Komeetta C/2022 E3 (ZTF) – Täyttyykö Ilmestyskirjan 12:1‭-‬2 jakeet

Lue ääneen tämä artikkeli

Tässä kirjoituksessa käydään ensin läpi yli 2000 vuotta sitten tapahtunutta historiallista astronomista tapahtumaa. Nykyisillä astronomian ohjelmilla voi siirtyä ajassa taaksepäin ja nähdä kauas menneisyyteen. Niillä voi siirtyä myös eteenpäin. Artikkelin lopussa paneudutaan hiukan tulevaan taivaalla näkyvään tapahtumaan.

Tähtitiede tukee kertomusta Betlehemin tähdestä

Teologinen tutkimus on pitänyt Matteuksen evankeliumin kertomusta idän tietäjistä legendana. Ennen ajanlaskumme alkua taivaalla tapahtui kuitenkin jotain, mikä on todennettavissa nykyisillä astronomian ohjelmilla.

Kaksoisvirranmaasta löydetyt savitaulut sisältävät merkkejä Saturnuksen ja Jupiterin kohtaamisesta noin 6 eKr. Sillä alueella tiedettiin, että Jupiter ja Saturnus osuvat yhteen vain noin kerran vuosituhannessa. Harvinainen tapahtuma siis.

Nämä taivaan merkit saivat Persian oman uskonnon, eli zarathustralaisuuden papit, maagit (magos, ­syyriaksi megusha) lähtemään matkaan (Idän tietäjät). Tämä erityinen pappissääty oli perehtynyt myös astronomiaan sekä lääke- ja luonnontieteeseen. Itämaan tietäjät olivat siis oletettavasti astronomiaa taitavia zarathustralaisia maageja.[1]

Palataan historiassa taaksepäin

Kun lähdemme selvittämään tätä mysteeriä, meillä täytyy olla perustiedot. Saturnuksen ja Jupiterin kohtaaminen pelkästään ei voi sinällään johdattaa yhtään ketään, yhtään mihinkään.

Orionin kuningas Siriukseen osoittava vyö, kolme Leevin profeettaa, ennakoivat kolmea tietäjää, jotka veivät Betlehemin tallin seimeen kultaa kuninkaalle, suitsuketta ja mirhaa Jumalalle. Niilin tähti, aamuntähti Sirius oli viimeinen ennen auringonnousua näkyvä valomerkki, exitin aika, ja vesittää monimutkaiset teoriat Betlehemin tähdestä. Sen sijaan, että tulivat idän maista tai Persiasta, kolmen tietäjän tähtimysteeri koski auringonnousun aikaa:
Kun Jeesus oli syntynyt Juudean Betlehemissä kuningas Herodeksen aikana Jerusalemiin tuli auringonnousua vastaan tietäjiä. He kysyivät: “Missä se juutalaisten kuningas on, joka nyt on syntynyt? Me näimme hänen tähtensä nousevan taivaalle idässä ja tulimme osoittamaan hänelle kunnioitustamme (Matteus).”
Kolme tietäjää tiesivät, mikä “hänen tähtensä” oli, koska olivat auringon nousussa Jerusalemiin saapuneita astronomeja, leeviläisiä profeettoja, jotka näkivät Jerusalemin lakeuksilla hyvin näky-vän Siriuksen Orionista itään. Oltuaan pitkään poissa, Sirius näkyi jälleen heinä, elokuussa itäisessä horisontissa juuri ennen auringonnousua.
[2]

[3]Stellarium- nimistä ohjelmaa, joka on ilmainen ja jokainen voi tarkistaa halutessaan kuvien ja videoiden paikkansapitävyyden itse. Tule mukaan, nyt lähdetään.

Sirius taivaanrannassa

Kun palataan vuoteen 6 eKr, huomaamme heti, että Saturnus ja Jupiter ovat aika lähellä toisiaan. Saturnuksen ja Jupiterin konjuktio, kerran “vuosituhannessa ilmiö”, joka sai zarahustralaiset maagit lähtemään liikkeelle. Sirius on aamutähti ja se ei näy kesäaikana, koska on liian valoisaa.

Valitsin ohjelmasta sijanniksi Itä-Jerusalemin ja kelasin siihen hetkeen, kun Sirius nousee taivaanrannassa ja sen voi valoisuuden perusteella havaita. Ajankohta oli 2. elokuuta 6 eKr.

Silloin maagit ovat voineet ottaa suunnan ja tarkistaa suuntansa joka aamu Siriuksen mukaan. Kun mennään talvea kohti, Siriuksen nouseminen taivaanrantaan siirtyy myöhäisempään ajankohtaan ja samalla Jupiter ja Saturnus lähentyvät toisiaan ja ne alkavat “kääntyä” kohti Siriusta.

Maagit ovat oletettavasti matkanneet Siriuksen osoittamaan suuntaan ja samalla huomanneet, että Saturnuksen ja Jupiterin konjuktio alkaa osoittaa Siriuksen suuntaan. Kuin kellon viisari, joka näyttää oikean hetken.

Huomaatko? Vertaa edellisiä kuvia ja huomaa, kun Jupiter ja Saturnus kääntyvät kohti Siriusta. Kun oivallat sen, niin katso nopeutettu video marraskuusta 6 eKr. Katso se alusta loppuun. Siinä kamera seuraa Jupiteria. Se on on alkuksi hiukan pitkästyttävä, mutta sen tarkoitus on näyttää, kuinka planeetat lähentyvät toisiaan ja niiden muodostama “viisari” kääntyy. Katso video kokonaan. Et varmasti kadu.

Injektiopiikki Youtube

Ainutlaatuinen tapahtuma ihmiskunnan historiassa

Saturnus ja Jupiter kohtaavat enintään kerran vuosituhannessa. Tapahtumasarja on historiankirjoituksiin peilaten hämmentävän osuva. Sen perusteella ne pitävät paikkansa. Jos tietäjät ovat suunnanneet kohti Siriusta ja katsoneet samalla, kun Jupiterin ja Saturnuksen muodostama kello kääntyy kohti heitä johdattavaa tähteä, voisi ajatella, että sen perusteella voi tietää, koska tullaan perille.

Päämäärä saavutettu. Olet kohteessa.

6 eKr kello 19.45 taivaalle syttyi kuin uusi “tähti” kun kuu, Jupiter ja Saturnus olivat lähes toisissaan kiinni ja samaan aikaan Sirius nousi taivaanrantaan.

Huomaa, että tapahtuma on täysin ainutlaatuinen ja on tapahtunut vain yhtenä yönä. Sitä ei tapahdu olettavasti enää koskaan samalla tavalla. Tietäjät olivat silloin perillä ja Jeesus-lapsi oli syntynyt tähän maailmaan.

Sen tiedämme nyt, että jotain täysin ainutlaatuista tapahtui taivaalla, joka vastaa Raamatun kertomuksia.

Tämä kyseinen teoria ja selitys on täysin uusi, tätä ei ole kukaan muu tietääksi avannut aikaisemmin.

Toinen ainutlaatuinen tapahtuma taivaalla – tulevaisuudessa

Kirjoitin marraskuussa artikkelin otsikolla “WHO pandemiasopimus – kohti äärettömyyttä ja sen yli!“. Siinä näytetään, kuinka löydät Polaris- nimisen tähden taivaalta. Lue se, niin sinäkin löydät Polariksen eli Pohjantähden kun aika tulee. Siellä tapahtuu pian jotain.

Iltalehti uutisoi tänään 12.1.2023 uutisen “Taivaalla voi kohta havaita ilmiön, jonka näkivät viimeksi neandertalilaiset“.

C/2022 E3 (ZTF)

[4]C/2022 E3 (ZTF)- niminen komeetta, jonka kiertorata on noin 50 000 vuotta, näkynee paljaalla silmällä viikkojen kuluttua tämän artikkelin julkaisusta. [5]Komeettojen kirkkaus on aina arvaus. Komeetan saapuessa aurinkokunnan sisäosiin auringon säteilypaine sekä aurinkotuuli saavat hiukkaset irtautumaan ytimen pinnasta. Komeetta saa silloin hännän, joka on aina poispäin auringosta.

Suuri komeetta hipoo maata – ei aivan pidä paikkaansa

Stara- verkkojulkaisun uutinen 3.1.2023 sai kiinnostukseni, koska otsikko oli niin yliampuva. [6]Suuri komeetta hipoo maata alkuvuodesta – voi näkyä jopa paljaalla silmällä“. Komeetta menee noin 42 miljoonan kilometrin päästä ohi ja ei aiheuta mitään fyysistä vaaraa. Katsoin komeetan matkan taivaalla ja huomasin jotain tuttua. Videoiden nopeutus on 30000- kertainen.

Tässä videossa on komeetan lento nopeutettuna (30000 kertainen) Helsingitä katsottuna. Taivaalle piirtyy “Local path” ja “celestial Path”. Niiden avulla näet kuinka komeetta käy Polaris tähden lähellä ja lähin kohta osuu astronomisesessa mittakaavassa juuri siihen hetkeen kun kuu, komeetta C/2022 E3 (ZTF) ja Polars on konjunktiossa. Siitä myöhemmin.

Injektiopiikki Youtube

Komeetan perihelion Polariksen liepeillä- siinä kohdassa C/2022 E3 (ZTF) kirkkaimmillaan

C/2022 E3 (ZTF) perihelion eli kohta jolloin on kirkkaimmillaan ja kääntyy takaisin uudelleen kierrokselleen. Se tapahtuma on Polariksen lähellä, jonka jälkeen se lähtee uudelle 50 000 vuoden vaellukselleen. Saa nähdä missä vaiheessa komeetta syntyy silminnähtäväksi ja kuinka suuren valovoiman se saa. Joka tapauksessa tämä on ainutlaatuinen tapahtuma taivaalla ja siitä tullaan uutisoimaan paljon, jos se kirkastuu silmillä nähtäväksi.

Astronomiaa – EI astrologiaa

Huomio, että kirjoitus käsittelee tähtitiedettä eli astronomiaa. Astronomiaa ja astrologiaa ei saa sekoittaa! Astrologia on planeetoista ennustamista, noituutta ja se on kielletty Raamatussa. Astronomia on tähtitiedettä ja Raamatun Astronomia on Raamatullista tähtitiedettä.

Suuri merkki taivaassa

“Ja näkyi suuri merkki taivaassa: vaimo, vaatetettu auringolla, ja kuu hänen jalkojensa alla, ja hänen päässään seppeleenä kaksitoista tähteä. Hän oli raskaana ja huusi synnytyskivuissaan, ja hänen oli vaikea synnyttää.”
Ilmestyskirja 12:1‭-‬2

https://bible.com/fi/bible/365/rev.12.1-2.FB38

Ilmestyskirjan 12 kohdan “vaimo” tarkoittaa Polarista eli Pohjantähteä. Sillä on päässään seppeleenä 12 tähteä. Tähtijoukko tunnetaan astronomiassa nimellä [7]“Engagement Ring”.

Alapuolella olevassa kuvassa keskellä on Polaris, “vaimo”. Kuu jalkojen alla on on kohta kun komeetta on kuun ja Polariksen välissä. (punainen linja).

Auringosta lähtevä [8]planeetaparaati (planeetat jonossa) on harvinen tapahtuma ja auringon kanssa linjassa olevat planeetat näyttävät kuin vaatettavan Polariksen. Seuraava viiden planeetan paraati tapahtuu vuonna 2040.

Taivaalla on pian Ilmestyskirjan 12 kohdan täyttävä tapahtuma

Maailmantilanne on huolestuttava kieltämättä ja se voi aiheuttaa pelkoja ihmisiin. Artikkelissa on kerrottu yli 2000 vuotta sitten tapahtunut ainutlaatuinen tapahtuma taivaalla, jonka mukaan Jeesus-lapsi syntyi. Nyt on vain muutaman viikon kuluttua tästä hetkestä tuleva toinen tapahtuma, jonka määreet täyttyy ja joka on kirjoitettu profetiana Raamattuun.

Jos jotain tapahtuu lähiaikoina, on se kirjoitetun profetian toteutumista, ei missään tapauksessa ennustamista. Tapahtuma on niin suuri, että kaikki sen huomaavat, myös sinä. Jeesus on kertonut tulevat tapahtumat ja hän on viitannut synnytystuskiin.

Ja kun hän istui Öljymäellä, tulivat opetuslapset erikseen hänen tykönsä ja sanoivat: “Sano meille: milloin se tapahtuu, ja mikä on sinun tulemuksesi ja maailman lopun merkki?” Silloin Jeesus vastasi ja sanoi heille: “Katsokaa, ettei kukaan teitä eksytä. Sillä monta tulee minun nimessäni sanoen: ‘Minä olen Kristus’, ja he eksyttävät monta. Ja te saatte kuulla sotien melskettä ja sanomia sodista; katsokaa, ettette peljästy. Sillä näin täytyy tapahtua, mutta tämä ei ole vielä loppu. Sillä kansa nousee kansaa vastaan ja valtakunta valtakuntaa vastaan, ja nälänhätää ja maanjäristyksiä tulee monin paikoin. Mutta kaikki tämä on synnytystuskien alkua.” Matteus 24:3‭-‬8

Jos lähiakoina tapahtuu jotain suurta se tarkoittaa, että profietia on toteutumassa. Ne ovat kuitenkin vasta synnytystystuskien alkua.

Raamatun astronomia on totta, se on vain jostain syystä piilotettu vuosituhansien ajan.

Ja te saatte kuulla sotien melskettä ja sanomia sodista; katsokaa, ettette peljästy. Matteus 24:3‭-‬8

Katso helpot ohjeet Polariksen etsimiseen taivaalta tästä artikkelista

Päivitys 20.3.2023

Asiaan liittyvää:

Lähteet:

[1] Keitä olivat idän tietäjät, jotka tulivat kumartamaan Jeesus-lasta? https://uusitie.com/keita-idan-tietajat-tulivat-kumartamaan-jeesus-lasta/

[3] Stellarium https://stellarium.org/

[4] Comet C/2022 E3 ZTF Location, Size, Orbit, Visibility, Tail Length https://purneauniversity.org/comet-c-2022-e3-ztf-location/#Comet_C2022_E3_ZTF_Tail_Length

[5] Komeetta https://fi.wikipedia.org/wiki/Komeetta

[6] Suuri komeetta hipoo maata alkuvuodesta – voi näkyä jopa paljaalla silmällä https://www.stara.fi/2023/01/04/suuri-komeetta-hipoo-maata-alkuvuodesta-voi-nakya-jopa-paljaalla-silmalla/

[7] Spot the ring that hides in the Little Dipper https://astronomy.com/magazine/glenn-chaple/2019/04/spot-the-ring-that-hides-in-the-little-dipper

[8] See a 5-planet parade in the night sky this month. Venus and Saturn stand out https://www.space.com/five-naked-eye-planets-venus-saturn

2 vastausta artikkeliin “Komeetta C/2022 E3 (ZTF) – Täyttyykö Ilmestyskirjan 12:1‭-‬2 jakeet

 1. ”Raamatun astronomia on totta…”

  Tähän voi todeta, että aamen ja halleluja! 🙂 Jumalan Sana, Pyhästä Hengestä syntynyt Raamattu, on täyttä totta!

  Johanneksen evankeliumi:
  17:17 Pyhitä heidät totuudessa; sinun sanasi on totuus.

  2.Pietarin kirje:
  1:20 Ja tietäkää ennen kaikkea se, ettei yksikään Raamatun profetia ole kenenkään omin neuvoin selitettävissä;
  1:21 sillä ei koskaan ole mitään profetiaa tuotu esiin ihmisen tahdosta, vaan Pyhän Hengen johtamina ihmiset ovat puhuneet sen, minkä saivat Jumalalta.

  Vähän väliä saamme nähdä tiedemaailman havaintoja, jotka vahvistavat Raamatun sanoman paikkansapitävyyttä. Yhtenä esimerkkinä nousee mieleen 1.Mooseksen kirjassa mainitut suuren syvyyden lähteet Nooan ajan maailmanlaajuisen vedenpaisumuksen yhteydessä:

  1.Mooseksen kirja:
  7:10 Ja niiden seitsemän päivän kuluttua tuli vedenpaisumus maan päälle.
  7:11 Ja sinä vuonna, jona Nooa oli kuudensadan vuoden vanha, sen toisena kuukautena, kuukauden seitsemäntenätoista päivänä, sinä päivänä puhkesivat kaikki suuren syvyyden lähteet, ja taivaan akkunat aukenivat.
  7:12 Ja satoi rankasti maan päälle neljäkymmentä päivää ja neljäkymmentä yötä.

  On pitkään kyselty, mitä nämä suuren syvyyden lähteet muka ovat. No, muutamia vuosia sitten suuren syvyyden lähteet löydettiin:

  https://www.is.fi/tiede/art-2000000768720.html

  Tutkijat toteavatkin raamatullisesti:

  ”- Meidän pitää olla kiitollinen tästä syvällä olevasta vesivarannosta. Jos se ei olisi siellä, se olisi maan pinnalla, ja ainoa näkyvä maa olisivat vuorenhuiput.”

Vastaa