Nobelpalkittu autofagia – elimistön tärkein puhdistusjärjestelmä

Kuuntele artikkeli

Pari kuukautta sitten julkaistiin tutkimus [1]Impaired ketogenesis ties metabolism to T cell dysfunction in COVID-19”. Sen mukaan heikentynyt ketogeneesi on yhteydessä vakaviin COVID-19 tapauksiin. Se, että tehohoidossa olevat potilaat ovat pääsääntöisesti lihavia, ei ole mikään salaisuus. Tässä artikkelissa pureudutaan ketogeneesiin ja autofagiaan. Ne ovat hyvin tärkeitä jokaiselle.

Aineenvaihdunta ja infektiotaudit liittyvät läheisesti toisiinsa

Tutkimuksessa on selvitetty, että heikentynyt infektion aiheuttama ketogeneesi on yhteydessä vakaviin COVID-19 tapauksiin. Kun ihminen tulee sairaaksi, hänelle tulee käyttäytymismuutoksia kuten letargia (syvää unta muistuttava tila, jossa herää vain hetkeksi ja nukahtaa uudelleen), kuume, sosiaalinen vetäytyminen ja ruokahaluttomuus, jotka ovat kehittyneet tukemaan isännän selviytymistä vastauksena infektioihin.

Näiden infektiosta aiheutuneiden luonnollisten reaktioiden tarkoituksena on saada aikaan ketogeneesin induktio eli aiheutuminen elimistössä. Ketogeneesi on siis evoluution mukana kehittynyt elimistön aineenvaihdunnallinen sopeutuminen infektioita vastaan.

Suurimmalla osalla COVID-19 on pieni nuha

Suurimmalla osalla tartunnan saaneista ihmisistä immuunivaste riittää kukistamaan infektion. Joissakin tapauksissa immuunivasteen toimintahäiriöt voivat kuitenkin johtaa vakavaan taudinkuvaan.

Tärkeimmät virusinfektioiden puhdistamiseen osallistuvat soluvälitteistä populaatioita ovat CD4+ tyypin 1 auttaja-T-solut (TH1) ja CD8+ sytotoksiset T-solut, jotka toimivat tuottamalla sytokiineja, kuten interferoni-γ:tä (IFNγ), ja tappamalla infektoituneita soluja.

Solujen aineenvaihdunta ja mitokondrioiden toiminta ovat merkittäviä T-solujen aktivoitumisen ja toiminnan määrittäjiä, mikä on herättänyt kysymyksen mahdollisesta yhteydestä infektion aiheuttaman ketogeneesin ja T-solujen immuniteetin välillä.

Mikä on ketogeneesi

Yksinkertaisesti sanottuna ketogeneesi on tila, jossa solun energia-aineenvaihdunta vaihtuu glukoosi (hiilihydraatti) aineenvaihdunnasta ketoaine- aineenvaihduntaan. Se on maksan ja munuaisten soluissa tapahtuva prosessi, jossa asetyylikoentsyymi-A:n asetyyliryhmistä muodostetaan asetoasetaattia. Näitä ketogeneesin lopputuotteita kutsutaan ketoaineiksi.

Ketoaineita muodostuu glukoneogeneesin yhteydessä, se on maksassa ja munuaisissa tapahtuva prosessi, jossa glukoosia eli verensokeria valmistetaan jostain muusta kuin hiilihydraatista. Käytännössä glukoneogeneesin aikana verensokereita valmistetaan kehon rasvasta ja ravinnon proteiinista, ja jos energiaa ei tule riittävästi, niin myös lihasten proteiineista.

Vakava COVID-19 on tutkimuksen mukaan eläinkokeissa todennäköisempi, jos tämä elimistön luonnollinen detox eli ketogeneesi reaktio ei toimi kunnolla.

Milloin ketogeneesi on häiriintynyt?

Tyypin 2 diabetes tai esidiabetes on riskitekijä. Näissä tapauksissa verensokeri on jatkuvasti koholla ja pitkäkään ateriaväli ei saa ketogeneesiä aikaan, koska energiaa on tarjolla jatkuvasti. Yleensä tuossa vaiheessa on jo insuliiniresistenssi, jolloin verensokerina oleva energia ei päöse solun sisään tehokkaasti.

Isossa tutkimuksessa on havaittu, että vakavan covidin sairastamisen jälkeen riski saada 2- tyypin diabetes on 40% koholla. Voisiko olla niin, että vakava covid tuli juuri jo valmiiksi häiriintyneestä aineenvaihdunnasta?

Autofagia – elimistön tärkein puhdistusjärjestelmä

Vuoden 2016 fysiologian tai lääketieteen [5]Nobelin palkinto on myönnetty professori Yoshinori Osumille hänen autofagiatutkimuksistaan. Autofagia tulee kreikan sanoista auto- (”itse-”) ja phagein (”syönti”). Solujen itsesyönti mukauttaa immuniteettia ja patogeenien eliminaatioita autofagian avulla.

Esimerkiksi jos proteasomeissa on toimintavajausta, proteiinit sakkautuvat ja ne ohjataan autofagiahajotukseen. Autofagiaa tutkitaan aktiivisesti neurodegeneratiivisissa, tulehduksellisissa, aineenvaihdunta- ja syöpätaudeissa sekä fysiologisen ikääntymisen yhteydessä.

Kun tiedämme, että nykyään liikkuu ns. SARS-CoV-2 sekä mRNA-injektioiden tuottamaa piikkiproteiinia ihmisten kehoissa ja se aiheuttaa paljon haittaoireita, olisiko ne hyvä yrittää hävittää autofagian avulla?

Autofagialla on iso merkitys myös [6]aivojen plastisuuden ja hermosolujen suojauksen kannalta. Hermosolujen ja gliasolujen välisten yhteyksien uskotaan säätelevän autofagiaa aivoissa. [8]Autofagia puhdistaa solut tarpeettomista ja toimimattomista komponenteista ja kierrättää ne myöhempää käyttöä varten.

Mikä käynnistää autofagian?

Autofagian käynnistää paastoaminen tai rankka liikuntasuoritus. Paastoaminen on rankkaa. Impaired ketogenesis ties metabolism to T cell dysfunction in COVID-19 tutkimuksessa tuotiin ilmi, että ravinnolla aiheutettu ketogeneesi edistää antiviraalista immuniteettia.

Lisäksi autofagia saattaa hidastaa ikääntymistä, saattaa hallita hiljaista tulehdusta, voi suojata neurodegeneraalislta sairauksilta ja voi tukea immuniteettia. Se on kaiken kaikkiaan hyvin positiivinen ilmiö, jos sen pystyisi saavuttamaan.

Nyt tulee yhteensattuma

Injektiopiikin logon tarina- kirjoituksessa kerroin seuraavaa:

Kun tulin takaisin Suomeen aloitin työt anestesiahoitajana, koska minulla oli siihen pitkä kokemus. Nettisovelluksen annoin pois, jotta käyttäjät pystyisivät käyttämään sitä jatkossakin. Penniäkään rahaa en tahtonut siitä, mutta en halunnut että se kuolee pois, koska minäkään en kuollut. Se on toiminnassa edelleen, mutta en enää omista sitä.

logon tarina

Sovelluksen tekemiseen meni aikaa useita vuosia. Käytin kaiken vapaa- aikani sen tekemiseen. Minulla oli tavoitteena tuoda terveyttä ja hyvää oloa ihmisille ja teinkin sen. Sitten kaikki murskaantui tai murskattiin niin täydellisesti, että millään ei ollut väliä. Hädin tuskin selvisin siitä.

Kyseinen palvelu on toiminnassa vieläkin ja on ensisijaisesti liikuntasovellus, mutta siinä on erillinen ruokavalio- osio, jossa on kansakielisellä tavalla selitetty ketogeneesin käynnistämiseen ruokavalion avulla. Liikuntaa siihen ei tarvita.

Vuosien työ ei mennyt hukkaan, se voi tarpeellinen vielä monelle. Kerron lisää siitä tulevissa artikkeleissa.

Asiaan liittyvää:

Lähteet:

[1] Impaired ketogenesis ties metabolism to T cell dysfunction in COVID-19 https://www.nature.com/articles/s41586-022-05128-8

[2] Uutta tietoa julki: tämän vuoksi koronavirus voi olla erittäin vaarallinen lihaville https://www.is.fi/terveys/art-2000009111376.html

[3] Ketogeneesi https://fi.wikipedia.org/wiki/Ketogeneesi

[4] Diabetes risk rises after COVID, massive study finds https://www.nature.com/articles/d41586-022-00912-y

[5] Lääketieteen Nobelin palkinto autofagian tutkijalle https://www.duodecimlehti.fi/duo13396

[6] Neuronal autophagy and intercellular regulation of homeostasis in the brain https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0959438818300011

[7] Autophagy Pathways in CNS Myeloid Cell Immune Functions https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33010946/

[8] Autophagy fights disease through cellular self-digestion https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2670399/

6 vastausta artikkeliin “Nobelpalkittu autofagia – elimistön tärkein puhdistusjärjestelmä

  1. ….”siinä on erillinen ruokavalio- osio, jossa on kansakielisellä tavalla selitetty ketogeneesin käynnistämiseen ruokavalion avulla. Liikuntaa siihen ei tarvita”.
    Kunpa saisi tiivistettynä vain tämän ruokavalio osion, koska sille laajalle liikunta osiolle ei ole tarvetta.🤗

    Iso kiitos mahtavasta työstäsi terveyden ja oikean tiedon esilletuomisessa🧡

  2. Kun jättää ruokavaliosta pois viljat, perunan, sokerin ja riisin, niin laihtuu varmasti. Mutta monet ihmiset pitävät tätä huuhaana ja sekoittavat sen ketoosiin. Sitten ihmetellään, että ei kukaan voi syödä pelkkää läskiä, lihaa ja kananmunia, ei onnistu.
    Ketoosi on ihan eri asia, kuin mihin VHH-ruokavaliossa pyritään. Kun katselee ympärilleen, niin oikein lihavat laihtuvat nopeasti ja paljon, kun noudattavat VHH-ruokavaliota, mutta normaalipainoiset eivät laihdu samassa suhteessa, elimistö tietää jokaisen ”oikeat” rajat.
    Ei tarvitse seurata painoa, eikä ole koskaan nälkä, vaan erittäin hyvä olo.
    En tiedä onko tästä kysymys tässä artikkelissa, mutta korjatkaa, jos olen väärässä.
    Kiitos näistä blogeista ja hyvää syksyä kaikille🍁🍂🍁

    1. Kyllä. Sillä pääsee hyvin pitkälle. Ketoosi on astetta rajumpi. Ihmiset luulevat että sen saavuttamiseen pitää syödä vain pelkkää läskiä, lihaa ja kananmunia. Ei, jokainen lautasellinen sisältää vähintään puolet salaattia.

      1. Siis tolla VHH- menetelmällä jopa se pieni nuha on jäänyt tulematta.

        Olen alkanut epäillä mistä tässä ”koronassa” on kyse, kun en ole mitään suojauskeinoja kuten maskit, käsidesit, sosiaalinen eristäytyminen ja rokotteet käyttänyt suojautuakseni tältä covid taudilta ja silti tautia ei ole mulle tullut.

        Olen siis ollut todella huolimaton, enkä ole varonut tartuntaa yhtään. Silti Ei edes sitä ensimmäistä aaltoa ole tullut minuun. Ehkä se on vielä mulle tulossa, jos minä vaikka vain käyn tässä vain vähän ”hitaalla”? En tosin jaksa stressata enää oikein mistään.

        Pääsin flunssista eroon kun kokeilin VHH:ta ja paastoa. Siksi se ruokahalu menee flunssan aikana. Se on kehon viesti siitä, että ”älä nyt idiootti syö mitään – nyt on vähän muuta tekemistä tässä.”
        Maksalle pitää siis antaa työrauha. Maksa on yksi tärkeimmistä kehon detoxia suorittavista elimistä munuaisten lisäksi. Annat maksalle työrauhan kun paastoat. Tämä kertoo siitä, että se flunssa, nuha, kuume, yskä, rokko, ripuli voi myös olla kehon puhdistumisoire – kyseessä ei aina ole virustartunta. Näiden puhdistautumisoireiden vaimentaminen lääkkeillä vain pitkittää tautia. Luonnollisesti, koska sitten keho joutuu puhdistautumaan myös niistä lääkkeestä.

        Kun jättää ruokavaliosta pois viljat, perunan, sokerin ja riisin, niin saa flunssattoman elämän myös. Kovat rasvat tilalle, margariinit pois.

  3. Sairaudet kuten flunssa johtuvat myrkkyverisyydestä (toksemiasta), kun myrkkyjen sietorajan ylityttyä
    keho poistaa myrkkyjä ULOS (mitään ei tule tai mene sisään!). Myrkyistä, joita ihmiset itse
    elämäntavallaan ja huonolla ruoallaan ja joka asian pelollaan ovat itseensä keränneet, on
    päästävä eroon. Aineenvaihdunta itsekin tuottaa joka hetki myrkyllistä jätettä, ja sitäkin myrkkyä
    poistetaan koko ajan (pääasiassa maksan kautta), mutta jos sietoraja (siedettävä veripitoisuus)
    ylittyy, keho ryhtyy erityistoimiin eli paranemiskriiseihin, joita sanotaan sairauksiksi (vaikka ovat
    paranemista).

    Eivät flunssan ja influenssan oireet, kuume jne. ole sairauksia, ne ovat
    paranemisprosesseja. Esimerkiksi kaikki lastentaudit ovat erittäin terveitä prosesseja, myrkkyjen
    nopeaa poistoa. Myrkkyä poistetaan paitsi maksan myös munuaisten, keuhkojen ja ihon kautta.
    Ulkoa tulevat myrkyt luonnolliset myrkyttävät. Viime vuosikymmeninä myrkkyjä on enenevästi
    työnnetty kaikkialle, myös veteen ja ruokaan. Myös säteily tuhoaa kudoksia ja tuottaa sitten
    aineenvaihdunnassa myrkyllistä jätettä, kun kuollutta kudosta poistetaan.

    Hämmästyttävää, ettei moni tiedä, että kaikki isot ”epidemiat” ja ”pandemiat” ovat vale-epidemioita
    ja valepandemioita, koska sairautta aiheuttavia viruksia tai bakteereja ei ole olemassa. Myös
    rokotusten aiheuttamia vahinkoja ja kuolemia kutsutaan ”mikrobien” aiheuttamaksi ”epidemiaksi”
    tai ”pandemiaksi” (esim. nykyisin). Pandemiat ovat valehtelu-, huijaamis-, media-, testi- jne.
    pandemioita.

    Koska inttäjät koko ajan väittävät, että sairautta aiheuttavia viruksia ja bakteereja on olemassa,
    he koko ajan siirtävät vastuuta pois ihmisistä ja kansasta itsestään lääketeollisuuspedolle (Big
    Pharma), koska vain heidän tuotteillaan (rokotteet, lääkkeet) noita kuviteltuja vaarallisia ja
    tunkeutuvia ”viruksia” ja ”bakteereja” voidaan voittaa. Syy on kuitenkin ihmisessä/kansassa
    itsessään, eikä viholliseen saa turvautua, kuten täällä nyt tehdään, vihollista auttaen.

  4. Silmiini osui eräästä videosta linkki Eleanor McBeanin kirjan ”Swine Flu Expose”
    lukuun 2, jossa on pari mainintaa täällä esiin nostetuista aasialaisesta ja hongkongilaisesta, jotka
    ovat ns. influenssoja (flunssia),
    whale.to/vaccine/sf1.html

    Eleanor McBean kirjoittaa:
    ”Rokotekampanjoita tulee ja menee yhtä usein kuin rokotteiden mainostajat voivat keksiä
    pienimmänkin verukkeen. Vuonna 1957 yrittivät lietsoa rokotuskampanjaa jollekin, mitä he
    päättivät kutsua aasialaiseksi flunssaksi. Eräällä Herald and Express -lehden pääkirjoituksella
    (29.8.1957) oli otsikko ”Flunssanpelkopropaganda”, ja pääkirjoitus totesi mm. näin:
    ”’Mikä myrsky vesilasissa on nostatettu mahdollisuudesta, että tämä maa tulee kokemaan
    aasialaisen flunssan epidemian tulevina syys- ja talvikuukausina!

    ”’Jopa USA:n terveyshallitus on paniikin käsikassara ja on julkaissut lausuntoja, jotka luovat
    pelkoa yleisössä, sen sijaan että rauhoittaisi heitä korostamalla, että tämä epidemia, vaikka on
    laajalle levinnyt (siis tuolloin Aasiassa ), ei osoita merkkejä, että se olisi yhtään vaarallisempi
    kuin tavallinen influenssankaltaisten vilustumisten ryöppy, kun talvi tulee.
    ”’Ne, jotka osaavat lukea rivien välistä, epäilevät, että olisiko tämä koko juttu
    myynninedistämiskikka niiden taholta, jotka tekevät ja myyvät rokotteita, jotka ovat
    valmisteilla…’”

    Toisessa kohdassa Eleanor McBean kirjoittaa: ”Lääkintäviranomaisemme (medical men) yhä
    käyttävät samaa juonta. Kun heidän oma rokotteensa (joita tarvitaan matkustamiseen)
    aiheuttavat sairautta ulkomailla, he käyttävät tätä perusteena pelkokampanjoille painostaakseen
    ihmisiä rokotuskeskuksiin. Muistatteko pelottelut Hong Kongin flunssalla ja aasialaisella flunssalla
    ja Lontoon flunssalla? Nämä olivat kaikki sekoitus lääkinnällisesti (rokotteilla) tehtyjä epidemioita
    ja tavallisia vilustumisia, joita ihmisillä on joka vuosi [Suomessa oli juuri v. 1957-58 aloitettu
    poliorokotukset, ja jo entuudestaan oli tubi-, hinkuyskä-, kurkkumätä- ja tetanusrokotukset, ja
    nämä kaikki tuottavat myrkytysoireita].”

    Kaiken sen jälkeen, mitä tässä koronassa on tapahtunut (siis pelkkiä huijauksia), on ihmeteltävää,
    että vielä puhutaan menneiden vuosikymmenten ”virusepidemioista” ja ”viruspandemioista”
    todellisina asioina! Ei järki paljon päätä pakota! Ihmisillä on joka vuosi normaalit ja terveet oireiset
    myrkynpoisto-operaationsa, niin sanotut flunssansa (joskus rokkonsa), ja nuo vaahdotut
    epidemiat ja pandemiat ovat vain niitä, ehkä joukossa, kuten Eleanor McBean toteaa, kehoon
    suoraan työnnettyjen voimakkaiden rokotemyrkkyjen poistamisia. KYSEESSÄ EI OLE SAIRAUS
    vaan kehon normaali terve puhdistusoperaatio, kun ihminen itse on huonoilla elämäntavoillaan
    myrkyttänyt itsensä. Suurin osa niistä on kuitenkin lääketeollisuuden ja lääketieteen ja hallituksien
    yhteistä pelkopropagandaa, ja hyi hallitus, hyi THL, hyi lääketiede ja hyi M-media kommentoijat,
    kaikki yhtä ja samaa sairasta propagandajoukkoa – vihollisen, myrkyttämisen ja tappamisen
    palvelijoita ja PALVOJIA.

    Noiden ”sairauksien” syy on ihminen itse ja hänen huonot elämäntapansa, ei mikään virus! Ei ole
    olemassa mitään viruksia! Ei ole olemassa kimppuun käyviä mörköjä tai kummituksia, eikä ole
    pakko vetää naamaan lääkkeitä ja hankkia sisäänsä myrkkyruiskeita! Vain elämäntapa on
    muutettava terveellisemmäksi, ja sitä kutsutaan OMAKSI VASTUUKSI. Se on ainoa lääke.

Vastaa

Discover more from

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading