Merkki

Kuuntele artikkeli

Maa planeetalla on valtavan kokoinen argeologinen muodostelma ja se sijaitsee Keski-Mauritanian autiomaassa. Sen syntymistä ei ole pystytty täysin selittämään. Samanlainen muodostelma on löydetty myös Marsista. Mikä se on?

Richat Structure

Richatin rakenne, jota kutsutaan myös nimellä Guelb er Richât on merkittävä pyöreä geologinen muodostelma Saharan Adrarin tasangolla lähellä Ouadanea, Mauritaniassa, luoteis-Afrikassa. Paikallisessa murteessa sana rīšāt tarkoittaa höyheniä, ja paikallisesti sitä kutsutaan myös arabian kielellä nimellä tagense. Tagense viittaa nahkapussin pyöreään aukkoon, jota käytetään veden nostamiseen paikallisista kaivoista.

Google maps

Kyseessä on eroosion muovaama geologinen kupoli, halkaisijaltaan 40 kilometriä, joka paljastaa sedimenttikiven kerrokset, jotka näyttävät keskittyneiltä renkailta. Se valittiin yhdeksi 100 geologisen perinteen kohteeksi, jotka kansainvälinen geologitieteiden liitto (IUGS) tunnisti korkeimmalla tieteellisellä arvolla.[1]

Olen kirjoittanut 20.10.2023 Maailma oli väärässä -artikkelissa tästä muodostelmasta ja kuinka ”sattumalta” törmäsin siihen.

Marsissa on samanlainen muodostelma!

Pari päivää sitten sain tietooni, mikä tuon muodostelman merkitys on. En kerro sitä kuitenkaan vielä, mutta eilen törmäsin netissä kuvaan Marsista. Siellä on lähes identtinen muodostelma.

Lähde: msss.com Mars images

Sen voin tässä vaiheessa kertoa. että tämän perusteella Marsissa on ollut 100% varmasti kehittynyt sivilisaatio. Ymmärrätte sen täysin, kun aikanaan kerron mikä tuo merkki on. Se on kerrottu yhdellä lauseella yli 2000-sivuisessa lähdeteoksessa, joka löytyy Injektiopiikin VIP-jäsenten tilasta. Joten jokainen voi sen itse sieltä löytää.

Mars

Mars menetti suurimman osan magneettikentästään aikojen saatossa. Aluksi Marsilla tiedetään olleen magneettikenttä, mutta se heikkeni ja katosi. Tällä hetkellä Marsilla ei ole vahvaa globaalia magneettikenttää, kuten Maassa.

Marsin magneettikenttä syntyi samankaltaisella tavalla kuin Maan magneettikenttä, eli planeetan sisällä olevasta sulasta raudasta ja nikkelistä muodostuvasta ulkoisesta ytimestä. Kuitenkin noin neljä miljardia vuotta sitten Mars menetti suurimman osan magneettikentästään. Tämä menetys on liittynyt siihen, että Marsin ydin jäähdyttyi ja sen liike hidastui, mikä johti magneettikentän heikentymiseen ja lopulta sen häviämiseen.

Nykyään Marsilla on vain heikkoja paikallisia magneettisia alueita, jotka eivät muodosta vahvaa suojaa avaruuden säteilyltä. Tämä on yksi syy siihen, miksi Marsilla ei ole paksua ilmakehää, ja pinnalla oleva ilmasto on hyvin ohut ja kylmä.[2]

Valtameri pinnan alla

Amerikkalaisen tutkimuksen mukaan maankuoren syvyyksissä saattaa piillä valtava vesivara, joka voi olla peräti kolme kertaa suurempi kuin kaikkien maan päällä olevien valtamerten vesimäärä yhteensä. Northwestern-yliopistossa Yhdysvalloissa toteutettu tutkimus paljasti, että syvällä maan kuoresta löydetty ringwoodite-niminen mineraali koostuu peräti 2,5 prosentista vettä.

Tutkijat uskovat, että tämä vesi on voinut sitoutua mineraaliin ei-nestemäisessä muodossa maapallon alkuaikoina. Analysoimalla Yhdysvaltain Illinoisin osavaltion Northwestern-yliopistossa suoritettuja lukuisia maanjäristyksiä aiheuttamia seismisiä aaltoja eri syvyyksissä, tutkijat havaitsivat, että maan uloimman kuoren ja ytimen välissä olevassa kivivaipassa on mahdollisesti valtavia vesivarantoja. Tämä ilmeni siitä, että seismiset aallot hidastuivat näissä syvyyksissä.

Vaikka vettä olisi vain yksi prosentti vaipan kiviaineksesta, se tarkoittaisi silti kolminkertaista määrää verrattuna maan pinnalla olevaan veteen. Tutkimuksen johtaja, geofyysikko Steve Jacobsen, ilmaisi ilonsa löydöstä, mainiten, että heillä on nyt todisteet koko maapallon vesien kierrosta. Hänen mukaansa tämä voi auttaa selittämään, miksi maan pinnalla on niin runsaasti vettä. Jacobsen kiitti myös syvällä maankuoren vesivarantoa ja totesi, että ilman sitä kaikki vesi olisi maan pinnalla, ja näkyvissä olisivat vain vuorenhuiput.[3]

Kun jähmetetyllä planeetalla alkaa magman liike sekä vulgaaninen toiminta uudelleen ja planeetan kuoren sisällä olevat vesivarannot siirtyvät maankuoren pintaan, tulivuoret ja vesi (höyrystyminen) saavat aikaan avaruudellisessa aikajaksossa ilmakehän uudelleen muodostuksen hyvin nopeasti. Syntyy uusi taivas, se taas mahdollistaa kasvillisuuden ja syntyy uusi maa.

Kohtaaminen

Muutama viikko sitten olimme pyöräilemässä rannan tuntumassa. Yhtä äkkiä pysäytin pyörän sekä muut ja sanoin, että meidän täytyy kääntyä takaisin. Käänsin pyörän ympäri ja ajoin noin 100 metriä takaisinpäin ja menin rantaan. Siellä minua kohtasi hyvin yllättävä näky. Alla video.

Kotka oli tehnyt pienen uintireissun ilmeisesti ja oli kuivattelemassa siipiään. Outoa asiassa on se, että en ole nähnyt täällä aikaisemmin kotkaa edes lentämässä taivaalla. Ajoin ensin ohi ja käännyin takaisin tietämättä miksi ja kohtasin kotkan.

Se jolla silmä on, se nähköön.

Jaa artikkeli:

Asiaan liittyvää:

Lähteet:

[1] Richat Structure https://en.wikipedia.org/wiki/Richat_Structure

[2] Mars https://fi.wikipedia.org/wiki/Mars

[3] Tutkimus: Maapallon sisällä jättimäinen ”valtameri” https://www.is.fi/tiede/art-2000000768720.html

Vastaa

Discover more from

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading