Israel

Kuuntele artikkeli

Israelissa on alkanut silmitön teurastus, kun ideologialtaan islamilainen fundamentalistinen Hamas (Hizbullah al-Mujahideen al-Filastiniyya, ”Palestiinalaisten sotureiden puolue.”) aloitti 7.10.2023 massiivisen ja yllättävän hyökkäyksen Israeliin.[1]

Israelissa sotatila

Hamas, islamistinen äärijärjestö, ampui useita tuhansia raketteja aamulla 7.10.2023 Gazan kaistalta kohti Israelia, mukaan lukien Jerusalemiin ja Tel Aviviin. Israelin pääministeri Benjamin Netanyahu on ilmoittanut, että maa on nyt sodassa. Ei konfliktista sen enempää, mutta käsitellään pintapuolisesti Israelin valtiota, joka perustettiin Palestiinan alueelle vuonna 1948.[3]

Muinaishistoriaa

Ennen kuin israelilaiset saapuivat Kanaanin maahan, maassa oli asunut jo pitkään esihistoriallisena aikana muuta väestöä.  Israelin kuningaskunta syntyi laajana valtakuntana noin vuoden 1000 eKr. tienoilla osittain siksi, että alueella aiemmin vaikuttaneet egyptiläiset, heettiläiset ja assyrialaiset olivat heikentyneet tai menettäneet otteensa.

Lähde: Wikipedia

Raamatun mukaan Israelista tuli kuningaskunta, kun kansa Samuelin ollessa tuomarina alkoi pyytää itselleen kuningasta. Ensimmäiseksi kuninkaaksi valittiin Saul, joka kävi sotaa muun muassa ammonilaisia vastaan.

Kuningas Daavid

Sotapäällikkö, myöhemmin kuningas Daavid, laajensi Israelin valtakuntaa valloittamalla suuren alueen ja teki Jerusalemista maan pääkaupungin. Israelin valtakunnan vihollisina olivat filistealaiset, aramealaiset, ammonilaiset, moabilaiset ja edomilaiset. Daavidista tuli Juudan kuningas ensin, ja myöhemmin hänestä tuli koko Israelin kuningas. Hän hallitsi Jerusalemissa ja valloitti sen filistealaisilta. Hän rakennutti Jerusalemiin vahvan linnoituksen, joka tunnetaan nimellä Daavidin linna.

Kuningas Daavid on yksi merkittävimmistä hahmoista Vanhassa Testamentissa ja Israelin historian keskeisimpiä kuninkaita. Hänen elämästään ja hallinnostaan kerrotaan ensisijaisesti Toisessa Samuelin kirjassa, Ensimmäisessä ja Toisessa Kuninkaiden kirjoissa sekä muissa Raamatun kirjoissa.

Daavid oli tunnettu sydämellisestä suhteestaan Jumalaan. Hän kirjoitti monia psalmeja, jotka ovat osa Raamatun kirjoja, ja ne kuvaavat hänen uskoaan ja luottamustaan Jumalaan.

Daavidin jälkeläisestä odotettiin Messiaan tuloa juutalaisessa perinteessä. Jeesus Kristus tunnustetaan Raamatun mukaan Daavidin jälkeläiseksi ja ”Daavidin Pojaksi.” Ilmestyskirjassa Jeesus kutsuu itseään Daavidin juurivesaksi:

Minä, Jeesus, lähetin enkelini todistamaan näitä teille seurakunnissa. Minä olen Daavidin juurivesa ja hänen suvustansa, se kirkas kointähti.” Ilmestyskirja 22:16

Kuningas Salomo

Salomon aikana alkanut raskas työverotus kiristyi kuningas Rehabeamin hallintokaudella. Hän uhosi, että verotus vain lisääntyy, mikä johti heimojen kapinaan. Kapina uhkasi laukaista sisällissodan, ja lopulta Israelin yhtenäinen kuningaskunta jakautui kahteen osaan noin vuonna 930 eKr. [4]

Raamatun mukaan kuningas Salomo kääntyi myöhemmin elämässään epäjumalien, mukaan lukien Baalin, palvelemiseen. Tämä kääntyminen epäjumalien palvelemiseen kuvataan Raamatussa negatiivisesti. 1. Kuninkaiden kirjan luku 11 kertoo, kuinka Salomo otti vaimoikseen monia ulkomaalaisia naisia, ja nämä vaimot toivat mukanaan epäjumalien palvontaa. Salomo itse rakensi epäjumalille alttareita ja salli epäjumalien palvonnan Israelin maassa. Nykypäivän noitamenoissa käytetty salomonin sinetti juontaa juurensa tästä.

Tämä Baalin ja muiden epäjumalien palvonta johti Raamatun mukaan Jumalan vihaan, ja seurauksena oli, että Jumala päätti rankaista Salomon hallintoa ja hänen jälkeläisiään. Jumala uhkasi repiä kuningaskunnan pois Salomonin jälkeläisten kädestä. (1. Kuninkaiden kirja 11:11-13).

Juutalaisten sotaisa historia

Alun perin kuningas Salomon hallinnon jälkeen Israel oli yhtenäinen valtakunta, mutta Salomon pojan Rehabeamin aikana syntyi ongelmia. Rehabeam päätti kiristää verotusta, mikä aiheutti tyytymättömyyttä erityisesti pohjoisessa Israelissa. Tämä johti kapinaan, ja noin vuonna 930 eKr. Israelin kuningaskunta jakautui kahtia.

Tämä historia on tärkeä osa juutalaista ja Israelin historiaa, ja se vaikuttaa edelleen nykypäivän Lähi-idän poliittiseen tilanteeseen ja alueen kulttuurisiin sekä uskonnollisiin identiteetteihin.

Kaksi pääsuuntausta

Nykypäivänä juutalaisissa on kaksi uskonnollista pääsuuntaa, heistä 48.5% Toora eli Mooseksen kirjat ja 48.5% Babylonian Talmud. Juutalaisista vain 3% on kristittyjä. Muinaisina aikoina Jeesuksen oppeihin uskovia juutalaisia sanottiin luopiojuutalaisiksi. [6]

Juutalaisuus ei tunnusta Jeesusta

Juutalaisuus uskontona ei tunnusta Jeesusta. Babylonian talmudissa Jeesus on nimetty ”Israelin syntinen” nimellä ja siinä on sellaista kielenkäyttöä häntä kohtaan, että en sitä tähän laita.

Talmud on erittäin merkittävä juutalainen kirjallinen ja opillinen teos, joka koostuu keskusteluista, selityksistä, kommentaareista ja opetuksista juutalaisesta lain ja perinteen tulkinnasta. Se on yksi tärkeimmistä teksteistä juutalaisessa perinteessä ja toimii perustana juutalaiselle lainopille, etiikalle ja uskonnolliselle opetukselle.

Talmudin teksteissä Yeshu eli Jeesus mainitaan rikkomassa juutalaisia lakeja ja harjoittamassa noituutta tai harhaoppia. Myös tuomion antajat mainitaan selkeästi, juutalaiset. En laita Talmudin tekstejä niiden julmuuden ja ala-arvoisen sävyn vuoksi tähän, jokainen voi ne halutessaan lukea tästä. (Maksullinen palvelu, Talmudin käännökset ovat harvinaisia. Kyseessä ei ole kaupallinen yhteistyö.)

Lähi historia

Vuonna 1947 Yhdistyneet Kansakunnat (YK, Agenda 2030) hyväksyi jakosuunnitelman, joka johti nykyisen Israelin valtion perustamiseen vuonna 1948. Jakosuunnitelma jakoi Palestiinan alueen juutalaisten ja arabien valtioiden välille. Tämä johti ensimmäiseen arabien ja juutalaisten väliseen sotaan, joka vaikutti alueen rajoihin ja tilanteeseen.[7]

Israelin valtio syntyi tämän sodan seurauksena, ja sen perustaminen on ollut kiistanalainen kysymys, joka on vaikuttanut alueen historiaan ja poliittiseen tilanteeseen. Palestiinan kysymys, juutalaisten ja palestiinalaisten oikeudet ja maanomistusoikeudet, sekä konflikti Israelin ja sen naapureiden välillä ovat jatkuneet vuosikymmeniä.

Kuvissa jakosuunnitelma vuonna 1948, alueet vuonna 2005 ja Palestiinan valtion itsehallintoalueet 2020

Kansainvälisesti on erilaisia näkemyksiä siitä, kuinka kuvata Israelin valtiota historiallisesti ja poliittisesti. Monet maat ja järjestöt tunnustavat Israelin valtion itsenäisenä ja suvereenina valtiona, kun taas toiset pitävät sitä kiistanalaisena alueena, ja osa edelleen pitää Israelia siirtomaana tai miehityksenä Palestiinan alueella.

Onko Israel siirtomaa

Yhdistyneiden kansakuntien Palestiinan jakosuunnitelma eli yleiskokouksen päätöslauselma 181 oli Yhdistyneiden kansakuntien yleiskokouksen äänestyksellä 29. marraskuuta 1947 läpi viemä päätöslauselma, jonka mukaan brittien hallitsema Palestiina jaettaisiin kahtia juutalaisvaltioon ja arabivaltioon. Näin syntyi Israelin valtio.

Kuinka aatelisperhe loi Israelin

YouTubessa on mielenkiintoinen haastattelu, jossa Jacob Rothschild keskustelee, kuinka hänen perheensä loi Israelin valtion.

Lähde: Youtube

Jos et vielä tiedä, mikä on Rothschildin suku, sinun tulee lukea seuraavat Paljastavat Symbolit artikkelit: Pankit, pyramidin huippu, kolminaisuus ja rituaali. Kun olet ne lukenut voit ymmärtää tämän artikkelin loppuosuuden.

Babylonian huora

Olen viitannut monesti käsitteeseen Babylonian huora. Se tulee Raamatusta ja esiintyy monessa eri yhteyksissä hyvin selkeästi, jos Raamattu on avautuakseen. Raamattu on symbolinen teos ja sen ei ole tarkoituskaan avautua jokaiselle.

Hesekiel 16[8] kertoo ihanasta naisesta, jonka Jumala otti omaksi morsiammekseen, solmi hänen kanssaan liiton, mutta hän muuttui suurimmaksi huoraksi, joka on maanpäällä. Se kertoo siis kansasta, jonka kanssa Jumala teki liiton. Se kannattaa ehdottomasti lukea. En liitä tekstiä tähän, koska se on artikkeliin liian pitkä, mutta lue se.

Se kertoo tarinan naisesta, joka teki liiton ja sai kaiken Jumalalta, mutta muuttui huoraksi. Lisäksi hän alkoi palvoa muita jumalia, Baalia. Hän myös viekoitteli kaikki maailman kauppamiehet huoraamisellaan puolelleen. Hän pystytti korkeat palvontapaikkansa aukiolle ja kadunristeyksiin.

Alla oleva video on sama kohta King James käännöksestä englanniksi, mutta saat käsityksen mikä on korkea palvontapaikka joka aukiolla ja risteyksissä. Kun katsot ympärillesi, niin löydät noita kivitappeja lähes joka kaupungista ympäri maailman. Se on auringonjumalan, Baalin satanistinen symboli.

Kirjoitin lähes päivälleen vuosi sitten artikkelin Käärme keskuudessamme – Oletko tiennyt tätä?. Se kertoo käärmeestä, joka on kietonut nyt lähes koko maailman. Käärme on Leviathan kabbalistien jumala, Saatana. Kabbalah on osa juutalaisuutta ja myös vapaamuurarien rituaalit tulevat sieltä. Artikkelissa on myös etunimeni ja syntymävuoteni. Löydätkö ne sieltä? En paljasta koko nimeäni, toimin injektiopiikki nimimerkillä loppuun saakka, en tee tätä itsekkäistä syistä.

Gogin sota

Nyt sinulle on kerrottu Israelin varhais- ja nykyhistoriaa. Sinulle on kerrottu myös paljon puhutusta liitosta Jumalan kanssa, niin sanotusta ”valitusta kansasta”. Sitä et oletettavasti tiennyt, että juutalaisilla on kaksi pääsuuntausta. Yleensä juutalaisuus ja kristinusko yhdistetään, mutta ne eivät ole samoja. Juutalaisuus ei tunnusta Jeesusta. He ovat tappaneet heidän pyhän kirjansa Talmudin mukaan Jeesuksen, Jumalan voidellun Pojan, Kristuksen.

Hesekiel 16 sanoo, kuinka Jumala kertoo rankaisevansa ankarasti Babylonian huoraa, joka petti liiton ja sai koko maailman huoraamaan kanssaan. Jos olet lukenut kirjoituksiani viimeistään niin nyt sinulle oletettavasti avautuu koko karmeus.

Hesekiel on kuitenkin kertonut Jumalan suulla vielä enemmän, luvussa 38.

Heidän kanssaan ovat Persian, Nubian ja Putin miehet, kaikilla kilvet ja kypärät, heidän kanssaan ovat Gomer ja Bet-Togarma, kaikki perimmän pohjoisen joukot – sinun kanssasi on monia kansoja.

»Valmistaudu, varustaudu, sinä ja kaikki sinun joukkosi, jotka ovat luoksesi kokoontuneet. Varaudu olemaan minun käytettävissäni, sillä aikojen kuluttua sinä saat kutsun ja tehtävän. Kun aika on täysi, sinä tulet sodan jäljiltä rakennettuun maahan, jonka asukkaat ovat palanneet monien kansojen keskeltä. Sinä tulet Israelin vuorille, jotka ovat pitkään olleet autioina mutta ovat saaneet väkensä takaisin kansojen keskeltä. Kaikki asuvat siellä turvallisin mielin. Silloin tulet sinä, hyökkäät kuin rajuilma, pilven lailla sinä peität koko maan. Sinä hyökkäät kaikkine joukkoinesi, ja sinun kanssasi on monia kansoja.” Hesekiel 38:7-9

Jos luet ajatuksella yllä olevat jakeet, siinä kerrotaan sionistisesta Israelista, johon on kerätty kansat ympäri maailmaa, hyökkääjät ovat lopulta eri valtioiden liitto.

Mikä on sionismi

Sionismi on poliittinen ja ideologinen liike, joka pyrkii juutalaisen kansallisvaltion, Israelin, perustamiseen ja ylläpitämiseen juutalaisten turvapaikkana. Sionismi nousi merkittäväksi 1800-luvun lopulla ja 1900-luvun alussa Euroopassa juutalaisvainojen ja antisemitismin seurauksena.

Sionismi korosti juutalaisen itsemääräämisoikeuden tärkeyttä ja pyrki luomaan juutalaisille turvallisen kodin maassa, joka oli historiallisesti sidoksissa juutalaiseen perinteeseen ja historiaan. Tämä liike johti Israelin valtion perustamiseen vuonna 1948, ja siitä lähtien se on ollut keskeinen tekijä Israelin valtion poliittisessa ja yhteiskunnallisessa kehityksessä. Sionismi on monimutkainen ja monimuotoinen ideologia, ja siinä on erilaisia näkemyksiä ja suuntauksia sen toteuttamisesta ja tarkoituksesta.

Hyökkäys Israeliin

Hesekiel 16 luvussa Jumala sanoi kostavansa Babylonian huoralle kaikki sen pahat teot. Jumala kääntää kaiken vihan häneen. ”Minä tyhjennän kaiken vihani sinuun, vasta sitten vimmani kääntyy sinusta pois, minä tyynnyn enkä enää ole vihoissani.

Israel 7.10.2023, Hamasin yllätyshyökkäys.

»Sen tähden, ihmisen poika, julista Gogille: Näin sanoo Herra Jumala: Tuohon aikaan, kun minun kansani Israel elää turvallisin mielin, saat sinä kutsun. Sinä lähdet kotimaastasi pohjoisen periltä, ja sinun kanssasi lähtee monia kansoja, ratsumiehiä kaikki, suuri joukko, suunnaton armeija. Sinä hyökkäät minun kansaani Israelia vastaan ja peität pilven lailla koko maan. Tämä tapahtuu silloin kun aika on täysi, minä vien sinut silloin maatani vastaan, jotta kansat oppisivat tuntemaan minut.Hesekiel 38:14-16

Babylonian huora kokonaisuudessaan

Ilmestyskirja on Jeesuksen ilmoitusta, joka kertoo lopun ajoista. Siinä Hän sanoo näin:

”Minä näin, kuinka lohikäärmeen suusta, pedon suusta ja väärän profeetan suusta lähti kolme saastaista henkeä, jotka olivat sammakon näköisiä.” Ilm. 16:13

Nyt tiedät mikä on lohikäärme, olen kertonut mikä on peto ja oletettavasti ei ole vaikea arvata mikä on väärä profeetta. Välimeren yli tulee sammakkolaumoja, jos myrkkysammakko logoja alkaa ilmaantua elintarvikkeisiin, niitä kannattaa välttää. Käärme polveutuu sammakosta ja olettavaa on, että mRNA-injektio sisältää käärmeen genomia, ei lepakon niin kuin sanotaan.

Ketkä ovat juutalaisia?

Juutalaisuus on uskonto, joka kieltää Jeesuksen. Se ei ole rotu, niin kuin usein ajatellaan. Usein puhutaan 12 heimosta, jotka ovat Jaakobin 12 poikaa. Taitaa olla niin, että koko maailma on jollain tapaa heidän jälkeläisiään.

”Valituksi kansaksi” itsensä korottavat juutalaiset ovat kuitenkin täysin tietoisia geeneistään. Sionisti-kristityt ovat usein tietämättömiä Israelin historiasta. Juutalaisuuden ja kristillisyyden sekoittaminen suuri harhautus, vaikka vanhimmat pyhät kirjoitukset ovat samoja. Juutalaisilta puuttuu Jumalan uusi ilmoitus, joka tuli Jeesuksen kautta. Edellisen Jumalan ilmoituksen toi Mooses. Jumalan uusi ilmoitus on Uusi Testamentti, joka ei kuulu juutalaiseen uskontoon ollenkaan.

Suomi on Isaskarin heimoa:

”Isaskar on luja aasi, ja sioittaa itsensä rajain välille. Hän näki levon hyväksi, ja maan ihanaksi; ja kumarsi hartiansa kantamaan, ja on veronalainen palvelia.” 1. Mooses 49

Ja toden totta, Suomi on kahden maan rajalla ja nyt kumartaa Yhdysvalloille ja maksaa valtavia veroja EU:lle.

Dan on ajava kansansa asiaa yhtenä Israelin heimoista.
Dan on oleva käärmeenä tiellä, polulla kyynä, joka puree hevosta vuohiseen, niin
että ratsastaja suistuu maahan.
Herra, sinulta minä odotan pelastusta!
1. Mooses 49

Kuten muistat käärme keskuudessamme artikkelista, lause kuuluu oikein: Tulee Danille käärme ylleen tielle. Danin heimo on Venäjän suunnalla. Danin heimolle käärme on tullut ylleen.

Maailma ajautuu nyt sekasortoon

On käynyt ilmi, että Iran on rahoittanut Hamasia 150 miljoonaa dollarilla kuukaudessa 30-vuoden ajan. Siinä ei sinänsä ole mitään outoa, mutta oudoksi asian tekee se, että Biden maksoi viidestä panttivangista alle kuukausi ennen hyökkäystä 6000 miljoonaa dollaria. 1200 miljoonaa dollaria per pää.[10]

Lähde: Rare.us

Joku voi sanoa, että rahat ovat Qatarissa ja annetaan vain humanitäärisiin tarpeisiin. Se on saivartelua, kuusi miljardia dollaria on annettu Iranille. Iran on teokraattinen maa, samoin kuin Vatikaani ja siellä määrää kirkko. Maalliset lait ovat toisarvoisia.

Afganistan

Muistatteko kun Biden lähti hippulat vinkuen Afganistanista 2021? Sinne jäi 7,1 miljardin (7100 miljoonan) dollarin arvosta aseita, joita käytetään nyt konflikteissa ympäri maailmaa .[11] Yhdysvaltojen tuki on siis tässä vaiheessa noin 13 100 miljoonaa dollaria tähän islamistisille valtoille. Ymmärrätte varmaan, että jos Turkki ja Venäjä liittyvät tähän sotaan, on seuraukset hirvittävät.

Yllätyshyökkäys

Yllätyshyökkäys tuo kieltämättä mieleen kaksoistornien sortumiset. Silloin New Yorkin kaikki hävittäjät oli määrätty harjoitukseen aivan muualle ja puolustus petti. Nyt petti Israelin puolustus sekä tiedustelu, täysin.

Alla video kaksoistorneista ja Gazasta.

Kahtiajako

Huomionarvoista on myös se, että valtamediassa ja somessa on hirveitä raakuuksia ilman sensuuria. Jo nyt maailmalla islamistit ovat järjestäneet mielenosoituksia. Miten käy, jos Gaza laitetaan täysin matalaksi? Onko tämä lopullinen kansojen kahtia jakaminen?

Kun sisällissodat ympäri maailmaa syttyvät on oletettavaa, että myös maanjäristykset lisääntyvät ja voimistuvat. Silloin Saatana on vienyt pahuutensa loppuun ja Jumala, Isä, ottaa ohjat. Huomattavan suurta tärinää voi esiintyä jossain vaiheessa myös Israelissa.

Mitä pitäisi tehdä?

Älä provosoidu. Tämä kaikki on Babylonian huoran suunnitelmaa, se on kaikkialla. Se ei ole pelkästään juutalaiset, siihen kuuluvat lähes kaikki auktoriteetti uskonnot salaseurojen jäsenten kautta. Kaikki päättävät elimet ovat kyllästetty Babylonian huoran agendalla ja salaseurojen jäsenillä.

Vaihda siis viha totuuteen, kun tiedät totuuden, olosi helpottuu. Tässä ei ole osapuolia, tässä on Babylonian huoran organisaatio vastaan ihmiset. Ne organisaatiot ja päättäjät, joilla tätä johdetaan ovat syyllisiä. Eivät tavalliset ihmiset.

Kerron aikanaan mitä Jeesus tarkoitti tuomiolla, nyt ei ole vielä sen aika. Tässä vaiheessa sanon, että älä pelkää.

”ja kolmas osa luoduista, mitä meressä on ja joissa henki on, kuoli, ja kolmas osa laivoista hukkui.” Ilm 8

Pidä huolta, että et karkoita Henkeäsi. Jumala ottaa omansa pois ennen maanpäällisen helvetin alkamista ja kehon kuolema on yksi tärkein tapahtuma elämässä.

Kun Henkesi irtautuu kehosta, se on sanoin kuvaamattoman ihana tunne. Sitä ei tarvitse pelätä. Kerron siitä enemmän Paljastavat Symbolit osa 3:ssa, jossa kerron kaiken itsestäni, paitsi nimen. Se julkaistaan, kun aika on. Lue sitä ennen Paljastavat symbolit OSA 2

Pidä kynttiläsi palamassa. Siihen tarvitaan vain usko Isään, tieto siitä, että olet Jumalan lapsi ja lähimmäisen rakkaus. Huomioi myös seuraava Jeesuksen lause,

”Mutta monet ensimmäiset tulevat viimeisiksi, ja monet viimeiset ensimmäisiksi.” Matteus 19:30

Taitaa olla niin, että maailma oli väärässä.

”Vai luuletko, etten voisi rukoilla Isääni, niin että hän lähettäisi heti minulle enemmän kuin kaksitoista legionaa enkeleitä?” Matteus 26:53

Asiaan liittyvää:

Kirjoitin alla olevan artikkelin keskellä yötä noin kahta tuntia ennen ohjusiskuja Israeliin.

Lähteet:

[1] Hamas hyökkäsi Israeliin, Israel kertoo olevansa sodassa https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000009907199.html

[2] Ylen toimittaja Länsirannalla: ”Hamasin hyökkäys Israeliin on vakava eskalaatio” https://yle.fi/a/74-20054068

[3] Israel https://fi.wikipedia.org/wiki/Israel

[4] Israelin kuningaskunta https://fi.wikipedia.org/wiki/Israelin_kuningaskunta#Israel_ja_Juuda

[5] Pyhiä juutalaisia kirjoituksia: Valikoituja tekstejä Talmudista https://www.storytel.com/fi/books/pyhi%C3%A4-juutalaisia-kirjoituksia-valikoituja-tekstej%C3%A4-talmudista-416756

[6] Juutalaisuus https://fi.wikipedia.org/wiki/Juutalaisuus

[7] Yhdistyneiden kansakuntien Palestiinan jakosuunnitelma https://fi.wikipedia.org/wiki/Yhdistyneiden_kansakuntien_Palestiinan_jakosuunnitelma

[8] Palestiina (alue) https://fi.wikipedia.org/wiki/Palestiina_(alue)

[9] Jerusalem, uskoton vaimo https://www.bible.com/bible/330/EZK.16.FB92

[10] Biden Agrees To Pay $6 Billion Ransom To Iran For Five US Hostages https://rare.us/rare-politics/biden-agrees-to-pay-6-billion-ransom-to-iran-for-five-us-hostages/

[11] U.S. arms left in Afghanistan are turning up in a different conflict https://www.nbcnews.com/news/amp/rcna67134

Vastaa

Discover more from

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading