CDC suunnittelee “hätäkokousta” COVID-19-rokotteiden jälkeen esille tulleista nuorten sydänlihaksen tulehduksista

Lue ääneen tämä artikkeli

Kevään flunssa-aallon hellittäessä Yhdysvaltojen tartuntatautien valvonta- ja ehkäisykeskus (CDC) ilmoitti torstaina, että se kutsuu neuvonantajat “hätäkokoukseen” 18. kesäkuuta keskustelemaan odotettua suuremmista ilmoituksista sydäntulehduksista mRNA-pohjaisten Pfizerin ja Moderna COVID-19 -injektioiden jälkeen.

Hätäkokous on siirretty. Uusi suunniteltu aika on 23-25 kesäkuuta.

Mikä on sydänlihaksen tulehdus?

Myokardiitti eli sydänlihaksen tulehdus johtuu useimmiten viruksista. Monet flunssaoireitakin aiheuttavat virukset (mm. coxsackie B -virus, adenovirus, influenssavirus) voivat tulehduttaa myös sydänlihaksen ainakin ohimenevästi. Muun muassa tämän takia ei flunssaisena suositella kuntoliikuntaa, varsinkin jos on lämpöilyä tai kuumetta.

Joskus myokardiitti liittyy reumaattiseen tai muuhun vasta-ainereaktiota aiheuttavaan eli immuunivälitteiseen tautiin. Sydänlihastulehdus ja sydänpussintulehdus ilmenevät usein samanaikaisesti, jolloin puhutaan perimyokardiitista.

Fulminantti (äkillinen) myokardiitti vaatii nopeaa diagnosointia

Sairaalahoitoon päätyvien akuuttien myokardiittien yleisyydeksi Suomessa on arvioitu noin 6/100 000 henkilövuotta ja kuolemaan johtavien yleisyydeksi 15/1 000 000. Kaikista sairaalahoitoon joutuneista akuuttia myokardiittia sairastavista potilaista 10-30 %:lla tauti komplisoituu (aiheuttaa lisäongelmia/sairauksia).

Viimeaikaisissa potilaskohorteissa akuuttiin myokardiittiin liittyvä sairaalakuolleisuus ja sydämensiirron tarve on ollut potilasvalinnan mukaan 1,9-3,2 %. Kuolleisuus fulminanttiin tautimuotoon on kuitenkin selvästi tätä suurempi.

Nuoret viedään piikille

Yhdysvalloissa “piikille vienti” on siirtynyt nuoriin ikäryhmiin. Juuri tässä ikäryhmässä myokardiittitapaukset ovat nyt korostuneet. Kun nyt Suomessa nuoria aletaan piikittää, ensiavussa työskentelevien tulee olla valppaana varsinkin nuorten kohdalla ja poissulkea fulminantin myokardiitin mahdollisuus epämääräisissä rintatuntemuksissa.

Missä koronapiikki – siellä myokardiitti

Pfizerin “referenssimaassa” Israelissa on havaittu samansuuntainen huolestuttava kehitys nuorten sydänlihaksen tulehduksen osalta. Siellä on tehty myös riippumattoman, asiantuntijoista koostuvan tutkintakomitean (Israel Peoples Committee) toimesta raportti koronainjektion haitoista ja siihen liittyvistä kuolemista. Voit lukea lisää raportista täältä.

Siinä mm. kerrotaan, että 20-29- vuotiaiden kokonaiskuolleisuus nousi Israelissa tammi-helmikuussa 2021 32%.

32% kokonaiskuolleisuuden nousu nuorissa aikuisissa! Johtuuko se juurikin sydänlihaksen tulehduksista? Oletettavasti ainakin osittain. Nuoren/nuoren aikuisen on hankala epäillä myokardiittia, koska se voi ilmetä vain yleisenä vetämättömyytenä ja hoitoa vaativia tauteja jää varmasti paljon toteamatta. Tulehdus sydänlihaskudoksessa tekee kuitenkin tuhojaan kudoksille ja johtoradoille arpeutumisen muodossa. Ongelmat voivat tulla esiin vasta myöhemmin, pahimmillaan äkkikuolemana. Lisäksi me emme tiedä muista pitkäaikaisista ongelmista vielä yhtään mitään.

Sairaaloissa on kevään aikana ollut korkea kuormitus, vaikka koronaepidemia on helpottanut. Kyse ei ole ainoastaa hoitojonojen purkamisesta, kyse on jostain muusta. Mistä?

Haluatko, että lapsesi viedään piikille?

YKSIKÄÄN ALLE 30-vuotias ei ole kuollut koronaan Suomessa koko pandemian aikana. Miksi nuoria Suomessakin halutaan kuumeisesti injektoida? Oikean elämän esimerkkien mukaan se ei suojaa jatkotartunnoilta, joten laumasuojaa ei sitä kautta oletettavasti synny. Nykytietojen valossa riskit ovat oletettavasti hyötyjä suuremmat.

MICHAEL YEADON: JOS OLET TERVE, ÄLÄ OTA KORONAROKOTETTA

Taylor Hudakin haastateltavana on Pfizerin varajohtajana toiminut tohtori Michael Yeadon. Hän kertoo lääketutkimuksen ja -kehittämisen ammattilaisena omia näkemyksiään koronaepidemiasta ja virusvarianttien merkityksestä. Yeadon on yksi monista lääketieteen asiantuntijoista, jotka panevat maineensa likoon tuodessaan esiin omat huolensa kansalaisten terveydestä ja kansakuntamme tulevaisuudesta.

Tohtori Michael Yeadon – Pfizerin entinen varatoimitusjohtaja

Mieti – Ajattele – Pysähdy… Uskotko tämän miehen ammattitaitoon ja rehellisyyteen? Kysy halutessasi myös tuttavalta, joka työskentelee minkä tahansa alueen yliopisto- tai keskussairaalassa. Onko kevään aikana tapahtunut muutosta potilasmateriaalin vaativuudessa? Ovatko osastot täynnä? Älä mainitse mitään koronainjektiosta. Kysy vain, onko kevään aikana tapahtunut muutosta työn vaativuudessa? Jos vastaajalle nousee kyyneleet silmiin, se kertoo tilanteen vakavuudesta ja vastaajan inhimillisyydestä.

Oletko sinä, puolisosi tai lapsesi menossa piikille?

Jos injektion ottaminen mietityttää, kannattaa lukea artikkeli “Kuinka koronarokote toimii ja onko sillä haittavaikutuksia”? Jokaisen piikkiä harkitsevan on hyvä tietää, mikä on korona, mikä on injektion oletettu toimintamekanismi ja mitkä ovat tällä hetkellä esiin tulleet haittavaikutukset.

Tilaa uudet kirjoitukset suoraan sähköpostiisi

Fulminantti myokardiitti vaatii nopeaa diagnosointia https://www.duodecimlehti.fi/duo16012

One thought on “CDC suunnittelee “hätäkokousta” COVID-19-rokotteiden jälkeen esille tulleista nuorten sydänlihaksen tulehduksista

  1. Sairaalat täyttyy rokotetuista potilaita, Kanta-Hämeessä kuoli parissa viikossa 17 potilasta joista 12 oli rokotettuja. Eivät näytä vieläkään tajuavan että ihmiset kuolee rokotteeseen, ja että rokotettu antaa positiivinen koronatestin koska piikkiproteiinit leviävät koko elimistössä. Nuoria 2. rokotettuja ihmisiä kuolee entistä enemmän. Oraclen suunnittelija joka teki haittailmoitusohjelmaa kännykkään, kuoli 3 päivää toisesta piikistä, firma ilmoitti kuolemasta. Ekan piikin jälkeen oli itse brassaillut, ja tokapiikin jälkeisestä kuolemasta kertovat ystävät ja perhe.

Vastaa