Jos et rekisteröi kanaasi – 5000£ sakko tai kuusi kuukautta vankeutta

Kuuntele artikkeli

Jos omistat Englannissa yhden kanan ja et rekisteröi sitä, saatat joutua maksamaan 5000 punnan sakon tai saatat saada kuuden kuukauden vankeusrangaistuksen. Syy tähän on lintuinfluenssa.

Tiukka sääntö

Kanankasvattajien tulee rekisteröityä hallitukselle, tai he saattavat joutua maksamaan 5000 punnan sakon. Tämä johtuu uusista säännöistä, jotka on suunniteltu taistelemaan lintuinfluenssaa vastaan.

Kaikkien siipikarjan sekä vangittujen lintujen kasvattajien tulee rekisteröidä lintunsa 1. lokakuuta alkaen, hallitus on ilmoittanut. Kasvattajien tulee antaa yhteystietonsa, kertoa kuinka monta lintua heillä on, minkä lajisia ne ovat, sekä missä ja mihin tarkoitukseen ne ovat. Omistajat, jotka eivät rekisteröi lintujaan, saattavat joutua maksamaan enintään 5000 punnan sakon tai saada kuuden kuukauden vankeusrangaistuksen. Myös yksi kana tulee ilmoittaa.

Suomessa perustetiin kissa- ja koirarekisteri

Ruokavirasto perustettiin vuoden 2019 alussa, kun Elintarviketurvallisuusvirasto, Maaseutuvirasto sekä osa Maanmittauslaitoksen tietotekniikkapalvelukeskuksesta yhdistyivät. Viime vuonna perustettiin pakollinen koirarekisteri, jota myöhemmin laajennettiin koskemaan myös kissoja.

Suomessa on tällä hetkellä noin 803 000 koiraa, joista yli 580 000 on rekisteröity Suomen Kennelliittoon. Ruokaviraston rekisteröintimaksu on 10€ per koira, ja tavoitteena oli kerätä 5,8 miljoonaa euroa pelkästään koirien avulla.

Ruokavirasto aloittaa ensi viikolla yhteistoimintaneuvottelut taloutensa tasapainottamiseksi. Virasto suunnittelee lomauttavansa koko henkilöstönsä määräajaksi tämän vuoden aikana. Lisäksi talouden tasapainottamistoimet edellyttävät arviolta noin 140 henkilön vähentämistä lähivuosina 2025–2028. Tänä vuonna on löydettävä vielä 4,4 miljoonan euron kertaluontoiset säästöt jo tehtyjen sopeutustoimien lisäksi.

Herää kysymys, perustettiinko koira- ja kissarekisterit vain paikkaamaan Ruokaviraston taloutta. Milloin kanarekisterit tulevat Suomeen vankeusrangaistuksen uhalla?

Muistetaan, että Ruokavirasto kielsi sanan keto ja kielsi D-vitamiinin mainostamisen koronapandemian alussa. Kummatkin liittyvät koronan ennaltaehkäisyyn ja siitä parantumiseen.

Ruokavirasto

Se oli kieltämättä vähän outoa, koska tehoilla ei ollut juurikaan potilaita, joilla on D-vitamiiniarvot kohdallaan.

https://www.mdpi.com/2072-6643/12/9/2757

Miksi Ruokavirasto perustettiin ja miksi se teki kaikkensa, että covidin ennaltaehkäisevän hoidon tutkimukset ja D-vitamiinin mainostaminen kiellettäisiin?

Tiesitkö, että Chicken Egg Yolk Antibodies (IgYs) estävät useiden SARS-CoV-2 piikkiproteiinivarianttien sitoutumisen ihmisen ACE2:een?

IgY-vasta-aineet ovat kananmunan keltuaisessa esiintyviä immunoglobuliineja, nämä vasta-aineet siirtyvät emolta munasoluun ja antavat alkuvaiheen suojan kuoriutuvalle tipulle. Optimaalisissa olosuhteissa, kun munia säilytetään viileässä ja pimeässä, IgYs-vasta-aineiden on havaittu säilyvän aktiivisina useita viikkoja. Laita siis luomumunat jääkaappiin.

Luomukananmuna on siis kova sana. Jos haluat puhdistaa elimistösi luonnollisesti piikkihaitoista tai long covidista, lataa tämä kirja. Yllätyt.

jaa:

Asiaan liittyvää:

Lähteet:

Chicken keepers must register to beat bird flu https://web.archive.org/web/20240403193606/https://www.telegraph.co.uk/news/2024/04/03/chicken-keepers-must-register-to-beat-bird-flu/

Ruokavirasto aloittaa yt-neuvottelut – koko henkilöstö aiotaan lomauttaa tänä vuonna https://yle.fi/a/74-20082160

Koirarekisteri https://www.ruokavirasto.fi/elaimet/elaintenpito-tunnistaminen-ja-rekisterointi/elainten-merkinta-ja-rekisterointi/koirat-kissat-ja-fretit/koirarekisteri/

Ruokavirasto kieltää sanan – KETO https://injektiopiikki.com/2022/11/16/ruokavirasto-kieltaa-sanan-keto/

Miksi COVID-19 varhainen hoito on kielletty? – koko läntisestä maailmasta https://injektiopiikki.com/2022/01/05/miksi-covid-19-varhainen-hoito-on-kielletty-koko-lantisesta-maailmasta/

4 vastausta artikkeliin “Jos et rekisteröi kanaasi – 5000£ sakko tai kuusi kuukautta vankeutta

  1. Monta syytä varmaankin perustaa koira&kissarekisteri. Jos miettii niitä syitä perustaa rekisteri on pentutehtailuun puuttuminen ja eläinten olosuhteiden parantaminen.
    Hyviä ajatuksia mutta viranomaiset ja eläinlääkärit voivat puuttua jo nyt näihin niin halutessaan.
    olen sillä kannalla että koska älykaupungeissa ei ole kirjastoja ym. viihdykkeitä ei siellä myöskään koirat hauku tai kissat hyrrää eli ne verotetaan pois.

    1. Niin, koria ja kissarekisterit ovat olleet jo pitkään. Nyt Ruokavirasto halusi perustaa uuden.

  2. Suomessa on kanarekisteri, kananpitäjien tulee rekisteröityä kanatilalliseksi. On ollut ainakin 20 vuotta.

  3. Yhtä kanaa ei kyllä tarvitse ilmoittaa, eli jos kanoja on alle 50, ilmoittaminen on vapaaehtoista. Sen sijaan, jos kanoja on 50 tai enemmän, ilmoittaminen on pakollista.

Vastaa

Discover more from

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading