälkeen toiseen. Toihan on lähtökohtaisesti tieteellisesti kyseenalaista johdattelevaa tilastointia.

  https://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(22)00089-7/fulltext

   1. Kyllä, juuri sitä. Sekä tietysti täysin valheellista. Iltapaskat kun uutisoi rapakon takaa esim InfoWarsin nokkamiehestä valeuutisoijana, niin kuitenkaan yksikään media meillä Suomessa uutisoi THL/Fimea tilastointitapaa valheelliseksi, vaikka se sitä on, eikä näitä suomalaisia puhuvia päitä (Nuhanenä, Salminen, ym, ym) valehtelijoiksi. Infowarsin äijäkin on hyvin voinut olla jossain kohtaa täysin väärässä, mutta tuskin kaikessa, koska niin paljon kaikkea paskaa tapahtuu ja on tapahtunut kulisseissa, eri maissa viime vuosina ja varmasti jopa vuosikymmeninä.

 4. Itseäni ihmetyttää nykyisin se, miksi järkevinä pitämäni ihmiset eivät halua ymmärtää näitä faktoja, vaikka kuinka annan niitä luettavaksi. Onko niin tuskallista tajuta, miten on tullut petetyksi, että mieluummin jatkaa petokseen uskomista kuin avaa silmänsä ja näkee totuuden? Siinä kai syy, miksi suurin osa ihmisistä meillä ja muualla vain haluaa lisää ja lisää piikkejä. Vaikea sitä on käsittää, millaisia lampaita (= Orwell: Eläinten vallankumous ) suurin osa ihmisistä on.

  1. Ihmiset jatkavat petokseen uskomista koska pelkäävät että ainoa vaihtoehto on maailman myöntäminen mielettömäksi. Mutta joissakin suhteissa maailma on mieletön. Katteettoman optimismin vuosikymmenistä – kahdesta sukupolvesta “kuningaskuluttajia” – maksetaan nyt kovaa hintaa.

 5. pliis , elä blokkaa muan twitterissä. olen sun kannalla tässä hommassa! t “jaska”

  1. Jahas. Pian 9000 seuraajaa. Mitä on käyttäjänimesi twitterissä?

Vastaa