Piispat agendassa vai agenda piispoissa?

Kuuntele artikkeli


Suomen evankelis-luterilaisen kirkon piispainkokous on tehnyt ehdotuksen avioliiton määritelmän päivittämisestä. He suosittelevat, että kirkon perussääntöihin lisätään pykälä, joka mahdollistaa erilaisten näkemysten avioliitosta toimimaan rinnakkain. Esityksen mukaan kaikki parit voivat saada kirkollisen vihkimisen. Onko tämä kirkon loppu?

Vain yksi piispa jätti eriävän mielipiteen

Piispainkokouksen päätös, joka sai laajan tuen lukuun ottamatta yhtä eriävää mielipidettä piispa Matti Salomäeltä. Piispat toimivat kirkon teologisen ja hengellisen ohjauksen kärjessä, mikä tekee tästä suunnasta merkittävän jo ennen mahdollista kirkolliskokouksen päätöstä. Kirkolliskokouksessa esityksen hyväksyminen vaatii taakseen kolme neljäsosaa edustajista ja se kokoontuu seuraavan kerran toukokuussa.

Papilla olisi esityksen mukaan oikeus vihkiä samaa sukupuolta olevat avioliittoon, mutta hän voisi myös pidättäytyä siitä. Seurakunta olisi kuitenkin velvollinen vihkimään samaa sukupuolta olevien avioliiton.

Kirkolla on kaksi kantaa

Mikäli ehdotus hyväksytään kirkolliskokouksessa, kirkko hyväksyy kaksi rinnakkaista näkemystä avioliitosta, mikä käytännössä tarkoittaa, että kirkolla ei ole mitään kantaa aiheeseen. Kaikki käy.

Niin hän vastasi ja sanoi heille: ettekö te ole lukeneet: joka alusta ihmisen teki, mieheksi ja vaimoksi hän heidät teki?Ja sanoi: sentähden pitää ihmisen luopuman isästänsä ja äidistänsä, ja vaimoonsa sidottu oleman, ja ne kaksi tulevat yhdeksi lihaksi. Niin ei he ole enään kaksi, mutta yksi liha. Jonka siis Jumala yhteen sovitti, ei pidä ihmisen sitä eroittaman.Matt. 19:6

Mies ja nainen

Kun ihminen kasvaa aikuiseksi, hän muuttaa pois vanhempiensa luota ja löytää kumppanin, heistä tulee yksi liha lapsen syntymän myötä. Lapsessa yhdistyvät kahden ihmisen DNA eli elämän kirjat, muodostaen uuden, yksilöllisen elämän. Sitä homopari ei pysty mitenkään eikä koskaan tekemään. Homopari ei siis ole kykenevä Jumalan sanan mukaiseen avioliittoon.

Ovatko homot syntisiä? ”Sillä on niitä, jotka syntymästään, äitinsä kohdusta saakka, ovat avioon kelpaamattomia, ja on niitä, jotka ihmiset ovat tehneet avioon kelpaamattomiksi, ja niitä, jotka taivasten valtakunnan tähden ovat tehneet itsensä avioon kelpaamattomiksi. Joka voi sen itseensä sovittaa, se sovittakoon.Matt. 19

Tämän mukaan eivät ole syntisiä, mutta he ovat avioon kelpaamattomia, koska eivät pysty luomaan uutta sielua.

Kaksi samaa sukupuolta olevaa ihmistä ei pysty saamaan ikinä, eikä koskaan lasta. Lapsen voi ostaa tai sukusolut varastaa, mutta silloinkin lapsi on jonkun muun. Jos munasolu tai siittiö on lainattu tai ostettu, se on ulkopuolinen, se ei ole perheen.

Miksi homoparit haluavat naimisiin kirkon rituaalilla?

Kysymys erikseen on se, miksi homoparit haluavat kirkkohäät? Mitä minä tunnen henkilökohtaisesti homoja, he vihaavat Raamattua ja varsinkin Moosesta. Miksi homopareilla on niin kova hinku kirkkohäihin? Miten se voi olla niin suuri asia, että piispat ovat valmiit hajottamaan asian vuoksi kirkon?

Vuonna 1992 tehdyssä tutkimuksessa Suomessa 0,6% ihmisistä määritti itsensä homoseksuaaliksi. Tietenkin nykyisten tutkimusten mukaan määrä olisi hurjan paljon suurempi, ehkäpä yli 100%

Hiilineutraali kirkko 2030

Kenelläkään ei ole oletettavasti jäänyt huomaamatta Agenda 2030 rintamerkit, jotka olivat kaikkien maailman pandemiapäälliköiden rintapielissä. Kirkolla on myös samat tavoitteet. Kirkko ajaa siis agenda 2030 tavoitteita ja pakotti myös mRNA-injektiot ihmisiin.

Lähde: evl.fi

Tässä vaiheessa viimeistään teidän täytyy lukea mikä on YK:n agenda 2030. YK:n taustavaikuttajana on ollut alusta saakka Lucifer Publishing Company, joten nyt se on myös kirkoissa ja piispat eivät edes peittele sitä. Kirkko on muuttunut Jeesuksen mainitsemaksi saatanan synagogaksi.

Itse erosin kirkosta vuonna 2005. Se ei tarkoita sitä, että en olisi uskossa. Uskon kolmiyhteiseen Jumalaan, mutta en osallistu kirkkojen toimintaan rahoittamalla trans agendaa ja luciferin maailmanlaajuista kampanjaa kolehdeilla tai veroilla. Kirkko toimii nykyään lähes jokaisessa asiassa Isän tahtoa vastaan.

Sillä hänen huoruutensa vihan viinasta ovat kaikki pakanat juoneet, ja maan kuninkaat hänen kanssansa huorin tehneet, ja kauppamiehet maan päällä ovat rikastuneet hänen herkkuinsa voimasta. Ja minä kuulin toisen äänen taivaasta sanovan: te. minun kansani, lähtekäät ulos hänestä, ettette hänen synneistänsä osallisiksi tulisi, ettette myös jotakin hänen vitsauksistansa saisi.Ilmi 18:3-4

Jaa:

Asiaan liittyvää:

Lähteet:

Piispoilta vihreää valoa homojen vihkimiselle – Päivi Räsänen: ”Syvä murheen aihe” https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/5e3ef7bc-619a-4b19-8512-20bf4d2413be

Osmo Kontula ja Elina Haavio-Mannila: ”Homoseksuaalinen identiteetti”, Suomalainen seksi, s. 250. Helsinki: WSOY, 1993. ISBN 951-0-18672-4.

Kirkko on mukana toteuttamassa Agenda 2030 -tavoitteita. https://evl.fi/plus/yhteiskunta-ja-kirkko/kestava-kehitys/agenda-2030/

2 vastausta artikkeliin “Piispat agendassa vai agenda piispoissa?

  1. Olen kanssasi erimieltä.. Sanoit tuolla ylempänä, että homot eivät ole syntisiä. Se on väärin sanottu.
    Roomalaiskirjeessä 1. Luvussa sanotaan: Sentähden Jumala on hyljännyt heidät häpeällisiin himoihin; sillä heidän naispuolensa ovat vaihtaneet luonnollisen yhteyden luonnonvastaiseen; samoin miespuoletkin, luopuen luonnollisesta yhteydestä naispuolen kanssa, ovat kiimoissaan syttyneet toisiinsa ja harjoittaneet, miespuolet miespuolten kanssa, riettautta ja villiintymisestään saaneet itseensä sen palkan, mikä saada piti. Ja niinkuin heille ei kelvannut pitää kiinni Jumalan tuntemisesta, niin Jumala hylkäsi heidät heidän kelvottoman mielensä valtaan.

    1. Lause, ”Tämän minä sanon luvan nojalla, en käskystä”, löytyy 1. Korinttolaiskirjeestä, joka on yksi Paavalin kirjoittamista kirjeistä Uudessa testamentissa. Tarkemmin sanottuna lause löytyy 1. Korinttolaiskirjeen 7. luvusta. Siinä Saulus tarkoittaa sitä, että Se ei tule Jumalalta, vaan sanoo sen ”luvan nojalla”.
      Paavali puhuu siinä avioliitosta ja siihen liittyvistä kysymyksistä, tarjoten ohjeita ja neuvoja korinttolaisille uskoville. Hän tekee selväksi, että tietyt ohjeet ovat hänen henkilökohtaisia mielipiteitään, ei suoria käskyjä Jumalalta. Myös roomalaiskirje on myös Sauluksen kirjoittama.
      Oletteko pitäneet Paavalin suosiman itsensäkurittamisen kultin palvonnan aikaansaamia ja hänen henkilökohtaisia mielipiteitään Jumalan sanana?

      Jeesus ei ottanut suoraan kantaa homoihin. Hän selitti, että kaikki eivät ole kykeneviä avioliittoon, mutta se ei tee heistä millään tavalla syntisiä.
      Täysin eri asia on se, mitä nyt tapahtuu. Se on tarkoituksellista irstautta ja huoraamista. Maailma on täynnä syntiä tarkoituksella.

      Mutta se, minkä kuulin eräältä Raamattu uskovaiselta ystävältäni, joka eli huonossa parisuhteessa on se, että nainen ei voi erota miehestään, koska mies ei pääse muuten taivaaseen. Ajatelkaa, kuinka irstas opetus se on! Naisen pitäisi sietää koko elämänsä miehen alistamista ja juopottelua. Mistä se opetus tulee?

      Eilen tuli uutinen, että Israelissa homoparit saavat oikeuden syntymätodistukseen, joka näyttää, että kumpikin on lapsen biologinen vanhempi. Ilmestyskirjassa sanotaan, että Jerusalem on Sodoma ja sitä se todellakin on.
      https://x.com/IPiikki/status/1770752788495991155?s=20

      Minä tiedän mistä minä puhun.

Vastaa

Discover more from

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading