TUTKIMUS: mRNA-injektiot ja syöpäkuolleisuuden muutokset Japanissa

Kuuntele artikkeli

COVID-19-pandemian vaikutus terveydenhuoltoon ja kuolleisuuteen on ollut merkittävä maailmanlaajuisesti. Erityisesti Japanissa syöpäkuolleisuuden kehitys on herättänyt huolta. Tässä artikkelissa tarkastelemme tutkimusta, joka käsittelee syöpäkuolleisuuden muutoksia mRNA-injektioiden jälkeen Japanissa vuosina 2020–2022.

Syöpäkuolleisuuden trendit pandemian aikana

Tutkimuksessa käytettiin Japanin virallisia tilastoja vuosilta 2010–2019 ennusteiden laatimiseen ja verrattiin niitä pandemia-aikana havaittuihin kuolleisuuslukuihin. Vuonna 2020 syöpäkuolleisuudessa ei havaittu merkittävää nousua, mutta vuonna 2021, massarokotusten jälkeen, tilanne muuttui. Vuonna 2022 havaittiin merkittävää liikakuolleisuutta useissa syöpätyypeissä, kuten munasarja-, leukemia-, eturauhas-, huuli-/suu-/nielusyövässä, haimasyövässä ja rintasyövässä.

Lähde: Cureus

Mielenkiintoista on, että neljän eniten kuolemia aiheuttaneen syövän (keuhko-, paksusuoli-, mahalaukku- ja maksasyöpä) kuolleisuus oli laskussa pandemian ensimmäisenä vuonna, mutta lasku hidastui vuosina 2021 ja 2022.

Mahdolliset selitykset kuolleisuuden muutoksille

Japanissa toteutettiin laajamittaisia rokotuskampanjoita, ja vuoteen 2022 mennessä suuri osa väestöstä oli saanut kolme rokoteannosta. Tutkimuksessa pohdittiin, voisiko rokotteiden ja syöpäkuolleisuuden välillä olla yhteys, mutta suoran syy-seuraussuhteen osoittaminen vaatii lisätutkimuksia.

Lähde: Cureus

Johtopäätökset

Ikäkorjattu kuolleisuus nousi tilastollisesti merkitsevästi kaikkiin syöpiin ja erityisesti tiettyihin syöpiin, kuten munasarjasyöpään, leukemiaan, eturauhassyöpään, huuli-/suu-/nielunsyöpä-, haima- ja rintasyöpään kun japanilaiset olivat saaneet kolmannen tai enemmän SARS-CoV-2 mRNA-LNP-rokotetta. Nämä ERα-herkkien syöpien kuolleisuuden erityisen merkittävät nousut voivat johtua useista mRNA-LNP-rokotteen mekanismeista kuin itse COVID-19-infektiosta tai rajoitusten aiheuttamasta heikentyneestä syövän hoidosta.

Lääkeyhtiöt valmistautuvat syöpä-tsunamiin

Valtamedia on uutisoinut viime aikoina, että maailman on valmistauduttava miljoonien iäkkäiden syöpäpotilaiden ”tsunamiin” ympäri maailman. Vaarana on, että valtioiden terveydenhuoltojärjestelmät eivät selviä potilasmäärien räjähdysmäisestä kasvusta.

Pfizer on kuitenkin varautunut asiaan. Äskettäin Pfizer ilmoitti yllättävästä päätöksestään ostaa Seagen, pieni lääkeyhtiö, joka on keskittynyt erityisesti turbo-syöpien hoitoon. Kauppahinta oli 43 miljardia dollaria eli 43 tuhatta miljoonaa dollaria. On selvää, että syöpiä ”ehkäisevät” -injektiot tulevat pian markkinoille ja niillä tulee olemaan massiivinen kysyntä. Esimarkkinointi on jo aloitettu syöpärokotteiden myynnin turvaamiseksi.

Jaa:

Asiaan liittyvää:

Lähteet:

TUTKIMUS: Increased Age-Adjusted Cancer Mortality After the Third mRNA-Lipid Nanoparticle Vaccine Dose During the COVID-19 Pandemic in Japan https://www.cureus.com/articles/196275-increased-age-adjusted-cancer-mortality-after-the-third-mrna-lipid-nanoparticle-vaccine-dose-during-the-covid-19-pandemic-in-japan#!/

Syöpälääkärit varoittavat maailmanlaajuisesta ”hopeisesta tsunamista” – Terveydenhuolto ei kestä https://www.iltalehti.fi/terveysuutiset/a/3067d81b-e264-4771-bb45-159ea26f6e9c

Viimeinkin uusia rokotteita syöpää vastaan? – ”Käännekohta” https://www.iltalehti.fi/syopa/a/ea6a4100-4cb2-469e-a1d8-63754572761c

Vastaa

Discover more from

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading