Työhaastattelu – Tarjolla Private Jet

Lue ääneen tämä artikkeli

Tämä on tarina upeasta työpaikasta, joita tavoitteli kolme miestä. Tauno, Uuno ja Onni. Kaikilla oli samat lähtökohdat, mutta kuka saa työpaikan?

Kutsu työhaastatteluun

Pitkän pöydän ääressä istui kolme miestä odottamassa työhaastattelua, he eivät vieläkään täysin ymmärtäneet, miksi heidät oli kutsuttu tapaamiseen. Kukaan ei ollut varsinaisesti hakenut työpaikkaa, kutsu työhaastatteluun oli tullut postin kautta.

Tauno

Ensimmäinen mies, Tauno, istui rennosti tuolillaan ja naputteli kynää pöydänkulmaan. Hän ei ollut koskaan uskonut, että tämän laatuinen työpaikka olisi edes oikeasti olemassa. Tauno oli aina ollut skeptinen, kun kyse oli jostain mitä ei voi heti omin silmin nähdä. Hän ei siis tiennyt, että työpaikka on edes olemassa ja luuli tätä työhaastattelua vitsiksi.

Uuno

Toinen mies, Uuno, joka istui Taunon vieressä, oli hiukan hermostunut. Hän oli ollut tietoinen, että työpaikka oli oikeasti olemassa, mutta oli ottanut vastaan toisen tarjotun työn. Työ minkä hän oli ottanut vastaan, oli aluksi tuntunut vastenmieliseltä. Siinä piti tehdä juuri niin kuin esimies sanoo, vaikka se soti aluksi kaikkia Uunon moraalisia arvoja vastaan. Ajan mittaan moraalittomuuteen kuitenkin paatui.

Säännöllinen varma ja hyvä palkka korvasi moraalittomat työsuoritukset, jotka ajoivat kanssaihmisiä köyhyyteen ja epätoivoon. Uunon päätös työpaikan vastaanottamisesta oli ollut nopea ja impulsiivinen, ja nyt hänestä tuntui, että katui päätöstään syvästi.

Onni

Kolmas mies, Onni, istui pöydän toisessa päässä. Hän oli kokenut elämässään paljon vastoinkäymisiä ja oli oppinut niiden kautta paljon itsestään. Vaikka hänellä oli ollut vaikeuksia, hän oli aavistanut, että parempi työpaikka odotti häntä jossain tulevaisuudessa. Hän oli ollut kärsivällinen ja oli ollut valmis tekemään kovasti töitä sen eteen. Hän oli uskonut, että työpaikka on olemassa ja nyt istuessaan tämän pitkän pöydän ääressä, hän tunsi valtavaa lämmöntunnetta. Koko elämän kestänyt ajatus, että työpaikka on olemassa tuli vihdoin konkreettisesti esiin.

Kokenut rektrytoija huomaa potentiaalin

Rekrytoija, Mikael, uskomattoman komea ja karismaattinen mies oli seurannut näitä miehiä huomaamattomasti, mutta tarkasti jo hyvin pitkään. Hän oli nähnyt, miten Tauno oli osoittanut välinpitämättömyyttään koko prosessin ajan. Miten Uuno oli tehnyt hätiköidyn päätöksen, mutta ei ollut välittänyt siitä vaan jatkanut ammatissaan. Miten Onni oli selvinnyt elämän valtavista vastoinkäymisistä voittajana uskoen aina vain aavistuksena olevan työpaikan olemassaoloon.

Sama kysymyspatteri

Kun haastattelu alkoi, Mikael esitti jokaiselle miehelle samat kysymykset.

Tauno vastasi välinpitämättömästi, tuskin vaivautuen kuuntelemaan kysymyksiä kunnolla.

Uuno yritti tehdä vaikutuksen Mikaeliin keräämällään epämoraalisesti hankitulla omaisuudella, mutta hänestä huokui epävarmuus ja katkeruus päätöksestään.

Onni sen sijaan vastasi rauhallisesti ja harkiten. Hän kertoi avoimesti elämänsä vaikeuksista ja siitä, miten ne olivat muokanneet häntä vahvemmaksi ja motivoituneemmaksi. Hän kertoi myös sen, että on valmis kohtaamaan uusia haasteita, jos niitä vaaditaan, jotta ne kasvattavat persoonaa työpaikan edellyttämälle tasolle.

Mikael huomasi, että Onnin persoonallisuus oli kehittynyt riittävästi vastoinkäymisten myötä tähän vaativaan työpaikkaan. Mikael tiesi, että Onni menestyisi, olisi oikeudenmukainen jokaiselle ja pysyisi lojaalina työnantajalle missä tahansa tehtävässä, mikä hänelle ikinä annettaisiin.

Kun haastattelu päättyi, Mikael kutsui Onnin takaisin huoneeseen ja tarjosi hänelle työpaikan. Onni hymyili kiitollisena ja hyväksyi tarjouksen innokkaasti.

Tauno ja Uuno hämmästyivät

Kun Tauno ja Uuno saivat kuulla päätöksestä, he olivat hämmästyneitä. Tauno oli yllättynyt siitä, että työpaikka oli yleensä olemassa. Uuno taas katui päätöstään syvästi, mutta ihmetteli samalla, kuinka Mikael ei ollut vaikuttunut hänen omaisuudestaan. Molemmat olivat pitkässä pöydässä menettäneet tilaisuutensa tähän työnantajaan, lopullisesti.

Kokemuspohjainen ymmärrys on kaiken A ja O

Mikael, joka oli tarkkaillut näitä kolmea miestä etäältä, mutta tarkasti ja hyvin pitkään tiesi, että persoona, joka on kehittynyt elämän rajujenkin vastoinkäymisten kautta antaa syvän kokemuspohjaisen ymmärtämyksen ja se on ratkaiseva asia, kun tehdään töitä muiden ihmisten puolesta.

Vaikka Onni oli kokenut ihmiselämän pahimpiin kuuluvia vastoinkäymisiä, toistuvasti, hän ei ollut koskaan kieltänyt tai menettänyt uskoaan siihen, että haaveissa olevaa työpaikkaa ei olisi oikeasti olemassa.

Onni ei tiennyt kuinka mahtavaan työpaikkaan oli päässyt ja kuinka mahtava työnantaja Mikael on! 

Haasteet kasvattavat

Onni oli osoittanut, että hänellä oli voimaa kohdata elämän haasteet. Mikael taas tiesi Onnin kokemusten perusteella, että Onni tulee loistamaan uudessa työpaikassaan. Onnin tarina oli osoitus siitä, että vastoinkäymiset johtavat parempaan tulevaisuuteen, kunhan ei menetä uskoa joskus piilossa ja etäälläkin olevaan asiaan. Onnille tarjoutui pääsy mahtavaan työhön. Hän oli ansainnut työpaikan vastoinkäymistensä antaman kokemuksen ja peräänantamattoman uskon vuoksi.

Saapuminen uuteen työpaikkaan

Hänen ihmetyksensä oli suuri, kun hän saapui työnantajansa oman lentoyhtiön, Serafi-Airlinesin Privat Jet kuljetuksella työnantajan omalle laskeutumiskentälle. Kenttä oli valtavan suuri, sen pinta ei ollut asfalttia vaan jotain lasimaista ainetta.

Paikka oli niin sanoin kuvaamattoman kaunis, että Onni ei voinut edes kuvitella sellaista olevan olemassa. Lentokoneessa hän sai pukea päälleen työnantajan tarjoaman valkoisen hohtavan pellavapuvun, joka istui täydellisesti.

Onni huomasi, että ei ollut ainut tehtävään valittu. Kentälle saapui samaan aikaan valtava määrä ihmisiä ympäri maailman. Jokainen omalla, yksityisellä Serafi-Airlines koneella työnantajan hohtava pellavapuku päällään. Koneita oli laskeutumassa silmänkantamattomiin saakka, lukematon määrä.

Muutama asia yhdisti kaikkia tehtävään valittuja

Heidät kaikki oli valittu tämän työnantajan palvelukseen. Kaikkia saapumiskentällä olevia henkilöitä yhdisti samat asiat. He kaikki olivat uskoneet työpaikan olemassaoloon ja eläneet sen mukaisesti, muita ihmisiä palvellen ja rakastaen.

Myös se asia yhdisti jokaista, että rekrytoija oli ollut se sama mies, Mikael, sama joka haastatteli myös Onnin.

Jaa tämä tarina.

Asiaan liittyvää:

Vastaa