Piilotettua vaikuttamista – teetkö itse omat päätöksesi

fashion man people woman
Lue ääneen tämä artikkeli

Piilotettua vaikuttamista

Huomasin jo vuosia sitten, että tarkoitushakuisia kampanjoita toteutettiin massiivisena, mutta piilotettuna sosiaaliseen mediaan ilman “mainostettu” ilmoitusta. Ne olivat kampanjoita, joita ei toteuteta pienellä rahalla tai resursseilla. Olin hämilläni ja vähäsen ahdistunutkin. Nyt tarkoitus ja rahoittaja on selvinnyt.

Massiiviset kampanjat ennen koronapandemiaa

En puutu niihin sen enempää, mutta niillä selkeästi luotiin mielikuvaa, että toisista, varsinkin heikommista pitää pitää huolta lähes enemmän kuin itsestään. Myös epäterveellisen elämäntapojen ihannointi lanseerattiin ympäri maailmaa, vaikka jokainen tietää, että ylipaino on suurin terveysongelmien aiheuttaja nykypäivänä. Tietoisesta itsensä vahingoittamisesta tehtiin sen avulla hyväksytty asia.

Pidä huolta muista – itselle haitallinen on täysin hyväksyttävää

Lyhyesti sanottuna ihmismieltä on muokattu jo vuosia siihen suuntaan, että tärkeintä on kantaa huolta muista, koska he ovat tärkeämpiä kuin sinä. Sinulle haitallinen on ihan hyväksyttyä.

Polarisaatio

En mene syvällisemmin George Floydin tapaukseen. Katsoin kuitenkin poliisin haalarikameralla kuvatun videon pidätystilanteesta heti kun asia nousi julkisuuteen ja se ei anna ihan puhtoista kuvaa pidätettävästä.

Poliisin toiminta ei tietenkään ollut oikein ja se oli ylimitoitettua 198 cm ja 101 kiloista huumepäissään vastustelevaa vartijaa kohtaan. Kyseessä ei ollut kuitenkaan ainostaan 20 dollaria, vaan myös rattijuopumus, jonka voit selkeästi huomata videolta. Verestä löydettiin Fentanyl- nimistä opiaattia, joka on hyvin vaarallista sen hengitystä lamaavan ominaisuutensa vuoksi. Sairaalaolosuhteissa fentanyyliä käytetään vain osaavan henkilökunnan läsnöollessa. Hengityspalje (ambu) täytyy olla välittömässä läheisyydessä, jos hengityslama syntyy liian suuren annoksen seurauksena.

Rasismin torjunnan varjolla luotiin rankka tiedostamaton polarisointi ihmisten alitajuntaan hyvinkin tehokkaasti.

Urheilutapahtumissa polvistutaan ja osoitetaan myötätuntoa tasa-arvoisuudelle tästä tapauksesta johtuen. Sadat tuhannet ihmiset ovat mellakoineet Yhdysvalloissa protestina valkoihoisten poliisien mielettömyydelle.

Julkinen lynkkaus ilman todisteita

Meetoo– kampanja opetti ihmisille, että ei tarvita mitään todisteita, jotta julkinen lynkkaus voi tapahtua.

Lehtien toimituksissa kiersi listoja, joilla haettiin mestattavia ihmisiä. Tämän on kertonut eräs valtamedian kolumnisti julkisesti. Monta oletettavasti- tai omasta mielestään syytöntä miestä päätti päivänsä julkisen paineen alla. Kampanjalla saatiin tietenkin myös paljon hyvää aikaan. Rapatessa roiskuu.

Rokotekriittiset voidaan nyt rinnastaa julkisiin lynkkauksiin. Asiantuntijoista kukaan ei uskalla avata suutaan, vaikka heidän kanta olisi täysin erilainen välittömän mustamaalaamisen ja työpaikan menettämisen pelon johdosta.

Olet oikeassa tai väärässä – ei vaihtoehtoja

Olemme kahdessa leirissä. Oikeassa ja väärässä. Manipulaatio on tapahtunut täysin huomaamatta, niin että ihmiset eivät osanneet kiinnittää alitajuiseen vaikuttamiseen mitään huomiota.

Mikä on tietoinen päätös

Me teemme harvoin päätöksiä ilman, että tunne vaikuttaa niihin. 100%:n tietoinen päätös on hyvin vaikea tehdä ja kun päätöstä miettii jälkeenpäin huomaa, että aina pelissä on aina ollut myös ripaus tunnetta.

Mitä tunne sitten on?

Ihmismielen voi karkeasti erotella tietoiseen- ja tiedostamattomaan mieleen. Tietoinen mieli on pienen pieni jäävuoren huippu valtavasta pinnan alla olevasta tiedostamattoman mielen jäävuoresta. Tiedostavalla mielellä luulet tekeväsi tietoiset päätökset, mutta aina, ihan aina tuo pinnan alla oleva mielen jäävuori ohjaa tietoisia ajatuksiasi jollain tasolla.

Mutta kun olen viisas ja fiksu

Tietenkin hyvin viisaat, älykkäät ja itsekeskeiset ihmiset voivat väittää tekevänsä kaikki päätökset 100%:n tietoisesti. Tällaisia ihmisiä ohjaa loppupelissä oletettavasti kuitenkin kaikkien eniten alitajunnasta kumpuava tunteiden virta. Heillä kun on yleensä valtavan hyvä mielikuvitus.

Siis, jos osaat tehdä vain tietoisella mielellä päätöksen, onneksi olkoon. Voit myös silloin rakastua keneen tahansa, koska tahansa. Tai olla rakastumatta. Onnistuuko?

Tiedostamaton mieli

Tiedostamaton mieli on kuin taustalla käyvä tietokone. Se ohjaa hermoston välityksellä hengitystä, sydämen sykettä, kehon lämpöä ja miljoonia muita asioita jatkuvasti. Noin karkeasti sanottuna se ohjaa aivan kaikkia elintomintojasi, automaattisesti.

Voit kuitenkin vaikuttaa tietoisesti sen toimintaan. Voit esimerkiksi hengittää tietoisesti liian nopeasti, mutta kun lopetat tietoisen hyperventilaation, elimistö säätää liian matalat hiilidioksidit kuntoon, täysin automaattisesti ja ajattelematta.

Jatkuva, valtava informaatiotulva alitajunnalle

Informaatiotulvalla en tarkoita pelkästään ystävän Facebook- päivitystä kuuden kilometrin juoksusta 30 minuutissa, sekin on kyllä osa informaatiotulvaa. Informaatiotulva on sitä, että alitajunta tarkkailee jatkuvasti kaikkea kaikilla aisteilla. Näkö-, kuulo-, tunto-, haju-, ja makuaistilla.

Jos aistiärsykkeiden valtavaa virtaa ei suodatettaisi, ihminen tuntisi koko ajan kaiken, kaikilla aisteilla ja luultavasti menettäisi järkensä hyvin nopeasti. Hän siis tuntisi aivan liikaa.

Valtava määrä alitajunnan keräämää tietoa siis suodatetaan pois tietoiselta mieleltä “filttereiden” avulla. Mutta jos näiden filttereiden ohi antaa komennon alitajunnalle ja alitajunta hyväksyy sen, on kyseessä alitajuinen vaikuttaminen. Alitajuisessa vaikuttamisessa tehdään juurikin niin.

Kaikki ovat päivittäin monta kertaa tietämättään transsisssa

Hypnoosi, transsi ja syvärentoutunut tila, rakkaalla lapsella on monta nimeä. Jokainen on päivittäin transsin/hypnoosin kaltaisessa tilassa, monta kertaa. Kun ajat autolla, saattaa olla, että et muista matkasta oikein yhtään mitään. Luet kirjaa ja keskityt siihen niin tarkasti, että et kuule mitä ympärilläsi tapahtuu. Ei hypnoottinen tila tuon kummempi ole.

Kehen voi vaikuttaa alitajuisesti

Lähes jokainen voi saavuttaa hypnoottisen tilan jollain tasolla. Noin 25% ihmisistä ovat immuuneja hypnoosille Standfordin yliopiston mukaan.

Noin 10% ihmisistä taas menee ns. somnambulistiseen tilaan, jossa ihminen on äärimmäisen keskittymisen tilassa. Tällöin hypnotisoitu uskoo, näkee, kuulee haistaa, maistaa, tuntee todellisena kaiken mitä käskyjen antaja hänelle ehdottaa. Tilaa voi verrata unissakävelyyn.

Muut ovat siltä väliltä suggestioalttiuden suhteen, joten noin 75% maailman ihmisistä on altiina alitajuiselle vaikuttamiselle ja hypnoosille.

Huomaatko kun olet hypnoosissa?

Et huomaa lainkaan olevasi hypnotisoitu, kun olet hypnoosissa. Pidät kuitenkin totena ilman kritiikkiä kaikkia suggestioita, mitä hypnotisoija sinulle kertoo, jos ne eivät sodi moraalikäsitystäsi vastaan.

Voiko keltainen muuttua punaiseksi – ja päinvastoin

Brittiläinen mentalisti Derren Brown käyttää NLP:tä ja hypnoosia hyväkseen ja tekee epävarmasta asiasta täysin varman asian tässä 4-minuutin mittaisessa pätkässä.

Muutaman minuutin keskustelullisella hypnoosilla ihminen voidaan manipuloida näkemään värit väärin. Sinuun on vaikutettu jo vuosien ajan ja mieltäsi on muokattu siihen suuntaan, että mielentilasi olisi otollinen hyväksymään kaikki vaiheet, askel askeleelta.

Kun kansa jaetaan lopullisesti kahtia

Polarisointi on nyt rajumpaa koskaan ja jopa valtiovallan tasolta alkaa tulla täysin käsittämättömiä kommentteja ihmisoikeuksista. Kuten tässä. Onko hän hölmö vai hypnotisoitu? Valinta on sinun.

Onko alla olevassa videossa Sanna Marin vain töykeä vai äärimmäisen keskittyneessä tilassa?

Menetät ihmisoikeutesi jos et tottele ja ota kokeellista piikiä

Oletko sinäkin sitä mieltä, että vapaaehtoisesta kokeiluvaiheessa olevasta piikistä kieltäytyminen saa viedä ihmisoikeutesi? Se ei estä tartuntaa, eikä taudin levittämistä. Teho deltaa vastaan on olematon. Olemme menossa täysin väärään suuntaan ja oletettavasti tartuntojen määrä tulee räjähtämään tulevaisuudessa.

Aiheeseen liittyvää:

One thought on “Piilotettua vaikuttamista – teetkö itse omat päätöksesi

  1. Kiitos taas hienosta artikkelista, jaan niitä myös osina johonkin vastaukseksi. On tämä mennyt hirveäksi. Ihmiset on ihan sekopäisiä. Nyt Oulussa jopa seurakunta alkaa vaatia tilaisuuksiinsa koronapassia. No otin tietysti yhteyttä sinne laadin kysymykset. Miten julkishyödyllinen paikka voi virallisiin tilaisuuksiin vaatia koronapassia kun presidenttimme pitää linnanjuhlat ja kertoi ettei laki salli passin kysymistä. Eikö sama laki koske kaikkia julkishyödyllisiä tilaisuuksia.
    No en aio passia esittää koska sitä ei ole enkä hanki.

Vastaa