Tuhansille naisille laitettiin salaa ehkäisykierukka

Lue ääneen tämä artikkeli

YLE uutisoi 3.10.2023 järkyttävästä paljastuksesta Grönlannissa. Tanskan hallinnon alaisuudessa asetettiin tuhansille naisille salaa ehkäisykierukka. Arviolta 35 prosenttia alueen naisista, jotka olisivat potentiaalisesti voineet saada lapsia, joutuivat kokemaan salaa asennetun pakkoehkäisyn.[1]

Tanska – ihmisoikeuksien puolestapuhuja

Tanska, tunnettu ihmisoikeuksien ja hyvinvoinnin puolestapuhuja, on hiljattain joutunut häpeällisen historian valokeilaan. Grönlannin alkuperäiskansa on vaatinut korvauksia vuosien 1966 ja 1970 välillä tapahtuneen lapsettomuuteen pakottamisen vuoksi. Kyseessä on skandaali, joka on tapahtunut lääkärin valan alaisuudessa. Tanska esti tuhansia naisia saamasta lapsia asettamalla heille salaa kierukoita ilman heidän suostumustaan. Tämä järkyttävä tapahtumasarja paljastui vasta äskettäin, ja Grönlannin ja Tanskan hallitukset aloittivat asiasta tutkinnan.

Tyttölapsille laitettiin salaa ehkäisykierukka

Grönlanti oli Tanskan siirtomaa 1700-luvulta vuoteen 1953, mutta vuodesta 1954 lähtien se on ollut itsehallinnollinen osa Tanskaa. Tämän ajanjakson aikana Grönlannissa asetettiin tuhansille naisille kierukoita heidän tietämättään. Arkistot kertovat, että näiden vuosien aikana asetettiin yhteensä 4 500 kierukkaa, ja nuorimmat uhrit olivat vain 13-vuotiaita. Tanskan kansallisten arkistojen dokumentit ovat järkyttäviä todisteita tästä historiallisesta vääryydestä.

Susi tutkii sutta

Grönlannin ja Tanskan hallitukset ovat aloittaneet tutkinnan, jonka on määrä valmistua vuonna 2025. Osalle pakkoehkäisyn uhreista tämä on kuitenkin liian myöhäistä. Naja Lyberth, joka oli yksi korvausaloitteen alulle panneista, huomauttaa, että heidän ikänsä kasvaa, ja he haluavat toimia nyt.

Jotkut kierukat olivat liian suuria, mikä aiheutti vakavia terveysongelmia ja jopa lapsettomuutta. Tanskan hallitus on rikkonut lakia loukkaamalla näiden naisten ihmisoikeuksia. Kyseessä on myös kansanmurha, koska useita tuhansia lapsia on jäänyt syntymättä. Myös lapsettomuudesta aiheutuneet kärsimykset ihmisille ovat anteeksiantamattoman suuria.

Syynä säästöt – mutta onko se oikea syy?

Miksi Tanska pakotti Grönlannin alkuperäiskansan lapsettomuuteen? Korvauksen hakijoiden mukaan Tanska halusi kontrolloida alkuperäiskansan kokoa säästääkseen kuluja. Tämä kauhistuttava käytäntö paljastui vasta viime vuonna Tanskassa esitetyssä podcast-sarjassa. Grönlannin hallituksen mukaan ennen vuotta 1969 noin 35 prosenttia alueen naisista, jotka olisivat voineet saada lapsia, joutuivat kokemaan pakkoehkäisyn. Kuitenkin BBC:n jutun mukaan tämä julma käytäntö jatkui vielä monia vuosia sen jälkeenkin.

Naiset, jotka olivat koko elämänsä luulleet voivansa saada lapsia, joutuivat kokemaan järkytyksen saadessaan tietää, että heillä oli kierukka. Eräs nainen sai tämän traagisen totuuden selville vasta vuonna 2009 yrittäessään tulla raskaaksi.

Mieti miltä tuntuisi lapsettomuushoitojen jälkeen saada kuulla, että sinuun on asennettu pikkutyttönä, salaa kierukka lääkärikäynnin yhteydessä. Aivan käsittämättömän julmaa!

Lääkärin vala ei pitänyt – miksi?

Tämä synkkä luku Tanskan historiassa osoittaa, että ihmisoikeuksien ja lääkärin valan kunnioittaminen ei ole ollut ensisijainen ajatus lääkäreillä. Grönlannin alkuperäiskansan vaatimukset korvauksista ovat oikeutettuja, ja tutkinnan on tuotava päivänvaloon kaikki tapahtuneeseen liittyvät yksityiskohdat, jotta oikeus voisi toteutua ja historiallinen vääryys korjataan.

Miten tämä on voinut tapahtua!

Miten tämä on oikeasti voinut tapahtua? Mieti. Tuhansille naisille ja tytöille asennetaan kierukka heidän tietämättään, kierukan laittaa aina lääkäri. Miten yksikään lääkäri ei ilmoittanut tästä kansanmurhaan verrattavissa olevasta vääryydestä? Miten se on saatu toteutettua niin, että kukaan ei ole vuotanut tätä hirvittävää asiaa? EI KUKAAN!

Valtava ylikuoleisuus – NYT!

Edellisessä artikkelissä käytiin läpi Singaporen(+37%) ja Qatarin (+48,6%) ylikuolleisuutta vuonna 2022.[2] Koko mRNA-injektioidussa maailmassa ylikuolleisuus on ollut valtava vuonna 2022. Nyt kuulemme jatkuvasti uutisia syöpään kuolleista ihmisistä, joiden syöpä oli levinnyt hyvin nopeasti, siihen on syynsä.

Suuri kysymys onkin: Miksi kukaan ei puhu valtavasta ylikuolleisuudesta? Suomessa lääketieteellistä kenttää johtaa fimnet.fi.

Olisiko se hirveä tilanne, jos jo parin kuukauden sisään Suomessa huomattaisiin, että Fimnetiä ja siten koko Suomen lääketieteellistä kenttää johtaa salaseurojen johtohenkilöt, niin sanotut suurmestarit?

Jaa artikkeli:

Asiaan liittyvää:

Lähteet:

[1] Tanska pakotti tuhansia naisia lapsettomuuteen – Grönlannin alkuperäiskansa vaatii korvauksia https://yle.fi/a/74-20053142

[2] Liekki https://injektiopiikki.com/2023/10/03/liekki/

Vastaa