Voidaanko meidät manipuloida tekemään pahaa sosiaalisen paineen alla?

Lue ääneen tämä artikkeli

Voiko manipuloinnilla vaikuttaa niin vahvasti, että ihminen tekee täysin järjenvastaisen teon sosiaalisen paineen alla? Mentalisti Derren Brown näyttää, kuinka manipuloitavissa ihmiset ovat ja kuinka pitkälle he ovat valmiit menemään, kun sosiaalinen paine ja pelkotila on riittävä.

The Push – traileri

Tämä on äärimmäinen esimerkki käskyjen tottelemisesta, koska joku sanoo, että se on oikein. Auktoriteetin takana voi olla ihminen, samanhenkinen ryhmä tai ideologia. Sillä voidaan säilyttää yleinen järjestys, tai saada ihminen tekemään hirveitä.

The Push – Derren Brown
Kuinka luovumme huomaamatta elämämme ohjaksista ja miksi se on niin vaarallista?

The Push on katsomisen arvoinen ohjelma. Siitä on löydettävissä vaiheet, joilla ihminen voidaan ajaa järjettömiin tekoihin. Ohjelmassa peruuttamattomiin vahinkoihin johtava manipulaatio tapahtuu vain 71 minuutin aikana.

Ohjelman katsottuasi voit ehkä huomata hiukan paremmin manipulaatioita, jota suolletaan kiihtyvällä tahdilla kaikista medioista. Voit antaa sen vaikuttaa käyttäytymiseesi tai katsoa sitä laatikon ulkopuolelta. Valinta on sinun.

Katso The Push Netflixistä – kesto 1t 9min

Katso The Push Netflixistä

Katso The Push Netflixistä | kesto 1t 9min

One thought on “Voidaanko meidät manipuloida tekemään pahaa sosiaalisen paineen alla?

  1. Olen katsonut muutama vuosi sitten, loistava ohjelma manipuloinnista ja sen tehokkuudesta osaavissa käsissä. Työssäni joudun/pääsen näkemään tätä ilmiötä käytännössä (ei onneksi toisen vahingoittamiseen asti) melko lailla.
    Olen oikeastaan koko aikuisikäni ihmetelyt, miksi hahmotan maailman erilailla, kuin ehkä useimmat. Olen hyötynyt siitä työurallani jonkinlaisen kaukonäköisyyden ja skenaarioiden luomistaitoni vuoksi.
    Toisaalta nyt taas lorona aikana kärsinyt siitä, että etukäteen “arvannut” aikalailla, miten asiat tulevat menemään ja extroverttinä ollut hanakasti niitä kertomassa muille tajuten, ettei juuri kukaan ajattele samoin. Asioiden sitten toteutuessa ei niihin enää tietenkään palata.
    Toivotan tsemppiä ja jaksamista kaikille “näkeville”. Erityisesti kiitos sivuston julkaisijoille!!!

Vastaa