Sori.

Lue ääneen tämä artikkeli

Oletko sanonut ikinä sori, tarkoittamatta sitä? Oletko antanut ikinä anteeksi jotain asiaa toiselle, mihin et ikinä olisi luullut pystyväsi? Oletko tehnyt toiselle jotain, mitä hän ei ole antanut sinulle anteeksi. Mitä tarkoittaa sori, anteeksi ja annan sinulle anteeksi.

Mitä itse olen antanut anteeksi?

Jotta voisin mitenkään johdattaa teitä tähän aiheeseen, minun on kerrottava jotain hyvin henkilökohtaista omasta elämästäni. Kerron tässä kuitenkin vain pintapuolisesti tapahtumista ja sen, että olen kasvanut alkoholisti perheessä. Kun olin 26-vuotias asiat menivät hyvin huonoon suuntaan. Olin periaatteessa katkaisut välini elossa olevaan vanhempaan ja odotin vain, että minulle tulee tieto hänen kuolemastaan. Olin siis hyvin, voisi sanoa äärimmäisen katkeroitunut ja vihainen lapsuuteni kokemuksiin. Näin koko nuoruuteni ajan alkoholin aiheuttamia hyvinkin pahoja ongelmia ja kärsin niistä paljon.

Nysse kuoli?

Kun tätini yllättäen soitti, luulin isäni kuolleen. Hän sanoi, että isä oli ollut heillä kylässä ja hän oli käyttäytynyt yöllä kuin hullu, hän oli ollut kaatokännissä. Onko sellaista tapahtunut aikaisemmin, hän kysyi? Sanoin, että siitä saakka, kun muistan, eli noin 26-vuotta. Hän järkyttyi, onko isäsi alkoholisti. Vastasin, että rapajuoppo olisi parempi vertaus, mutta kyllä hän on alkoholisti.

Minnesota hoito

Isän sisko sai hänet hoitoon ja kun aikaa meni, hoidossa oli perhetapaaminen. Perheviikonloppuna, perjantaina alkoholistin poika puhui kokemuksestaan, millaista on elää alkoholistin perheessä. Hän varoitti etukäteen, että se mitä kerron on sama näytelmä mitä te olette kokeneet. Ja toden totta! Hän kertoi oman tarinansa ja se oli täsmälleen sama minkä minä olin elänyt, sama tarina, vain näyttelijät vaihtuivat.

Hän sanoi, että se on aina jokaisen perheen kohdalla sama. Alkoholisti käyttäytyy aina tietyllä manipuloivalla tavalla ja se tekee näytelmistä samat, vain näyttelijät vaihtuvat. Ajattelin silloin, että tämä on jotain uskomatonta.

Juoppo kertoo

Lauantaina pojan isä, entinen alkoholisti kertoi oman tarinansa ja sen, kuinka alkoholisti manipuloi muita ihmisiä täysin tunteettomasti sosiopaatin tapaan ja ei itse tajua tekevänsä pahaa muille. Se oli hyvin avaavaa.

Lopuksi hän sanoi, että huomenna näette isän ja homman nimi on se, että kaikki on ympyrän muodossa tuoleilla ja kehän keskellä on kaksi tuolia. Toisella istuu isä ja toisella joku teistä. Kummankin pitää katsoa suoraan toisiaan silmiin. Isä ei saa vastata mitään ja se mitä sinä sanot, pitää olla täysin totta. Jos valehtelet tai isä avaa suunsa vastustaakseen totuutta hoito loppuu siihen. Se on tehty isälle selväksi. Sinun pitää puhua siis ainoastaan totta. Ei yhtään valhetta.

Totuus

Illalla mietin mitä tulisin sanomaan, mutta en saanut mitään järkevää päässäni aikaan. Kun seuraavana päivänä hetki tuli, minut oli valittu ensimmäiseksi piirin keskelle katsomaan isääni silmiin ja puhumaan totuus.

Kun istuin tuolille en vieläkään tiennyt mitä sanoisin. Katsoin isää silmiin ja sitten sanat lähtivät tulemaan: Vittu sä et tiedä miten monta kertaa mä olisin halunnut tappaa sut…

Ja puhuin noin 45 minuuttia sydämeni pohjasta. Kaikki tyhjeni, koko totuus tuli ulos. Isä kuunteli ja tiesi, että kaikki se, mikä tuli suustani ulos oli totta ja minun kokemaani. Hän on aiheuttanut sen kaiken tuskan ympärilleen viinapirunsa kanssa.

Kun sain vihdoin kerrottua isälleni miltä minusta oli tuntunut koko elämäni ajan ja hän kuunteli sen, se oli jotain uskomatonta. Sanotaan, että totuus vapauttaa ja se oli sitä!

Kun kaikki oli sanomisensa sanoneet, niin menin halaamaan isää. Olin antanut hänelle kaikki aivan täysin anteeksi, niin aidosti kuin ihminen voi toiselle anteeksi antaa.

Isä on ollut nyt lähes 30-vuotta raitis ja saanut esimerkillään raitistumaan myös monet muut. Kiitos isä.

Synttäriterveiset

Tämän videon kautta lähetin isälle terveisiä, kun hän täytti 77-vuotta. Katso video loppuun saakka. Tiesin, kun tein tuon videon, että 17.9.2023 tulee toinen iso tapahtuma. Siksi twiittailin vihjailevasti päivästä 17.9.2023 monessa eri twiitissä. Selityksen päivämäärään löydät aiheeseen liittyvistä artikkeleista tämän kirjoituksen lopusta.

Toinen anteeksiantaminen

Toisesta tapauksesta olen kirjoittanut Paljastavat Symbolit osa II kirjassa, jos et ole lukennut sitä, lataa ja lue sen nyt. Siinä kerrotaan täysin käsittämätön tapaus elämässäni vei minut seitsemän vuoden helvettiin, joka johti lopulta katon reunalle. En voinut käsittää mistä se johtui, mutta en ikinä hylännyt koko kokemani helvetin aikana äitini opettamaa “Rakas Jeesus siunaa meitä…” rukousta. Itkin ja huusin silloin parhaalle ystävälleni, että: “Jumala ei voi olla niin vittumainen, että tekisi tämän ilman syytä! EI VAIN VOI!

Vinkki

Eräänä yönä unen ohjaamana tajusin, että jos olisin seitsemän vuoden helvettini aikana hylännyt Jumalan, en olisi tässä kirjoittamassa tätä. Heräsin lauseeseen: “Enkelin inspiroima kappale, Winners Takes it All, hän pitää siitä“.

Kun aamulla sitten tajusin vinkit, se iski kuin salamana kirkkaalta taivaalta. Niin piti tapahtua! Jestas, annoin koko 7-vuoden helvetin anteeksi syvältä sydämestäni ja twiittasin tämän:

Nyt toivon vain, että hän on löytänyt, tai löytää Jumalan.

Kuunnelkaa sanat tarkasti, ehkä Joku kaipaa teitä. “Somewhere deep inside You must know I miss you“. Ihmisellä on aina vapaa tahto, muista se. Jumala ei pakota sinua yhtään mihinkään voit aina valita, Hän on Rakkaus, mutta muista, “The winner takes it all, The loser has to fall.”

Annan sinulle anteeksi

Voin oikeasti sanoa, että olen antanut sellaista anteeksi mihin en olisi ikinä luullut pystyväni. Tämä tarkoittaa elävässä elämässä: ANNAN SINULLE ANTEEKSI! Se on mahdollista totuuden kautta. Jos tajuat jonkin asian olleen Jumalan tahto, anteeksianto tapahtuu silmänräpäyksessä.

ja anna meille meidän velkamme anteeksi, niinkuin mekin annamme anteeksi meidän velallisillemme;Matteus 6:12

Jeesuksen opetus

Olin aamulla paikallisessa kahvilassa ja puhuimme kahvilassa olijoiden kanssa aidosta tasa-arvosta ihmisten kesken ja aidosta anteeksiantamisesta. Muistin numeron 77 Jeesuksen anteeksiannon opetuksista ja muistin myös, että isäni täytti 77-vuotta silloin, kun toinen merkki taivaalle annettiin. Siksi kirjoitin tämän artikkelin anteeksiantamisesta ja liitän siihen Jeesuksen opetuksen anteeksiannosta.

SAARNA ANTEEKSIANTAMISESTA


Eräänä Hippoksessa vietettynä iltana Jeesus antoi erään opetuslapsen kysymykseen vastatessaan oppitunnin anteeksiantamisesta. Mestari sanoi:

Jos hyväsydämisellä miehellä on sata lammasta ja yksi niistä eksyy, eikö hän siinä paikassa jätä niitä yhdeksääkymmentäyhdeksää ja lähde etsimään sitä yhtä, joka on harhautunut? Ja jos hän on hyvä paimen, eikö hän jatkakin kadonneen lampaan etsimistä niin kauan, että hän sen löytää? Ja kadonneen lampaan löydettyään paimen nostaa sen harteilleen ja menee riemuiten kotiin huutaen ystävilleen ja naapureilleen: ‘Iloitkaa kanssani, sillä olen löytänyt lampaani, joka oli kadoksissa.’ Julistan teille, että taivaassa on ilo suurempi yhdestä syntisestä, joka katuu, kuin yhdeksästäkymmenestä ja yhdeksästä vanhurskaasta, jotka eivät katumusta tarvitse. Vaikka niin onkin, ei taivaassa olevan Isäni tahto ole, että joku näistä vähäisistä eksyisi, saati, että he menehtyisivät. Teidänkin uskonnossanne Jumala saattaa ottaa vastaan katuvaisia synnintekijöitä, mutta valtakunnan evankeliumin mukaan Isä lähtee itse etsimään heitä, jo ennen kuin he ovat katumusta vakavissaan edes ajatelleet.

Taivaassa oleva Isä rakastaa lapsiaan, ja teidän tulisi siksi oppia rakastamaan toisianne; taivaassa oleva Isä antaa teille syntinne anteeksi, siksi teidänkin tulisi oppia antamaan anteeksi toinen toisillenne. Jos veljesi tekee syntiä sinua vastaan, mene hänen luokseen ja tahdikkuutta ja kärsivällisyyttä osoittaen tuo esiin hänen vikansa. Ja tee tämä kaikki niin, että se on vain teidän keskinäinen asianne. Jos hän kuuntelee sinua, silloin olet voittanut veljesi. Mutta jos veljesi ei tahdo kuulla sinua, jos hän pitää kiinni siitä, mikä hänen menettelyssään on väärää, mene toistamiseen hänen luokseen ja ota mukaasi yhteinen ystävä tai kaksikin, jotta sinulla niin muodoin on kaksi, ehkä kolmekin, todistajaa vahvistamaan väitteesi ja varmentamaan tosiasiaksi, että olet menetellyt oikeudenmukaisesti ja armeliaasti sinua vastaan rikkonutta veljeäsi kohtaan. Jos hän nytkin kieltäytyy kuulemasta veljiäsi, voit kertoa koko tarinan seurakunnalle, ja jos hän kieltäytyy kuuntelemasta, mitä mieltä veljesyhteisö on, anna silloin yhteisön jäsenten ryhtyä viisaiksi katsomiinsa toimenpiteisiin. Tulkoon tällaisesta kurittomasta jäsenestä valtakunnan hylkiö. Vaikkette voikaan katsoa voivanne istua tuomitsemassa kanssaihmistenne sielua ja vaikkette tohdikaan antaa syntejä anteeksi ja muullakaan tavoin katso voivanne anastaa taivaallisten joukkojen johtajien etuoikeuksia, samalla teille on kuitenkin annettu velvollisuus pitää yllä ajallista järjestystä maanpäällisessä valtakunnassa. Vaikkette saakaan sekaantua ikuista elämää koskeviin jumalallisiin säädöksiin, teidän on kuitenkin ratkaistava käyttäytymistä koskevat asiat siltä osin kuin ne koskevat maanpäällisen veljeskunnan ajallista hyvinvointia. Ja niin kaikki, mitä maan päällä näistä veljesyhteisön kurinpitoon liittyvistä asioista säädätte, pannan merkille taivaassa. Vaikkette voikaan määrätä yksilön ikuista kohtaloa, voitte silti säätää ryhmän käyttäytymistä koskevia lakeja, sillä missä kaksi tai kolme teistä on yhtä mieltä jostakin näistä asioista ja pyytää sitä minulta, se myönnetään teille, ellei pyyntönne ole ristiriidassa taivaassa olevan Isäni tahdon kanssa. Ja tämä kaikki on iäti totta, sillä missä kaksi tai kolme uskovaa kokoontuu yhteen, siellä olen minä heidän keskellään.”

Simon Pietari oli se apostoli, joka oli vastuussa Hippoksessa toimivista työntekijöistä, ja kun hän kuuli Jeesuksen lausuvan äskeiset sanat, hän kysyi: “Herra, montako kertaa saa veljeni tehdä syntiä minua vastaan, kun vielä annan hänelle anteeksi? Ihanko seitsemän kertaa?” Ja Jeesus vastasi Pietarille: “Ei vain seitsemän kertaa, vaan jopa seitsemänkymmentäseitsemän kertaa. Niinpä taivaan valtakunta onkin verrattavissa tiettyyn kuninkaaseen, joka määräsi varainhoitajainsa keskuudessa pantavaksi toimeen tilintarkastuksen. Ja kun he olivat ryhtyneet toimittamaan tätä tilien tutkimista, hänen eteensä tuotiin yksi hänen pääuskotuistaan, joka tunnusti olevansa velkaa kuninkaalleen kymmenentuhatta talenttia. Tämä kuninkaan hovin virkamies puolustautui nyt sillä, että hän oli joutunut ahdinkoon, eikä hänellä ollut, millä maksaa tämä velka. Ja niin kuningas määräsi hänen omaisuutensa takavarikoitavaksi ja hänen lapsensa myytäviksi hänen velkansa maksuksi. Kun tämä varainhoitajain päällikkö kuuli tämän ankaran määräyksen, hän heittäytyi kasvoilleen kuninkaan eteen ja rukoili hartaasti kuningasta osoittamaan armoa ja myöntämään hänelle lisää aikaa sanoen: ‘Herra, osoita kohdallani vielä vähän pitkämielisyyttä, ja maksan sinulle kaiken.’ Ja kun kuningas katsoi tätä leväperäistä palvelijaa ja hänen perhettään, hänen sydämensä heltyi. Hän määräsi, että palvelija oli päästettävä vapaaksi ja että laina annettaisiin kokonaisuudessaan anteeksi.

“Ja tämä varainhoitajain päällikkö, joka kerrotulla tavalla oli saanut kuninkaalta armon ja anteeksiantamuksen, lähti toimittamaan asioitaan ja löysi yhden alaisistaan varainhoitajista, joka oli hänelle velkaa vaivaiset sata denaaria. Hän kävi tähän käsiksi ja tätä kurkusta puristaen sanoi: ‘Maksa minulle kaikki, mitä olet velkaa.’ Ja silloin tämä varainhoitajatoveri lankesi maahan päällikkövarainhoitajan eteen ja anoi: ‘Kunhan olet pitkämielinen minua kohtaan, niin kykenen tuota pikaa maksamaan sinulle.’ Mutta varainhoitajain päällikkö ei halunnut osoittaa armeliaisuutta tätä palvelijatoveriaan kohtaan, vaan päinvastoin heitätti hänet vankilaan, kunnes hän maksaisi velkansa. Kun hänen palvelijatoverinsa näkivät, mitä oli tapahtunut, se vaivasi heitä niin, että he menivät kertomaan asiasta herralleen ja isännälleen, kuninkaalle. Kuultuaan varainhoitopäällikkönsä menettelystä kuningas kutsui tämän kiittämättömän ja anteeksiantamattoman miehen eteensä ja sanoi: ‘Olet häijy ja kelvoton palvelija. Kun etsit myötätuntoa, annoin auliisti anteeksi koko velkasi. Mikset sinäkin armahtanut varainhoitajatoveriasi, kuten minä osoitin armeliaisuutta sinua kohtaan?’ Ja kuningas oli niin suunnattoman vihainen, että luovutti kiittämättömän varainhoitopäällikkönsä vankilaviranomaisille, jotta nämä pitäisivät hänet tyrmässä siksi, kunnes hän olisi maksanut kaiken, minkä oli velkaa. Ja samoin on taivaallinen Isäni osoittava entistäkin runsaampaa armoa niille, jotka auliisti osoittavat armoa kanssaihmisilleen. Miten voitte tulla Jumalan luo pyytämään häntä ottamaan huomioon vajavaisuutenne, kun katsotte asiaksenne rangaista veljiänne siitä, että he syyllistyvät näihin samoihin inhimillisiin heikkouksiin? Sanon teille kaikille: Auliisti olette valtakunnan hyviä antimia saaneet, auliisti siis antakaa tekin kaltaisillenne maan päällä.”

Tällä tavoin Jeesus opetti ja valaisi esimerkein, miten vaarallista ja epäoikeudenmukaista on ryhtyä omakohtaisesti tuomitsemaan kanssaihmisiään. Kuria on ylläpidettävä, oikeutta on jaettava, mutta kaikissa näissä asioissa tulisi vallita veljeskunnan viisaus. Jeesus asetti lainsäädäntä- ja oikeudenkäyttövallan haltijaksi ryhmän eikä yksilöä. Eikä edes tätä ryhmälle annettua valtaa saa käyttää henkilökohtaisena valtana. Aina on olemassa vaara, että ennakkoluulo saattaa kierouttaa yksilön esittämää tuomiota tai että intohimo sitä vääristää. Jos arvion esittää ryhmä, on todennäköisempää, että henkilökohtaisen puolueellisuuden vaarat poistuvat ja sen epäoikeudenmukaisuus eliminoituu. Jeesus koetti aina rajoittaa epäoikeudenmukaisuuden, samalla mitalla maksamisen ja koston ainekset, vähimpään mahdolliseen.

Sanonnan “seitsemänkymmentäseitsemän” käyttäminen armeliaisuuden ja pitkämielisyyden havainnollistuksena oli peräisin kirjoitusten kohdasta, jossa kerrotaan, millaisen voitonriemun Leemekissä herättivät hänen poikansa Tubal-Kainin metalliaseet, kun hän näitä ylivoimaisia välineitä vihollistensa välineisiin vertaillessaan huudahti: “Jos Kain aseettomana kosti seitsenkertaisesti, kostan minä nyt seitsemänkymmentäseitsemänkertaisesti.”

Linkki alkuperäiseen paperiin: luku 159


Jeesuksen esimerkki anteeksiannosta toteutui

Tässä Jeesuksen saarnassa tuli hyvin esiin taisteluni alkoholisti isän kanssa. Sanoin hänelle tuhannet kerrat kasvokkain, mutta hän kieltäytyi kuulemasta. Vasta sitten kun olimme suvun ja hänen oikeiden ystäviensä ympäröimänä ja kaikki kertoivat oman tarinan. Vasta silloin hän kuunteli ja hyväksyi totuuden. Totuuden kautta jokainen pystyi antamaan hänelle anteeksi. Jos hän ei olisi vieläkään halunnut kuulla ja hyväksynyt totuutta, kaikki olisivat hyljänneet hänet.

Seitsemän vuoden helvetin ja kaiken maallisen menettämisen annoin vastapuolella olleelle ihmiselle anteeksi sillä silmänräpäyksellä, kun tajusin, että se oli Jumalan tahto.

Jos näet, että pahaa tapahtuu, kerro totuus! Se on tehtäväsi ihmisenä.

Uskaltaisin väittää, että sinussa oleva hyvä voisi voittaa hänessä olevan pahan, jos antaisit sille kunnollisen ja elävän mahdollisuuden.

The game is on again!

Jaa:

Asiaan liittyvää:

Vastaa